Ο ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

Παραίτηση που ακουμπά και την ΠΑΕ...

* Ετοιμάζονται μηνύσεις και αγωγές αλλά και σημαντικές εξελίξεις... * Υποψήφιος εκ νέου ο Σπύρος Καλογιάννης με στήριξη και από την ΠΑΕ ΑΕΛ;

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 10:30

 

Του Σωτ. Κέλλα

Στην ΠΑΕ ετοιμάζονται για το δύσκολο αγώνα στη Λαμία με αντίπαλο τη φερώνυμη ομάδα(ο αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα) αλλά η παραίτηση του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Νίκου Κυριακού ακουμπά και την ΠΑΕ κάτι που μαρτυράει και η ανακοίνωση που εξέδωσε: «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ πληροφορήθηκε την παραίτηση του προέδρου του ερασιτεχνικού σωματείου της ΑΕΛ κ. Κυριακού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας επικοινώνησε προσωπικά με τον παραιτηθέντα πρόεδρο και πληροφορήθηκε επακριβώς για τους λόγους της παραιτήσεώς του. Οι λόγοι της παραιτήσεώς του αξιολογούνται από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ ως πολύ σοβαροί, αλλά λόγω της κρισιμότητας του αγώνα της Δευτέρας στη Λαμία, δεν θα γίνει σήμερα καμία τοποθέτηση από πλευράς ΠΑΕ επί του συγκεκριμένου θέματος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα τοποθετηθεί επίσημα μετά από τον αγώνα με την ΠΑΕ Λαμία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της παραίτησης Κυριακού είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια (τις επόμενες μέρες λόγω του κωλύματος που έχει με τον δικηγορικό κώδικα θα παραιτηθεί) και προέκυψε συμφωνία σε όλα τα επίπεδα που σύμφωνα με τον κ. Κυριακού ήταν επ’ ωφελεία του σωματείου. Μέσα σ’ αυτήν ήταν και η μεταβίβαση των τροπαίων στην ΠΑΕ αλλά δεν έγινε αποδεκτή από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ερασιτεχνικής (παρόντα ήταν επτά). Η ΠΑΕ δεν θα κρατήσει αποστάσεις αλλά θα στραφεί εναντίον μελών της ερασιτεχνικής και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Λιόντος έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ ενώ το ίδιο ετοιμάζεται να πράξει και ο κ. Κούγιας. Μάλιστα μια έκφραση που προκάλεσε εντύπωση στην πίτα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Φόρτσα Ντίνο»(την περασμένη Τρίτη) άρχισε να αποκωδικοποιείται. Εξελίξεις προ των πυλών...

Επίσης πληροφορίες θέλουν η ΠΑΕ ΑΕΛ να κάνει δικές της ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Η δήλωση παραίτησης του Νίκου Κυριακού ανέφερε τα εξής: «Πιστός στην άποψη μου, ότι ο πρόεδρος ενός Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να εκφράζει την πλειοψηφία αυτού, και με δεδομένη τη διαφορά απόψεων μεταξύ εμού και μιας σημαντικής πλειοψηφίας του Συμβουλίου, είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του προέδρου».

Έντονα κυοφορείται ότι νέος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ θα είναι ο κ. Αντώνης Τσαγκάλης που θα πρέπει να βρει ισορροπίες με την ΠΑΕ.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο νυν πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής κατηγορίας Σπύρος Καλογιάννης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου στις εκλογές που θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου αντί για τις 17 που αρχικά είχαν ορισθεί και θα έχει τη στήριξη της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Παράλληλα υπήρξε και ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για απόκρυψη πιθανολόγησης στημένων αγώνων που εμπλέκεται ανταγωνίστρια ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ πληροφορήθηκε σήμερα ότι η εταιρία η οποία αμοίβεται από την ΕΠΟ για τον εντοπισμό στημένων αγώνων έχει αποστείλει στην ΕΠΟ φακέλους για πιθανολόγηση 6 στημένων αγώνων, οι οποίοι αφορούν σε μια ΠΑΕ από αυτές που ανταγωνίζονται την ΠΑΕ ΑΕΛ για την άνοδο στη Super League. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας ζήτησε από τον πρόεδρο της Football League κ. Καλογιάννη εξηγήσεις, γιατί αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και γιατί δεν έχουν διαβιβαστεί προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και προς τους αθλητικούς δικαστές και έλαβε την απάντηση ότι η Football League δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό το θέμα και ότι αρμόδια είναι η ΕΠΟ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ για το θέμα αυτό θα ζητήσει την παρέμβαση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων».

ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε τα χθεσινά γραφόμενα της «Ε» ότι η απόρριψη της αίτησης των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αραμπατζή και Αμπάρη για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της σημερινής ΑΕΛ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δημιουργεί θετικό κλίμα για την αδειοδότηση της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι με ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε.Α. απερρίφθη η αίτηση των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, ιδιοκτησίας Πηλαδάκη, Αραμπατζή και Αμπάρη για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της σημερινής ΑΕΛ. Οι Αμπάρης και Αραμπατζής με δικηγόρο τον εμφανιζόμενο σε όλες τις εκπομπές του Θωμαΐδη, Γεώργιο Παναγόπουλο, διεκδικούσαν 200.000 ευρώ. Η Ε.Ε.Α. με το σκεπτικό και το διατακτικό της δημιουργεί ένα οιονεί δεδικασμένο για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από την ΕΠΟ, αφού αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία, ούτε ουσιαστική, ούτε νομική σχέση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία ιδρύθηκε το 2014, με την παλαιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ιδιοκτησίας Πηλαδάκη. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Συνοδινό συνεργάτη του κ. Κούγια, ο οποίος χειρίστηκε αποκλειστικά την υπόθεση. Ελπίζουμε ότι ο κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο οποίος είχε εμφανιστεί παρανόμως γι' αυτό το θέμα στην εκπομπή του Θωμαΐδη, έχει αντιληφθεί το νομικό του λάθος και δεν θ’ αναφερθεί ποτέ πλέον σε αυτό το θέμα γιατί άλλως η ΠΑΕ ΑΕΛ θα αναγκαστεί να στραφεί εναντίον του προσωπικώς τόσο στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, όσο και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών».

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πήρε τη απόφαση αναβολή της αναμέτρησης Παναχαϊκή-Πανελευσινιακός για «σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», μετά την καταγγελία της Παναχαϊκής για απόπειρα δωροδοκίας του Γιώργου Λαμπρόπουλου εν όψει της αναμέτρησης με τον Πανελευσινιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Football League

«O αγώνας μεταξύ των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 – ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της 18ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2015 - 2016, ο οποίος έχει ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΤΡΑΣ με ώρα έναρξης την 15:00΄ αναβάλλεται μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Με το παιχνίδι στη Ζάκυνθο μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Απόλλωνα Σμύρνης ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Β' Εθνική κατηγορία. Τη Δευτέρα θα διεξαχθούν οι σημαντικότερες αναμετρήσεις ανάμεσα στη Λαμία με την ΑΕΛ και στην Καλλιθέα με την Κέρκυρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Ζάκυνθος-Απόλλων Σμύρνης OTE TV

ΑΥΡΙΟ (15:00)

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος

Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας

Κισσαμικός-Τρίκαλα

Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός

Χανιά-Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

ΔΕΥΤΕΡΑ

15:00 Καλλιθέα-Κέρκυρα OTE TV

18:00 Λαμία-ΑΕΛ OTE TV

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ          38

2. Κέρκυρα    36

3. Απόλλων Σμύρνης          35

4. Τρίκαλα     31

5. Καλλιθέα   27

6. Κισσαμικός          25

7. Λαμία        24

8. Αναγέννηση Καρδίτσας   22

9. Αχαρναϊκός         21

10. Παναιγιάλειος     20

11. Ολυμπιακός Βόλου       19

12. Εργοτέλης         19

13. Αγροτικός Αστέρας      18

14. Χανιά      18

15. Πανσερραϊκός    18

16. Παναχαϊκή         17

17. Ζάκυνθος          16

18. Πανελευσινιακός 14

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass