Γιώργος Λαμπρούλης: Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2024 13:31

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει τους αγρότες» τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κτηνοτροφία, την αλιεία και την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης.

«Με περίσσιο πολιτικό θράσος, κυνισμό τούς εμπαίζετε, αφού οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αφορούν στην ενίσχυση των καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και αντίστοιχα των εμποροβιομηχάνων, όλων αυτών, δηλαδή, που λυμαίνονται διαχρονικά την αγροτική παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της παραγωγής για λογαριασμό των μονοπωλίων μεταποίησης και εμπορίας μέσω της εξασφάλισης φθηνότερων πρώτων υλών από το ξεζούμισμα των αγροτών.
Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, οι αγρότες τούς «έχουν πάρει χαμπάρι», ενώ αναφέρθηκε και σε όλους όσοι εμφανίζονται στα μπλόκα και υποκριτικά βρίσκονται δίπλα στους αγωνιστές αγρότες, ενώ στην πραγματικότητα με τις πολιτικές που έχουν στηρίξει, ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πρότεινε στους βουλευτές να περάσουν μία βόλτα από τα μπλόκα, για να ακούσουν τους αγρότες να λένε «έως εδώ τα ψέματα, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός», ενώ αναφερόμενος στην καταστολή και τις συκοφαντίες που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση όλη αυτήν την περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι «οι αγρότες δεν μασάνε πια ούτε από την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό», αλλά ούτε και «από το «καρότο» των δήθεν μέτρων ενίσχυσης, των λεγόμενων ορίων της οικονομίας» και τις «μεσομακροπρόθεσμες λύσεις που προτείνετε απέναντι στα οξυμένα τεράστια προβλήματα των αγροτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass