Ημαθία: Ροδάκινα-«ντόνατς» και κατακόκκινα βερίκοκα

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 17:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:33

Ροδάκινα πλακέ, που μοιάζουν με ντόνατς, ροδάκινα λευκά και κατακόκκινα βερίκοκα είναι μερικές από τις νέες ποικιλίες φρούτων που «λανσάρονται» από φέτος στα χωράφια της Ημαθίας.

 Τα άσπρα ροδάκινα είναι λευκά τόσο από μέσα, στην «ψίχα» τους, όσο και στη φλούδα. Σύμφωνα με αγρότη της περιοχής, ο ίδιος έχει φυτέψει 1.200 δέντρα, ενώ η φετινή σοδειά θα είναι «πιλοτική», ώστε να εξεταστεί η αντοχή της συγκεκριμένης ποικιλίας. Παράλληλα, σε άλλα 800 δέντρα κρέμονται τα πρώτα κατακόκκινα βερίκοκα -κόκκινα από έξω, όσο και από μέσα. Ο συγκεκριμένος καλλιεργητής προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα νέες ποικιλίες που υπάρχουν στο εξωτερικό και είναι από τους πρώτους που καλλιεργεί τα ροδάκινα – πλακέ, το σχήμα των οποίων θυμίζει περισσότερο ντόνατς. Είναι ροδάκινα με χνούδι και χωρίς, με μικρότερο κουκούτσι και γλυκιά γεύση, τα οποία πωλούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές στην αγορά. Η διάθεση των ξεχωριστών αυτών προϊόντων γίνεται με τη συμπαράσταση του αγροτικού συνεταιρισμού «Venus Growers», με έδρα τη Βέροια, που αναλαμβάνει τη διακίνηση της παραγωγής σε μανάβικα της χώρας και στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass