Τα ρεκόρ του Γκασόλ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2016 14:30

Μετά τα δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012) ο “record man” του Ρίο ντε Τζανέιρο, Παού Γκασόλ, πρόσθεσε και ένα χάλκινο στη συλλογή του. Κατά την επιστροφή του στην Ισπανία, πάντως δεν είχε μόνο το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του, αλλά και την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Ισπανίας και την 3η σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ (ανεξαρτήτως ομάδας) όλων των εποχών!

Πρωτιά σε κοψίματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία και 2η θέση στον πίνακα των ριμπάουντερ. Πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη, ο Γκασόλ... άφησε την υπόσχεση πως θα είναι και στο Τόκιο το 2020... για νέα ρεκόρ! Σε 8 αγώνες με τη φανέλα της «Φούρια Ρόχα» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Παού Γκασόλ είχε 19,5 πόντους, 8,9 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ μ.ο.

Το ΑΠΕ - ΜΠΕ παρουσιάζει τα τελικά νούμερα του Καταλανού πάουερ φόργουρντ, μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστραλίας, 89-88, στον συγκλονιστικό «μικρό» τελικό, του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών:

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ με 3.373 ΠΟΝΤΟΥΣ

Το όνομα του Παού Γκασόλ γράφτηκε με «χρυσά γράμματα» στην Ιστορία τη νύχτα της 19ης Αυγούστου 2016. Ο Καταλανός πάουερ φόργουορντ πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Ισπανίας, αφήνοντας δεύτερο τον «θρυλικό» Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. Ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς έφτασε τότε τους 3.331 πόντους, ευστοχώντας σε τρίποντο, στο 8:49 του ημιτελικού με τις ΗΠΑ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του ημιτελικού με τις ΗΠΑ, ο Γκασόλ μετρούσε 3.319 πόντους και χρειαζόταν 11 για να ξεπεράσει τους 3.330 του «Έπι». Φτάνοντας τους 12 πόντους, 1.11΄΄ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ των «Φούριας Ρόχας». Με τη λήξη του ημιτελικού, το... κοντέρ του Καταλανού πάουερ φόργουορντ είχε γράψει 23 πόντους, φτάνοντας τους 3.342 πόντους με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας. Στον «μικρό» τελικό με την Αυστραλία, ο Γκασόλ σημείωσε 31 πόντους και ολοκλήρωσε το Ολυμπιακό Τουρνουά, έχοντας πετύχει συνολικά 3.373 πόντους στην καριέρα του με την εθνική Ισπανίας, σε 192 αγώνες.

Αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμά του είναι ο αρκετά υψηλότερος μέσος όρος σε 47 λιγότερους αγώνες σε σύγκριση με τον δεύτερο «Επι». Ο Γκασόλ μετρά 17,5 πόντους μέσο όρο σε 192 αγώνες, ενώ ο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο φόρεσε τη φανέλα της Seleccion σε 239 αγώνες, έχοντας μέσο όρο 13,9 πόντους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass