Διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τον έλεγχο της νιτρορύπανσης

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 14:12

 

Γεωπόνοι σύμβουλοι-μελετητές μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας προέβησαν το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας και παρέδωσαν υπόμνημα στα γραφεία του υποκαταστήματος στον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας κ. Αθαν. Βαλιώτη, αναφορικά με μεγάλες κυρώσεις στα πρόσφατα αποτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών.

Την διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σοφολόγης, Παναγούλης, οι οποίοι ζήτησαν να απαλειφθούν οι ποινές που προκύπτουν εξαιτίας του γεωχωρικού έλεγχου των αγροτεμάχιων οι οποίες μάλιστα επιφέρουν δευτερεύουσες ποινές σχετιζόμενες με το ποσοστό διαφοράς οι οποίες είναι εξοντωτικές για τους παραγωγούς. Ο γεωχωρικός έλεγχος των αγροτεμαχίων -μετατόπιση 20%- δεν προβλέπονταν στην αρχική ΚΥΑ 079833 25/10/2011. Ξαναπροτάθηκε και ζητήθηκε το σπάσιμο του αγροτεμαχίου με τεχνικό τρόπο, ώστε η ποινή να αφορά μόνο το τμήμα εκείνο που δεν συμπίπτει με τη χρονιά αναφοράς του γεωχωρικού ελέγχου. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε περιβαλλοντικά στο υπόλοιπο τμήμα του αγροτεμαχίου. Έτσι η έκταση που συμπίπτει χωρικά μπορεί να πληρωθεί κανονικά. Είναι βέβαιο πως με αυτό τον τρόπο οι ποινές των δικαιούχων θα μειωθούν δραστικά. Ζητήθηκε επίσης να εκδοθεί άμεσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ακριβής διαδικασία δικαιούχων που εμπίπτουν στη διαδικασία διπλής χρηματοδότησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass