ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 9-10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο 5ος «FAETHON OLYMPUS MARATHON»

Τρέχοντας με τους θεούς

*Κ. Αγοραστός: «Να αναδείξουμε την Ελασσόνα και τον Θεσσαλικό Όλυμπο» *Ν. Ευαγγέλου: «Το εγχείρημα εξελίχθηκε σε αγώνα διεθνούς εμβέλειας» *Σ. Πιτένης: «Ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 500 αθλητές»

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2016 13:25

 

Ο κορυφαίος Sky Running αγώνας στη χώρα, ο Faethon Olympus Marathon θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά φέτος το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Σε μια διαδρομή με συνολική απόσταση 44 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.600μ., μεταξύ γης και ουρανού στον Δυτικό Όλυμπο, 500 και πλέον αθλητές (αριθμός ρεκόρ) απ’ όλο τον κόσμο θα ζήσουν την απόλυτη εμπειρία του ορεινού μαραθωνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Faethon Olympus Marathon εντάχθηκε στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος Trail Running, ενώ θα δώσουν το «παρών» αθλητές όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά από την Αμερική και την Αφρική.

Για τη μεγάλη σημασία του Faethon Olympus Marathon στην ανάπτυξη της περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και ο πρόεδρος του συλλόγου Faethon Olympus Marathon Σάκης Πιτένης οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:

Κώστας Αγοραστός: «Ένας μεγάλος αγώνας, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, προβάλλουν τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε την προσπάθεια των νέων ανθρώπων που είναι οι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής. Ο αγώνας αυτός τον οποίο στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό θεσμό, με διεθνείς συμμετοχές και μοναδικές διαδρομές. Ο αγώνας αυτός κερδίζει συνεχώς φίλους, αλλά πιο πολύ κερδίζει η Θεσσαλία, ο Όλυμπος και η πόλη της Ελασσόνας. Είμαστε περήφανοι που καταστήσαμε θεσμό μια διοργάνωση στην οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των νέων ανθρώπων της Ελασσόνας και όχι μόνο. Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Ελασσόνας, οι φορείς της περιοχής και οι εθελοντές ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε τη Θεσσαλία, την Ελασσόνα και τον Όλυμπο».

Νίκος Ευαγγέλου: «Μια προσπάθεια παιδιών της Ελασσόνας, των μελών του Faethon Olympus Marathon που ξεκίνησε πειραματικά πριν από 5 χρόνια, έφτασε αισίως από τους 73 αθλητές την πρώτη χρονιά στους 500 αθλητές το 2016. Τα παιδιά αυτά πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό, Περιφέρεια και Δήμος το στηρίξαμε και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν αγώνα διεθνούς εμβέλειας που έχει μόνο θετικά να δώσει. Τα μονοπάτια του αγώνα είναι σε άριστη κατάσταση χάριν στην προσπάθεια των μελών του Faethon Olympus Marathon και ελπίζω ο αγώνας της επόμενης χρονιάς, γιατί η επιτυχία του φετινού αγώνα είναι δεδομένη, θα έχει περισσότερο κόσμο. Στόχος όλων μας είναι να αναδειχθεί ο Όλυμπος, ο οποίος είναι ενιαίος. Αλλά δυστυχώς ο Θεσσαλικός Όλυμπος έχει μείνει πίσω».

Θανάσης Πιτένης: «Με σταθερά βήματα και συνεργασίες τόσο με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ελασσόνας, όσο και με άλλους φορείς και χορηγούς, καθιερώσαμε τον αγώνα αυτό ως διεθνή και μάλιστα φέτος εντάχθηκε και στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος Trail Running, με συμμετοχές όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά από την Αμερική και την Αφρική.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και ο RUPICAPRA (20km- 1500μ.+) δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να γνωρίσουν τον Όλυμπο μέσα από μια μικρότερη αλλά εξίσου δύσκολη, αέρινη και τεχνική διαδρομή.

Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να έρθει στον Κοκκινοπηλό και όλοι μαζί να αναδείξουμε την περιοχή αυτή του Θεσσαλικού Ολύμπου η οποία είναι λίγο αδικημένη».

* Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, και τα μέλη του Faethon Olympus Marathon, Δημήτρης Κωστούλης και Βίκυ Νίκου.

Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass