ΜΕ ΣΤΟΧΟ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανεβάζουν ψηλά τον πήχη στον Γυμναστικό

*Κ. Δασταυρίδης: «Θέλουμε τη στήριξη των συμπολιτών μας» *Αθ. Μπουλιάκης: «Να τερματίσουμε αν μπορέσουμε στην πρώτη πεντάδα»

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2016 11:04

Του Χρήστου Αρχοντούλη, Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με πολλά νέα πρόσωπα, ο Γυμναστικός συνεχίζει την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου θα εκπροσωπήσει το λαρισινό μπάσκετ-όπως και η ΑΕΛ-στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Οι «Πράσινοι» έκαναν πολύ καλές κινήσεις και αν αναλογισθούμε πως ήρθαν στην ομάδα παίκτες που έχουν ξαναφορέσει τη φανέλα, όπως είναι ο Σωτήρης Γκιουλέκας με τον Δημήτρη Δέσπο, δύο παιδιά που ξεχωρίζουν και για το ήθος τους, τότε τα μηνύματα αν μη τι άλλο είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Όπως φάνηκε στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση στο κλειστό της Νεάπολης, υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των παικτών, σοβαρότητα, πειθαρχία και πολύ όρεξη για δουλειά.

Κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Θανάση Μπουλιάκη που έχει εμπειρία στα δύσκολα, ο Γυμναστικός θα επιδιώξει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να φέρει πάλι τον κόσμο στο γήπεδο και να πείσει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που σε κάθε παιχνίδι θα έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία, κόντρα στον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Σε δηλώσεις που έκαναν λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή απογευματινή προπόνηση, ο πρόεδρος και ο προπονητής της λαρισινής ομάδας, επισήμαναν τα εξής:

Κώστας Δασταυρίδης(πρόεδρος): «Είχα την τύχη φέτος, να προεδρεύσω αυτής της ιστορικής ομάδας. Πιστέψτε με ότι τα κάναμε με μεγάλη ευχαρίστηση, διότι ξέρουμε βασικά τι πρέπει να γίνει ώστε να έχουμε μπάσκετ στη Λάρισα και μάλιστα σε σημείο όχι μόνο ισάξιο των άλλων πόλεων, αλλά πιστεύω ότι και στο υψηλότερο σημείο της Ελλάδος».

-Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι εσείς είστε ο πρόεδρος. Ποιοι άλλοι είναι στο πλευρό σας;

«Μετά από λίγες ημέρες, θα ανακοινώσουμε όλη τη διοίκηση του συλλόγου. Προς το παρόν σήμερα θα κάνουμε μόνο την παρουσίαση της ομάδος και τις μεταγραφές που κάναμε, με το δικό μας λαρισινό υλικό.

Την προσπάθεια αυτή ξεκινήσαμε εγώ, σε συνεργασία με τον προπονητή Θανάση Μπουλιάκη, με τον κ.Γιώργο Γουμενόπουλο, τον κ.Ηλία Καλόγηρο και με την κόρη μου.

Η κόρη μου η Εύη Δασταυρίδη, η οποία πραγματικά ασχολήθηκε περισσότερο για την οργάνωση του συλλόγου και πιστεύω ότι φτάσαμε σε ένα σημείο που μετά από λίγες ημέρες σε μια γιορτή που θα οργανώσουμε, θα παρουσιάσουμε όλο το αγωνιστικό του γραφείου και του παρκέ, της ομάδας μας».

-Οικονομικά θα είστε μόνος σε αυτή την προσπάθεια; «Την προσπάθεια αυτή την ξεκίνησα μόνος μου, καταφέραμε να κάνουμε τις μεταγραφές που γνωρίζεται και η αλήθεια είναι ότι ανεβάσαμε πάρα πολύ τον πήχη.

Θέλουμε λοιπόν τη στήριξη των συμπολιτών μας, πέρυσι η ομάδα είχε χορηγούς, είχε και τον κόσμο της.

Φέτος θα ζητήσουμε να μας ξαναβοηθήσουν και ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε, να φτάσουμε στο σημείο για να μην υπάρχουν, τα προηγούμενα που υπήρχαν. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, οργανώσαμε ήδη την ομάδα με ότι χρειάζεται, κάναμε τα συμβόλαια που έπρεπε να γίνουν, έχουμε γιατρό της ομάδας τον κ. Γιώργο Μπασδέκη, φυσικοθεραπευτές τους κ. Κώστα Αγορογιάννη, Κώστα Καραΐσκο, γυμναστή τον οποίο θα κλείσουμε άμεσα, είμαστε πλήρης, με ανθρώπους ικανούς και καταξιωμένους στην πόλη, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα».

Θανάσης Μπουλιάκης(προπονητής): «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το ρόστερ της ομάδας, ότι ζήτησα το πήραν από τη διοίκηση, οπότε είναι θέμα καθαρά δικής μας δουλειάς μέσα στο γήπεδο, ώστε σε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, καθώς ο πήχης ανεβαίνει ψηλά με τις μεταγραφές που έχουνε γίνει».

-Πρώτος στόχος ποιος είναι και τι εννοείται όταν λέτε ότι ψηλά. Υπομονή, κάτι παραπάνω, μια θέση στην πρώτη πεντάδα;

«Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σίγουρα να σωθεί η ομάδα σαν πρώτη χρονιά, που είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία. Να σωθούμε λοιπόν γρήγορα και από κει και πέρα, το να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, αν είναι δυνατόν και μέσα στην πρώτη πεντάδα, θα είναι ότι καλύτερο για εμάς».

*Από τη χθεσινή απογευματινή προπόνηση απουσίαζε δικαιολογημένα ο Δημήτρης Δέσπος, καθώς του δόθηκε άδεια από τον προπονητή του.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στους παίκτες της ομάδας, τέσσερις εκ των οποίων στις δηλώσεις τους τόνισαν τα εξής:

Σωτήρης Γκιουλέκας: «Σίγουρα μόνο συναισθήματα χαράς μπορούν να υπάρχουν, με την επιστροφή μου στον Γυμναστικό. Μετά από τόσα χρόνια ξαναβρίσκομαι στην πόλη την οποία ανδρώθηκα. Θέλω και εγώ να προσφέρω, να βάλω ένα λιθαράκι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα, όσο πιο ψηλά γίνεται.

Με χαμηλούς τόνους προχωράμε, να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός ώστε να μπορέσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αναστάσης Σπυρόπουλος: «Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στη Λάρισα και στον Γυμναστικό Σύλλογο. Είναι μια ιστορική ομάδα, γίνεται μια καλή δουλειά με το ρόστερ όπου έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τη Λάρισα όσο γίνεται καλύτερα και ο στόχος ο προσωπικός, θα έρθει μέσω της ομάδας».

Βαγγέλης Μπέμπης: «Σίγουρα ο κόουτς Θανάσης Μπουλιάκης είναι σημαντικός παράγοντας, για τον λόγο που ήρθα στη Λάρισα. Δεν μπορούμε να λέμε πολλά αυτή τη χρονική στιγμή, τώρα ήρθαμε. Στην ομάδα ήρθαν άλλα δυο παιδιά, ο Νίκολιτς με τον Κούτρα. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και όλα πιστεύω πως θα πάνε καλά».

Στέφαν Νίκολιτς: «Είναι η πρώτη ημέρα μου στη Λάρισα και θέλω να γνωρίσω τα παιδιά. Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες όλοι τους. Θα κοιτάξουμε να έχουμε καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, καλές δυνατότητες. Και με αυτά τα δυο πράγματα, τα αποτελέσματα θα έρθουν σίγουρα».

ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το πρώτο φιλικό θα δώσει ο Γυμναστικός στις 11 Σεπτεμβρίου στο κλειστό της Νεάπολης με τον ΑΣΚαρδίτσας, που ανέβηκε την περσινή χρονιά στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass