Και τώρα αποφασίζουν οι αγρότες…

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ -ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 13:00

Ημέρα αποφάσεων και μάλιστα κρίσιμων είναι η σημερινή για τους αγρότες, τόσο του μπλόκου του Πλατυκάμπου όσο και όλης της χώρας, καθώς θα κληθούν να αναλύσουν τα όσα άκουσαν οι εκπρόσωποί τους από το στόμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες βράδυ αναμενόταν να γίνει η πρώτη ενημέρωση για τις προτάσεις που ακούστηκαν από πλευράς Κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου και σήμερα το απόγευμα θα αποφασίσουν, αφού ακουστούν όλες οι απόψεις για το αν θα παραμείνουν στα μπλόκα και πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
«Δεν ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε, είναι να πάνε στα μπλόκα, όπου και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα όσα συζητήθηκαν. «Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό τα αιτήματά μας» είπε, μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Γιάννης Παναγής έκανε λόγο για μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση. Υπογράμμισε πως «σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις, αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε», σημειώνοντας ότι «υπήρξαν δεσμεύσεις, αλλά τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι αγρότες».
Από το μπλόκο του Πλατυκάμπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου κ. Γιάννης Κουκούτσης σχολίασε πως «τα μέτρα αφήνουν ακάλυπτα θέματα, θέματα τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν». Για το αγροτικό πετρέλαιο είπε πως «είναι σε θετική κατεύθυνση. Είναι κάτι το οποίο δεν το μηδενίζουμε. Καιρό ζητάμε να θεσμοθετηθεί. Πήραμε δεσμεύσεις πως αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα μπει στο τραπέζι ώστε να θεσμοθετηθεί. Το ότι δίνονται 83 εκατομμύρια ως επιστροφή φόρου κατανάλωσης και τα μισά μέχρι τέλος Μαρτίου και το υπόλοιπο τέλος του έτους, σαφώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες μας. Αυτό που ζητάμε είναι να καλυφθούν και οι τωρινές ανάγκες, ώστε να συνεχίσουμε να μπορούμε να παράγουμε».
Για το ρεύμα ανέφερε πως «μας προβληματίζει ότι μετά τα δύο χρόνια θα ισχύσουν άλλα 8 χρόνια στα οποία το 1/3 θα είναι με 9 λεπτά την κιλοβατώρα και τα άλλα 2/3 με την τρέχουσα τιμή της αγοράς. Αν το κάνουμε αναγωγή με την τωρινή τιμή της αγοράς, θα πρέπει να πληρώσει κάποιος με 14 λεπτά και πλέον την κιλοβατώρα. Είναι μεγάλη τιμή για έναν αγρότη για το ρεύμα του για να μείνουμε βιώσιμοι και να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε».
Αναφερόμενος στο θέμα της Θεσσαλίας, είπε πως περιμένουν τώρα να υπάρξει συνάντηση αποκλειστικά για το ζήτημα των καταστροφών στην περιοχή.
Για την απόφαση σχετικά με τη συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεων, είπε πως αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα Τετάρτη μετά από σχετική συζήτηση.
Κ.Γ.

 

Ενημέρωση στον Πλατύκαμπο, σύσκεψη στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς καλούν τους αγρότες της περιοχής σήμερα Τετάρτη, στις 5:00 το απόγευμα, στο μπλόκο Πλατυκάμπου, σε ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της αντιπροσωπείας των αγροτών στη μεταξύ τους συνάντηση χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης, τους καλούν και σε αγροτική σύσκεψη στις 8:00 το βράδυ, στην Αγιά, στο κέντρο «Χατζάκος» (πλατεία Φιλύρων), όπου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass