ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ 1-0

Χειροκροτήματα για την ΑΕΛ

* Τρεις διαφορετικές ενδεκάδες χρησιμοποίησε ο Άγγελος Αναστασιάδης * Το Σάββατο νέο φιλικό με τον Λεβαδειακό στο AEL FC ARENA (19:00)

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2016 11:32

Του Χρήστου Αρχοντούλη / Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Την ήττα γνώρισε χθες η ΑΕΛ στο πρώτο φιλικό της φετινής περιόδου από την Κέρκυρα με 1-0, παιχνίδι που διεξήχθη στο AEL FC ARENA.

Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποίησε ουσιαστικά τρεις διαφορετικές ενδεκάδες, δοκιμάζοντας πρόσωπα και συστήματα προκειμένου να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του, μετά τη σκληρή δουλειά που έγινε στο Ελατοχώρι της Πιερίας.

Μοιράστηκαν λοιπόν τον χρόνο όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι «βυσσινί» δημιούργησαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση, μετά το γκολ που σημείωσε ο Τουράμ στο 13′, για τους «Φαίακες».

Το θετικό είναι πως οι 1.500 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο AEL FC ARENA αναγνώρισαν τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που είναι κουρασμένοι από την προετοιμασία και τους χειροκρότησαν στο τέλος της αναμέτρησης, σε μια πολύ ωραία εικόνα.

Η ΑΕΛ έχει αξιόλογο υλικό και μέσα από τις δυνατές φιλικές αναμετρήσεις αλλά και τις προπονήσεις ο κ.Αναστασιάδης θα επιδιώξει να γίνει η κατάλληλη χημεία ώστε η ομάδα να παρουσιασθεί πανέτοιμη στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι για τη Σούπερ Λίγκα, με την ομάδα της Βέροιας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε αρχικά την ΑΕΛ με σύστημα 4-5-1, χρησιμοποιώντας μια ενδεκάδα από την περσινή σεζόν.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενοδόχοβ, στην άμυνα οι Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, αμυντικά χαφ ο Αναστασόπουλος με τον Λαμπρόπουλο, πιο μπροστά τους οι Βαρέλα (αριστερά), Ροβίθης (δεξιά), δεκάρι ήταν ο Ουρτάδο και μοναδικός προωθημένος ο Μαρουκάκης.

Μετά το 33’το σύστημα άλλαξε ουσιαστικά σε 5-3-2 και επιθετικά γινόταν 3-4-3. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Καβουσάκης, στην άμυνα οι Μασούρας (δεξιά), Αβραάμ (αριστερά), σέντερ μπακ ήταν οι Καρατάσιος, Σουλιώτης, Φάρκας, στον άξονα οι Μάκαριτς, Χοτζάλι, Καπνόπουλος και στην επίθεση οι Καπός, Γιαννιτσάνης.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΑΕΛ, ΤΟ ΓΚΟΛ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕΛ είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν το γκολ, με τον Τουράμ.

Στο 8’είχαμε λοιπόν την πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ, όταν από πάσα του Ροβίθη που μπήκε από αριστερά στην περιοχή, ο Μαρουκάκης βρέθηκε απέναντι από τον Αραμπατζή, όμως ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε με το αριστερό του χέρι την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 13’, ο Δαμιανάκης δεν πάσαρε σωστά την μπάλα προς τον Γιοβάνοβιτς με τον Τουράμ να το εκμεταλλεύεται αυτό και από θέση τετ-α-τετ να νικά τον Ξενοδόχοβ πετυχαίνοντας με πλασέ το 0-1.

Αμέσως μετά στο 14’ο Ουρτάδο επιχείρησε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους «βυσσινί» είχαμε στο 23’, όταν ο Μαρουκάκης που δέχθηκε την μπάλα από τον Ροβίθη βρήκε τον Βαρέλα και εκείνος δυο φορές από κοντά με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αραμπατζή αλλά και τον Γκόμες, που έπεσε με αυτοθυσία πάνω στη μπάλα.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 44’, η ΑΕΛ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όμως στο σουτ που έκανε ο Αβραάμ απέκρουσαν πάνω στην γραμμή αμυντικοί της Κέρκυρας την μπάλα.

ΠΙΟ ΟΡΕΞΑΤΗ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στην επανάληψη και πάλι η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΛ στο 53’, με τον Καπό να τροφοδοτεί τον Γιαννιτσάνη αριστερά του, εκείνος επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουτζαβασίλη.

Εξίσου καλή στιγμή και στο 57′ με τον Φάρκας να δοκιμάζει το πόδι του όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 73’ο Ντέλετιτς μπήκε από δεξιά, πέρασε έναν αμυντικό και στο γύρισμα που έκανε, ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε με τα πόδια την μπάλα.

Επίσης στο 89’ της αναμέτρησης, ο Ντέλετιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη από μπαλιά του Καπνόπουλου, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Και στο 91’, ο Φάρκας με διαγώνια πάσα βρήκε τον Ναζλίδη που σούταρε και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας, χρησιμοποιήθηκαν πολλοί παίκτες και ακριβή συμπεράσματα αυτή την περίοδο δεν μπορούν να βγούνε, καθώς γίνεται το μοντάρισμα της ομάδας.

Η ΑΕΛ έχει πολλά νέα πρόσωπα που μπορούν με τους παίκτες που έμειναν από πέρυσι να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό και μαχητικό σύνολο, θα διεκδικεί τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διύηθυναν από τον Σύνδεσμο της Λάρισας ο Άγης Μπουμαρσόπουλος που προσπάθησε και ήταν ακριβοδίκαιος, όπως σωστές υποδείξεις είχαν και οι συνεργάτες του Δημήτρης Γκάγκας, Ηλίας Νατσιούλας,

ενώ 4ος ήταν ο Βάιος Τσιτσανούδης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ,Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Ρέντζας, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Ουρτάδο, Βαρέλα, Μαρουκάκης.

Στο 33’πέρασαν στον αγώνα οι: Καβουσάκης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Φάρκας, Μασούρας, Αβραάμ, Μάκαριτς, Χοτζάλι, Καπνόπουλος, Καπός, Γιαννιτσάνης.

Στο 60’είχαμε πάλι αλλαγές και την ενδεκάδα της ΑΕΛ να αποτελούν οι: Ντεγκρά, Ναβάρο, Κοντόρ, Φάρκας, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Μανακούσιος , Καπνόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Καπός.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Α’ ημίχρονο Αραμπατζής, Αντιλέχου, Κόντος, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Ζορμπάς, Γεωργίου, Νίκιτς, Τουράμ.

Β’ ημίχρονο: Κουτσαβασίλης, Βενέτης,Ντιόγκο, Ντουαλά, Γρομητσάρης, Χιτζίδης, Επστάιν, Σπίνουλας, Αρναρέλλης, Σιόντης, Γεωργακόπουλος.

*Χειροκροτήθηκαν ο γκολκίπερ Ντεγκρά με την είσοδό του στον αγώνα και ο Κοντόρ για τα μακρινά πλάγια που εκτέλεσε και ήταν σαν φάουλ.

*Λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού φιλικού αγώνα έτρεξε περιμετρικά του γηπέδου ο Άντονι Φατιόν που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ελατοχώρι.

Αναμένεται πως θα είναι έτοιμος μέσα στη βδομάδα να δοκιμάσει να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

*Το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 19:00 η ΑΕΛ στο ίδιο γήπεδο θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Λεβαδειακού, όπου τεχνικός της είναι ο πρώην προπονητής των «βυσσινί» Ράτκο Ντόστανιτς.

* Ο Όλυμπος Γόννων συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής (1956-2016) και διοργανώνει

αύριο το βράδυ την ετήσια χοροεσπερίδα του

στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα βραβευτεί η πρωταθλήτρια 2015-2016 ομάδα ΠΑΕ ΑΕΛ για την άνοδό της στην Σούπερ Λιγκ καθώς και ο κ. Αλέξης Κούγιας.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ MONSTERS

Η αποχή των Monsters από τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ.Αλέξη Κούγια, ο οποίος εμφανίστηκε στεναχωρημένος για το γεγονός αυτό δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένος από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και από την εικόνα της ομάδας ενώ ανέφερε ότι αναμένεται να ανακοινώσει η ΠΑΕ ποδοσφαιριστή άμεσα.

Έκανε δε αναφορά και στους… «κομμένους» λέγοντας πως είναι θέμα αξιοπρέπειας πλέον και δικό τους θέμα.

-Για το ματς με την Κέρκυρα είπε: «Το συγκλονιστικό είναι ο κόσμος. Καμία ομάδα που κάνει φιλικό Ιούλιο μήνα και ειδικά στη Λάρισα που λείπει όλος ο κόσμος δεν θα είχε τόσο κόσμο.

Το δεύτερο πολύ μεγάλο και σημαντικό γεγονός είναι η αισιοδοξία που μας δίνει η εμφάνιση.

Το γεγονός ότι παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και έγιναν από μισή ώρα χρήσης τριών ομάδων και ήταν σαν να μην άλλαζε τίποτα, με την ίδια φιλοσοφία, με δώδεκα τελικές εκ των οποίων οι πέντε είναι γκολ και δεν μπήκανε… Όμως το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δουλεύει.

Είδατε βελτιωμένους πολλούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη και αισθητικά. Με πολλά κιλά χαμένα. Με μια διαφορετική νοοτροπία που είναι αυτή του προπονητή μας.

Σήμερα είδαμε και πολλά νέα παιδιά. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι μεταγραφές που πήραμε και τους γνωρίζουμε. Δεν πήραμε παίκτες αγνώστου αξίας. Όλοι τους έδειξαν δείγματα της αξίας τους και είναι καλύτεροι από τους περσινούς. Και ο τερματοφύλακας μας είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας, καλά στοιχεία έδειξαν ο Φάρκας, ο Ναβάρο και ο Ντέλετιτς. Ο Λαμπρόπουλος με τον Ουρτάδο ήταν βελτιωμένοι. Γενικά είμαι ικανοποιημένος».

-Πλην της μίας μεταγραφής πού αλλού κινείται η ΑΕΛ;

«Πουθενά. Ο κ.Αναστασιάδης έκοψε τη μεταγραφή του Μαρτινέζ λόγω της μεταγραφής που θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σε λίγες μέρες. Έχουμε υπογράψει με αυτόν τον παίκτη προσύμφωνο και πιστεύω πως θα είναι αυτός ο παίκτης εδώ παρών αύριο.

Από εκεί και πέρα ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί πως είμαστε πλήρεις και κάποια παιδιά αναμένεται να δοθούν δανεικοί και άλλα θα αποχωρήσουν. Ο προπονητής θέλει να δουλεύει με 26 παίκτες και θα ικανοποιήσουμε το αίτημά του και θα υπάρχουν επίσης κάποια παιδιά που θα… ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς ανά βδομάδα από τις ομάδες υποδομής στην ανδρική».

-Για τους «κομμένους»: «Είμαστε μία ομάδα που έχει ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Είναι δικό τους θέμα. Είναι θέμα δικής τους αξιοπρέπειας. Εμείς τους παρακαλούμε να επιλέξουν οποιαδήποτε επιλογή θέλουν. Ακόμη και τον Κουτσιανικούλη αν θέλει να πάει δανεικός σε ομάδα και να του καλύψουμε το συμβόλαιο ώστε να παίρνει τα ίδια χρήματα. Ο Βέρτζος έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, τον ζητούν αρκετές ομάδες Σούπερ Λιγκ και είναι γενικά περιζήτητος παίκτης. Τώρα είναι δικό τους θέμα».

Για τους Monsters: «Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν θα δω τους Monsters στο γήπεδο φέτος. Με βλέπετε να μην γελάω και ο μόνος λόγος είναι αυτός. Όλα τα άλλα με γέμισαν αισιοδοξία. Θα κάνω τα πάντα για να γυρίσουν οι Monsters στο γήπεδο.

Ελπίζω να υπάρξει μία αλληλοκατανόηση μεταξύ μας. Και αυτοί μετά από ένα χρόνο που είμαι εδώ έχουν καταλάβει πως μόνο καλές προθέσεις έχω. Και από τη μία μεριά και αυτοί πρέπει να ξέρουν πως θέλουμε τη βοήθειά τους. Μας λείπει η φωνή τους, μας λείπει η ποδοσφαιρική τους γιορτή.

Κάνω έκκληση να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας. Και κάνω επίσης μία έκκληση να μην βλέπουν τα πράγματα με καχυποψία. Κανένα από τα παιδιά στους οργανωμένους εγώ δεν έχω γνωρίσει. Απλώς όταν μου ζητούν τη βοήθεια μου τη δίνω απλόχερα. Είμαι δικηγόρος που γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενό μου, αν κάποια από αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα, θα τρέξω. Το ίδιο θα έκανα με οποιοδήποτε παιδί από τους Monsters.

Με οποιοδήποτε άλλο παιδί από την εξέδρα. Σαν πατέρας λειτουργώ και πάλι λέω ότι θέλω πάρα πολύ να τους δω ξανά στο γήπεδο. Δεν μας χωρίζει τίποτα απλώς μερικά πράγματα τα βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass