Τέλος στο… τέλος επιτηδεύματος για αγρότες

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης για παραγωγούς με χρέη - Μέχρι αύριο οι εισφορές για εργόσημο

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 12:24

Οριστικό τέλος στο τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος βάζει η Κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την ελάχιστη φορολογία των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων, η απαλλαγή των αγροτών του κανονικού καθεστώτος (σ.σ. οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος απαλλάσσονταν ούτως ή άλλως), καθώς και των αλιέων της παράκτιας αλιείας από το τέλος επιτηδεύματος καθίσταται μόνιμη.
*Από τα τέλη Απριλίου στην καλύτερη περίπτωση θα ενεργοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, το νέο καθεστώς χορήγησης σύνταξης σε αγρότες και, γενικότερα, μη μισθωτούς με υψηλά χρέη από απλήρωτες εισφορές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , η καθυστέρηση στη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ έχει να κάνει τόσο με την οριστικοποίηση των νομικών λεπτομερειών όσο και με την τεχνική υλοποίηση της άρσης του τραπεζικού απορρήτου, μέσω του οποίου θα ελέγχονται οι τραπεζικές καταθέσεις των αιτούντων. Επιπλέον, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα, αλλά η σχετική δυνατότητα θα παρέχεται μέσω του υφιστάμενου συστήματος υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης των μη μισθωτών. Οι ασφαλισμένοι θα «τικάρουν» τη σχετική επιλογή και, παράλληλα, θα καλούνται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτηση θα απορρίπτεται.
*Περιθώριο μέχρι αύριο Τρίτη 2 Απριλίου για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου θα έχουν οι αγρότες και οι εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι, μετά την παράταση που ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Η σχετική προθεσμία παρατείνεται έως την Τρίτη και, πέρα από τις τρέχουσες εισφορές, αφορά και στις δόσεις ρυθμίσεων. Η παράταση δίνεται λόγω των «ειδικών αργιών» διατραπεζικών συναλλαγών έτους 2024 στις 29/03/2024 (Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών) και 01/04/2024 (Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass