«Βομβάρδισαν» τον ΕΛΓΑ με κάστανα και μήλα

ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ, ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ «DANIEL» ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 16:15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας, όπου έριξαν μήλα και κάστανα στην είσοδο των γραφείων του υποκαταστήματος, πραγματοποίησαν χθες μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, ενώ παράλληλα ανάρτησαν πανό με μήνυμα: «Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε πολιτικές που μας ξεκληρίζουν».

Οι δενδροκαλλιεργητές δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή της αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», ενώ οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Μαγνησία έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης. Αντιπροσωπεία των αγροτών χθες συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ, Σπύρο Σπυρόπουλο.
Όπως κατήγγειλαν σε δηλώσεις τους, «η διοίκηση του ΕΛΓΑ απέφυγε να μας συναντήσει, αφήνοντας να αιωρείται πως δεν τεκμηριώνεται η ζημιά. Για τον παγετό του περσινού Μαρτίου ακόμη περιμένουμε να βγουν τα πορίσματα για να αποζημιωθούμε για τις καταστροφές σε κεράσια, αμύγδαλα, δαμάσκηνα και ροδάκινα».
Ο αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Σμυρλής κατήγγειλε την παρουσία ΜΑΤ στον χώρο της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους, σημειώνοντας πως «δεν είμαστε τρομοκράτες, αλλά αγρότες που παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Δεν μας απάντησαν σε κανένα ερώτημά μας. Συνεχίζουμε να είμαστε στον δρόμο μέχρι να δικαιωθούμε».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας Βαγγέλης Κρανιώτης μίλησε για την άνιση μεταχείριση των Λαρισαίων παραγωγών σε σχέση με εκείνους της Μαγνησίας, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κισσάβου Γιώργος Ζέικος δήλωσε τα εξής: «Είμαστε απογοητευμένοι, καθώς τα χωράφια μας είναι μη προσβάσιμα και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις ότι η Αγιά ζητάει χρήματα. Αυτό το καταγγέλλουμε και είμαστε όλοι μαζί για να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημα».
Μεθαύριο Κυριακή 10 Μαρτίου οι αγρότες της Αγιάς θα συμμετέχουν στον εορτασμό εξέγερσης του Κιλελέρ, που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου διοργανώνουν κινητοποίηση στην πόλη τους στις 11 π.μ. με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας στην Αθήνα.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass