Εργο υποδομής για κτηνοτροφικές μονάδες

ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ- ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 13:41

ΦΑΡΣΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ένα σπουδαίο έργο που θα διασυνδέσει μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέσω σύγχρονων υποδομών, ξεκινά στον Δήμο Φαρσάλων μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον ανάδοχο. Το έργο είναι συνολικού κόστους 348.974,22 ευρώ και τιτλοφορείται «Διασύνδεση μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων με το Περιφερειακό και Δημοτικό δίκτυο οδοποιίας Δήμου Φαρσάλων - Πεδινές Περιοχές». Η χρηματοδότησή του γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο χωροθετείται σε θέσεις που βρίσκονται βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της πόλης των Φαρσάλων, ενώ η όδευση των οδών διέρχεται από εκτάσεις αναδασμού των Τ.Κ. Βαμβακούς, Μεγ. Ευυδρίου της Δ.Ε. Ενιπέα και Δ.Κ. Φαρσάλων της Δ.Ε. Φαρσάλων. Χωροθετείται εκτός πολεοδομικού σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού (αστικού περιβάλλοντος) και αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση τριών υφιστάμενων αγροτικών οδών, οι οποίες αναπτύσσονται εντός των αναδασμών Βαμβακούς, Βασιλή, Φαρσάλων και Μεγ. Ευυδρίου.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Σε μία περιοχή κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η διασύνδεση μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων με το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι πολύ σημαντική τόσο για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και για την μεταφορά των προϊόντων. Γίνεται ένα πρώτο αλλά μεγάλο βήμα για τη βελτίωση των υποδομών, ευελπιστώντας πως σύντομα θα εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass