ΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πήρε αυτό που ήθελε...

* Και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας

Δημοσίευση: 17 Απρ 2016 10:38

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ πήρε αυτό που ήθελε μέσα στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα (0-0) στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και ήρθε ακόμα πιο κοντά στην πολυπόθητη άνοδο αφού πλέον χρειάζεται οκτώ βαθμούς για να «σφραγίσει» και τυπικά το εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα.

Ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης παραμένει για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητος ενώ για το ίδιο διάστημα η λαρισινή ομάδα δεν έχει δεχθεί κανένα τέρμα, δείγμα της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας που υπάρχει και φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι όπου η αντίπαλός της δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καμία ουσιαστικά ευκαιρία. Ενώ χθες στο δεύτερο μέρος είδαμε την καλύτερη ΑΕΛ επί ημερών Σάκη Τσιώλη που διακρίθηκε για την κατοχή της μπάλας (για πρώτη φορά είχε παραπάνω) αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της.

Αγωνίσθηκε βέβαια με έναν επιθετικό (Μπόγιοβιτς) ενώ όπως αποκάλυψε από χθες η «Ε» η επιλογή του Τσιώλη να παίξει ο Βέρτζος στη δεξιά πλευρά της άμυνας ήταν ιδανική καθώς πήγε πάρα πολύ καλά και αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης γνωρίζει όλες τις θέσεις και με την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει βοήθειες στην ομάδα και τη νέα χρονιά.

Επίσης η αλλαγή του Ουρτάδο που πήρε τη θέση στις αρχές του δευτέρου μέρους του Ναγιάρ ήταν πολύ πετυχημένη και η ΑΕΛ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος προσέχοντας τα μετόπισθεν αφού ο Τσιώλης ακόμα και όταν η Κέρκυρα αγωνίσθηκε χωρίς ουσιαστικά τερματοφύλακα (αποβλήθηκε στο 80’ ο Κουτζαβασίλης και στη θέση του αγωνίσθηκε ο σέντερ φορ Ντουαλά επειδή είχαν συμπληρωθεί οι αλλαγές των γηπεδούχων) προσπαθούσε να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα .

Το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιο αν και η ΑΕΛ ήταν αυτή που έφθασε πιο κοντά στο γκολ, αλλά από την άλλη δεν φάνηκε να πιέζει πολύ για τη νίκη όταν η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες. Δίκαια οι δύο ομάδες αναβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα αφού μόνο αν «αυτοκτονήσουν» αγωνιστικά δεν θα το πετύχουν (υπάρχει και ευνοϊκό πρόγραμμα και για τους δύο).

Το τελικό 0-0 μάλλον δεν δυσαρέστησε κανέναν και σίγουρα πιο ευχαριστημένη έφυγε η ΑΕΛ που παρέμεινε στην κορυφή και διατήρησε το «τρίποντο» της απόστασης από την Κέρκυρα που έχει αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με την αναμενομένη ενδεκάδα και την τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Βέρτζο (δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Αναστασόπουλο και πιο μπροστά τους: Ρέντζα (δεξιά), Βαρέλα, Ναγιάρ, Κουτσιανικούλη (αριστερά) και στην επίθεση τον Μπόγιοβιτς.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικό με τον διαιτητή Ευαγγέλου να αφήνει τα σκληρά μαρκαρίσματα αφού προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει την κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι δεν είχε παρεκτροπές ενώ η ΑΕΛ έχασε στο 12’ με ένα χτύπημα φάουλ του Ναγιάρ πολύ καλή ευκαιρία.

Από κει και πέρα δεν υπήρχε κάποια φάση με εξαίρεση (32’) ένα τετ-α-τετ του Κουτσιανικούλη από αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ (υποδείχθηκε από τον βοηθό) το οποίο όμως δεν προσφέρεται για διαμαρτυρίες αφού ο παίκτης της ΑΕΛ δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας της Κέρκυρας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ουρτάδο μπήκε στη θέση του Ναγιάρ και η λαρισινή ομάδα υπερείχε σαφώς της αντιπάλου της έχοντας κατοχή και ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι. Οι αντίπαλοί της δεν έφθασαν ούτε έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 80’ η ομάδα της Κέρκυρας έμεινε με δέκα παίκτες και ουσιαστικά χωρίς τερματοφύλακα. Ο Βαρέλα ανατράπηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Κουτζαβασίλη, ο διαιτητής τον απέβαλε και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Ντουαλά.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ντουαλά και από την άλλη οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το 0-0 που στο τέλος έκαναν όλους τους αντιπάλους να φύγουν ευχαριστημένοι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

9’: Σουτ του Μπόγιοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Κουτζαβασίλης.

12’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ναγιάρ, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

17: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα η μπάλα καταλήγει άουτ .

31’: Σουτ του Κόντου από μακριά, μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

32: Από αριστερά ο Βαρέλα κάνει σέντρα στον Κουτσιανικούλη που υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ (αμφισβητούμενο) αλλά δεν κερδίζει και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

38’: Διαγώνιο σουτ του Κόντου μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

45’:Ο Χιντζίδης εκτελεί φάουλ και μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

52’: Σουτ του Ρέντζα έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ .

73’: Σέντρα του Ζορμπά από δεξιά, ο Μπανούσης κάνει προβολή και η μπάλ ακατλήγει κόρνερ

90’: Σουτ του Μπόγιοβτς έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Ντουαλά.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ ήταν κορυφαία σε απόδοση σε συνδυασμό με τον Αναστασόπουλο που αγωνίσθηκε ως αμυντικό χαφ. Βέρτζος και Μονιάκης ως μπακ και Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης ως σέντερ μπακ τα πήγαν περίφημα. Επίσης είχαν σημαντική βοήθεια από τον Αναστασόπουλο που γύριζε και μάρκαρε διαρκώς.

Κουτσιανικούλης και Βαρέλα δεν φάνηκαν ιδιαίτερα ενώ ο Ρέντζας ήταν πάντα μαχητικός ανήμερα των γενεθλίων του. Ο Ναγιάρ δεν τα πήγε τόσο καλά και ο Ουρτάδο που μπήκε ως αλλαγή έπαιξε καλύτερα.

Ο Μπόγιοβιτς κράτησε πίσω τα σέντερ μπακ τη Κέρκυρα, και αυτή τη φορά χωρίς να έχει τον Μαρουκάκη.

Ο Μπανούσης όπως πάντα καλός ενώ ο Λαμπρόπουλος έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από την ομάδα της Κέρκυρας φάνηκαν ο Γκόμεζ, ο Κοντός και ο Λαρισαίος Τάσος Βενέτης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματος η διαιτησία του Άγγελου Ευαγγέλου (Αθήνας) ενώ ο πρώτος βοηθός Πρέντζας (Δυτικής Αττικής) πήρε πάνω του τη φάση του Κουτσιανικούλη. Καλός ο δεύτερος βοηθός Φωτόπουλος (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Σουάνης, Νίκιτς, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Μπόγιοβιτς ενώ αποβλήθηκε στο 80’ ο Κουτζαβασίλης

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Βενέτης, Κρητικός (77’ Μπαλτοβαλίεφ), Αρναρέλλης (30’ Σουάνης, λόγω τραυματισμού), Ζορμπάς, Παμλίδης (60’ Ντουαλά), Κόντος, Χιντζίδης, Ιωάννου, Νίκιτς.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ (46’ Ουρτάδο), Ρέντζας (67’ Μπανούσης), Μπόγιοβιτς, Βαρέλα (82’ Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass