Δευτέρα ή Τρίτη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 14:10

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των μπλόκων, καθώς μετά την επίσημη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Π. Μαρινάκη, ο οποίος τοποθετούσε για τη Δευτέρα τη σχετική συνάντηση, το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις υποστήριξε πως «ενδέχεται να μην γίνει τη Δευτέρα τελικά η συνάντηση, επικαλούμενος ανάγκες προετοιμασίας της κυβέρνησης, απέναντι σε «μαξιμαλιστικά» αιτήματα των αγροτών».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το ΥΠΑΑΤ επικαλέστηκε την απουσία του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν την ώρα επιστροφής του στην Αθήνα, οπότε κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει την Τρίτη. Άγνωστη παραμένει και η σύνθεση της Επιτροπής των αγροτών που θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, καθώς δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός της αντιπροσωπείας. Σήμερα το μεσημέρι στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη της πανελλαδικής των μπλόκων, όπου θα καθοριστεί και η αντιπροσωπεία των αγροτών που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Στο μεταξύ και χθες το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό της ΠΑΘΕ με τα πόδια, όπου πραγματοποίησαν και τη γενική τους συνέλευση.

Στο μπλόκο Πλατυκάμπου
ο Δημ. Κουτσούμπας
Με χειροκρότημα έγινε δεκτός χθες ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τους αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου Λάρισας.
Στη συνάντηση που έγινε στην τέντα που έχουν στήσει οι αγρότες στον κόμβο Πλατυκάμπου, τον κ. Κουτσούμπα καλωσόρισαν με ομιλίες τους τα μέλη της Σ.Ε. του μπλόκου Γιώργος Καραϊσκος και Γιάννης Κουκούτσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα με τα πλημμυρισμένα 180.000 στρέμματα στην Κάρλα, το θέμα των έργων για αποκατάσταση των χωραφιών από τα φερτά υλικά και στο οξύ πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής.
Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν ή δέχθηκαν τη νέα ΚΑΠ, η οποία λειτούργησε υπέρ των μεσαζόντων, ενώ μείωσε τα ποσά για τους αγρότες. «Για τα προβλήματα των αγροτών υπεύθυνοι είναι τα καρτέλ και οι κυβερνήσεις, τα κόμματα που ψηφίζουν την ΚΑΠ, ενώ για την ευημερία του αγρότη, τον εργάτη, του λαού, εμπόδιο είναι η ΕΕ, που αποδείχθηκε λυκοφωλιά για το αγροτικό εισόδημα. Όσα μας έλεγαν για χρυσά κουτάλια ήταν ψέματα».
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι «όλη η κοινωνία είναι στο πλευρό των αγροτών και θα το διαπιστώσουν αν κατέβουν στην Αθήνα για συλλαλητήριο. Θα έχετε μεγάλη στήριξη από τους εργαζόμενους. Μαζί, χέρι χέρι να προχωρήσουμε». Όσον αφορά τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τόνισε πως «πρέπει άμεσα να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα και να μην περάσουν πάλι δεκαετίες χωρίς να γίνει τίποτα». Υπογράμμισε δε, πως οι αγρότες ας «κρατούν μικρό καλάθι» για όσα ακούνε περί ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Δεσμεύτηκε τέλος ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες, πως θα κάνει σχετική επερώτηση και θα προκαλέσει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τα αγροτικά ζητήματα.
Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής και Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass