Συνάντηση Δημ. Γελαλή εργαζομένων στην ΕΑΣ Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2013 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:22
Οι συνέπειες στους εργαζόμενους και τους συνεταιριστές των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών, ήταν το θέμα που απασχόλησε την ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιπροσωπίας του Δ.Σ των εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρη Γελαλή, Δημήτρη Στρατούλη, Δημήτρη Γάκη και του υφυπουργού Εργασίας κ Ν. Παπαπαναγιωτόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές οργανώσεις από πλευρά τους, τόνισαν ότι: «Στους υπό εκκαθάριση συνεταιρισμούς δημιουργείται σοβαρό θέμα στους εργαζόμενους και ειδικότερα σε εκείνους που πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης, αφού στις σημερινές συνθήκες αδυνατούν να απασχοληθούν και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα. Υπάρχει έντονο πρόβλημα από τη μη καταβολή δεδουλευμένων λόγω οικονομικής αδυναμίας των συνεταιρισμών».
Ειδικότερα στη συζήτηση έθεσαν το θέμα των απολύσεων στο συνεταιρισμό καθώς και της καθυστερημένης αναγγελίας τους στο ΟΑΕΔ, που έχει σαν συνέπεια οι εργαζόμενοι να απολέσουν εισοδήματα μηνών. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του προβλήματος των εργαζομένων όπως η ένταξη τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ  για να μπορέσει εν μέρει να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους. Παράλληλα, επεσήμαναν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ένα εξυγιασμένο και καλά οργανωμένο συνεταιριστικό κίνημα στην περιοχή του κάμπου της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι οι χρόνιες παθογένειες του συνεταιριστικού κινήματος έχουν σαν αποτέλεσμα αυτό να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ο υφυπουργός κ. Ν. Παπαπαναγιωτόπουλος συμμεριζόμενος τις ανησυχίες των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις, συμφώνησε στο μέτρο των δυνατοτήτων της σημερινής συγκυρίας, να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε  το άμεσα προσεχές διάστημα να γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο, με τη συμμετοχή του κ. υφυπουργού, προκειμένου να δοθεί λύση στα θέματα τα σχετιζόμενα με τη μη καταβολή δεδουλευμένων καθώς και την ένταξη τους σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass