Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ 1-0

Με το αγαπημένο της σκορ…

*Αυτή τη φορά επικράτησε της Παναχαϊκής με αυτογκόλ του Γ. Λαμπρόπουλου(36΄) *Ο Μαρουκάκης στο τελευταίο λεπτό έχασε πέναλτι (το έπιασε ο τερματοφύλακας) κάνοντας τον κόσμο να πανηγυρίσει αφού απαιτούσε να στείλει την μπάλα άουτ!

Δημοσίευση: 11 Απρ 2016 10:48

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων . Τζέκας

Τελικά το 1-0 άρχισε να γίνεται το μόνιμο σκορ της ΑΕΛ επί Σάκη Τσιώλη καθώς η λαρισινή ομάδα κέρδισε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι με το ίδιο αποτέλεσμα, να μην ικανοποιεί με την απόδοσή της αλλά να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που την οδηγούν εκ του ασφαλούς στη Σούπερ Λίγκα. Το «χρυσό»… αυτογκόλ πέτυχε στο 36΄ ο Γιώργος Λαμπρόπουλος της πατρινής ομάδας όταν σε μια προσπάθεια να διώξει την μπάλα με μια κεφαλιά προς τα πίσω την έστειλε στα δίχτυα του Στρέζου.

Επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος η λαρισινή ομάδα βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Κέρκυρα (έχει έναν αγώνα λιγότερο) και έξι βαθμούς μπροστά από τον Απόλλωνα Σμύρνης που αν τιμωρηθεί όπως είναι φυσιολογικό για αντικανονική συμμετοχή έξι αλλοδαπών στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό η διαφορά θα εκτοξευτεί στους δώδεκα βαθμούς.

Η λαρισινή ομάδα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ενώ στα αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν η φάση ουσιαστικά του τελευταίου λεπτού της αναμέτρησης όταν ο διαιτητής Σταθόπουλος σφύριξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιωσήφ Λαμπρόπουλου στον Μαρουκάκη και ο κόσμος απαιτούσε από τον Λήμνιο επιθετικό να στέλνει την μπάλα άουτ επειδή ήταν άδικος ο καταλογισμός του πέναλτι. Τελικά ο συγκεκριμένος παίκτης εκτέλεσε το πέναλτι αλλά μπλοκάρει την μπάλα ο Στρέζος.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ παίρνει τους βαθμούς που χρειάζεται για να πετύχει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα αλλά ο κόσμος θέλει και θέαμα που στα τελευταία παιχνίδια δεν υπάρχει. Βέβαια υπήρχαν εποχές που η ομάδα πρόσφερε εκπληκτικό θέαμα (παράδειγμα επί Κόουλμαν που το γήπεδο έγερνε κυριολεκτικά ) και η  ΑΕΛ δεν έπαιρνε βαθμούς.

Ο συνδυασμός και των δυο αποδεικνύεται δύσκολος και οι λόγοι είναι αρκετοί. Πρώτος  το άγχος που έχουν οι παίκτες ενώ άρχισε να φαίνεται και  η απουσία από την προετοιμασία του Μπόγιοβιτς που ενσωματώθηκε αργά, ενώ σίγουρα η στέρηση ελεύθερων μεταγραφών του Ιανουαρίου(αν και ο Βαρέλα με τον Ρέντζα αποδείχθηκαν πολύ καλές λύσεις) δεν έφερε πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών.

Τώρα που η ομάδα της ΑΕΛ είναι κοντά στον στόχο της επανόδου στη Σούπερ Λίγκα και την ώρα που το ποδόσφαιρο είναι προ μεγάλων αλλαγών ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον «κουμπωμένα» παιχνίδια επιβάλλεται να στηριχθούν οι ποδοσφαιριστές στα υπόλοιπα παιχνίδια. Το Σάββατο η ΑΕΛ παίζει στην Κέρκυρα σε ένα μεγάλο ντέρμπι ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας που είναι εξίσου δύσκολο.

 Και όπως είπε ο Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου  που ζήλεψε τη δόξα του Ρανιέρι, κάποιοι κερδίζουν με 1-0 και θα μείνουν στην ιστορία σαν πρωταθλητές ενώ  άλλοι με μεγαλύτερες νίκες σε έκταση σκορ δεν θα τους θυμάται κανένας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με αγωνιστική τακτική 4-4-1-1 αλλά αυτή τη φορά δεν έβαλε μέσα τα δυο βαριά σέντερ  φορ τον Μαρουκάκη και τον Μπόγιοβιτς αλλά μόνο τον Μπόγιοβιτς και πίσω του είχε τον Βαρέλα που αγωνίσθηκε πίσω από τον Μπόγιοβιτς σαν κρυφός σέντερ φορ.

Στα πλάγια επιβράβευσε για την καλή τους εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι με την Καλλιθέα  τους Μασούρα,  Κουτσιανικούλη ενώ αμυνντικά χαφ ήταν ο Αναστασόπουλος με τον Ναγιάρ.

Η άμυνα που μέχρι τώρα επί των ημερών του Τσιώλη δεν έχει δεχθεί τέρμα παρέμεινε ίδια με τους Ρέντζα(δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ) και Μονιάκη(αριστερά). Κάτω από τα δοκάρια ο Ξενοδόχοφ.

Η Παναχαϊκή αγωνίσθηκε με ένα 4-2-3-1 παίζοντας όμως στο μισό μέρος του γηπέδου προς την εστία της με στόχο να βγει μπροστά και σε κάποια αντεπίθεση να κάνει τη ζημιά κυρίως με τον Χούσα και τον Μητρόπουλο.

Η ΑΕΛ στην αρχή άρχισε να δημιουργεί φάσεις με εκφραστή τον άστοχο όμως Βαρέλα. Μόλις πέρασε το τέταρτο το παιχνίδι έγινε ισορροπημένο και η Παναχαϊκή που είχε ένα μήνα να αγωνισθεί μπήκε με όρεξι και διάθεση.

Η πατρινή ομάδα παρότι έχασε με τραυματισμό τον Ρόκα κατάφερε να στέκεται μια χαρά και σε μια φάση από το… πουθενά (σέντρα προς την εστία του Κουτσιανικούλη) ο Γιώργος Λαμπρόπουλος πέτυχε αυτογκόλ(1-0).

Στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος παρά την είσοδο του Μαρουκάκη δεν διορθώθηκε τίποτα. Ο Ασίγκμπα ήταν ο κυρίαρχος της άμυνας της Παναχαϊκής και μάλιστα στο 70΄ απείλησε με τον  Μητρόπουλο να ισοφαρίσει.

Τελικά αφού προηγήθηκε ένα καλό σουτ του Μονιάκη(79΄) η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι(89΄) όπου οι φίλαθλοι  ζητούσαν από τον παθόντα Μαρουκάκη και στη συνέχεια εκτελεστή να αστοχήσει επειδή το θεώρησαν ανύπαρκτο.

Ο Μαρουκάκης το εκτέλεσε με καλή ψυχολογία και το έπιασε εύκολα ο Στρέζος.

Τελικά το παιχνίδι τελείωσε με 1-0 με την  ΑΕΛ να παίρνει τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς και την Παναχαϊκή να αφήνει υποσχέσεις ότι παρότι έμεινε με 16 παίκτες(χθες στη Λάρισα ήρθε με 14) μπορεί να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

1΄ Σέντρα του Ρέντζα από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Μπόγιοβιτς κατέληξε άουτ.

3΄Σέντρα από δεξιά του Μασούρα, ο Βαρέλα μόνος ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.

12΄Από αριστερά ο Μονιάκης κάνει σέντρα, ο Βαρέλα πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

32΄Σουτ Μασούρα από μακριά η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ

36΄Σε σέντρα του Κουτσιανικούλη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή  ο  Γιώργος Λαμπρόπουλος κάνει κεφαλιά προς τα πίσω και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα  του Στρέζου(1-0).

70΄:Κόρνερ από δεξιά εκτέλεσε ο Ιωσήφ Λαμπρόπουλος και ο Μητρόπουλος με προβολή από κοντά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό για την ομάδα του.

79΄Μακρινό σουτ του Μονιάκη, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Στρέζου.

89΄ Ο Μαρουκάκης βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Στρέζο, ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής αποκρούει την μπάλα με τα πόδια και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρουκάκης μαρκάρεται από τον Ιωσήφ Λαμπρόπουλο και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

90΄ Το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής εκτέλεσε ο Μαρουκάκης και μπλόκαρε ο Στρέζος, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ήταν ο Ναγιάρ  που στο τέλος έκανε και τον... γύρο του θριάμβου. Από κει και πέρα η άμυνα για μια ακόμα φορά πήγε περίφημα. Ο Ρέντζας ήταν πολύ καλός και επιθετικά, ο Μονιάκης σταθερή αξία και πολύ καλό το δίδυμο Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδη. Ο Ξενοδόχοφ δεν έμαθε ούτε  τη μάρκα της μπάλας έγινε το παιχνίδι.

Ο Αναστασόπουλος συνεχίζει να είναι μέτριος ενώ ο Βαρέλα φάνηκε μόνο στην αρχή. Ο Κουτσιανικούλης πήγε καλά και δίκαια χειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή.

Ο Μασούρας δεν ήταν τόσο καλός ενώ Μπόγιοβιτς και Μαρουκάκης μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Πάτο μπήκε με διάθεση ενώ ο Ροβίθης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από την ομάδα της Παναχαϊκής κορυφαίος ήταν  ο Ασίγκμπα με τον Χούσα. Ο Γ. Λαμπρόπουλος πολύ καλός αλλά βαρύνεται με το αυτογκόλ. Μας άρεσε και η μαχητικότητα του Πινδώνη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Σταθόπουλος(Δυτ. Αττικής) ήταν πολύ καλός ενώ για τη φάση του πέναλτι αρκούν οι διαμαρτυρίες των Λαρισαίων φιλάθλων που το κέρδισαν…

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μασούρας, Γιοβάνοβιτς - Ασίγκμπα, Παπανικολάου, Μουκίδης.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί :Γιαννουγλίδης(Αθηνών),Δημόπουλος(Δυτ.Αττικής),

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ(Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Μασούρας(46΄Μαρουκάκης), Ναγιάρ, Κουτσιανικούλης(81΄Ροβίθης), Βαρέλα, Μπόγιοβιτς(58΄Πάτο)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ(Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Ιωσήφ Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Παπανικολάου, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας(23΄λ.τ.Σαμπατάκος), Μητρόπουλος

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass