ΤΟ «ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ» ΤΩΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ ΚΑΙ ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ

«Ρετιρέ» για τέσσερις στην Α’ ΕΠΣΛ

*Κερδίζει έδαφος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, «έσπασαν» το ρόδι Αναγέννηση Καλοχωρίου και Σμόλικας Φαλάνης

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 10:24

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τέσσερις ομάδες μοιράζονται την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας μετά τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων και η Δόξα Αργυροπουλίου έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το «3 στα 3»,

αφού υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία, ο μεν πρώτος στο «Γ. Μητσιμπόνας» από τη Λάρισα 2012 (1-1), η δε δεύτερη εντός έδρας από τον Τύρναβο 2005 (0-0), κι έτσι Αετός Αμυγδαλέας και Δωτιέας Αγιάς, που πέτυχαν σημαντικές εκτός έδρας νίκες σε Ελασσόνα (2-0) και Γιάννουλη (2-1) αντίστοιχα, έγιναν συγκάτοικοι στο «ρετιρέ».

Η μάχη της κορυφής αποκτά νέο ενδιαφέρον, καθώς και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης αρχίζει να αναρριχάται μετά το «διπλό» στη Ν. Πολιτεία (2-1) και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πιο πίσω.

Η 3η αγωνιστική είχε ευχάριστες ειδήσεις για δύο ομάδες που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη. Η Αναγέννηση Καλοχωρίου πέρασε από το Μακρυχώρι με 2-1, ενώ ο Σμόλικας Φαλάνης επιβλήθηκε στο Δαμάσι με 5-0 του Αστέρα Τυρνάβου.

Τέλος στη Φαλάνη η μονομαχία του Φαλανιακού με τη Δόξα Βλαχογιαννίου έληξε χωρίς νικητή (2-2).

Αναλυτικά τα παιχνίδια της αγωνιστικής:

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δήμητρα Γιάνν. – Δωτιέας    1-2

Αστραπή Ν.Π.- Οικονόμος   1-2

Φαλανιακός – Βλαχογιάννι   2-2

ΠΟ Ελασσόνας – Αμυγδαλέα         0-2

Αργυροπούλι - Τύρναβος 2005       0-0

Μακρυχώρι – Καλοχώρι      1-2

Αστέρας Τυρν.- Σμόλικας     0-5

Λάρισα 2012 - Αχιλλέας Φ.  1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αχιλλέας Φ.    7-1      7

Αργυροπούλι 8-2      7

Αμυγδαλέα     6-2      7

Δωτιέας Αγιάς           5-3      7

Οικονόμος      4-6      6

Τύρναβος 2005         2-1      5

Φαλανιακός    6-7      4

Καλοχώρι       6-6      4

Βλαχογιάννι    5-4      4

ΠΟ Ελασσόνας         3-4      4

Δήμητρα Γιάνν.           4-6      3

Σμόλικας        8-5      3

Λάρισα 2012 3-4      2

Αστραπή Ν. Π.           2-4      1

Μακρυχώρι    4-9      1

Αστέρας Τυρν.           1-10    0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/10, 16:30)

Βλαχογιάννι - Μακρυχώρι

Τύρναβος 2005 - Καλοχώρι

Αμυγδαλέα – Φαλανιακός

Οικονόμος - Αργυροπούλι

Σμόλικας - ΠΟ Ελασσόνας

Αχιλλέας Φ. - Αστραπή Ν.Π.

Δωτιέας Αγιάς - Αστέρας Τυρν.

Λάρισα 2012 - Δήμητρα Γιάνν.

ΕΧΑΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟ «Γ. ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ»

Την ευκαιρία να μείνει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα απώλεσε ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο «Γ. Μητσιμπόνας» με τη μαχητική Λάρισα 2012. Παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες, όχι πάρα πολύ ποιοτικό, κάτι στο οποίο συνέβαλε και ο αγωνιστικός χώρος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις δικές τους καλές στιγμές στην προσπάθειά τους να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Στο 9’ χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αχιλλέα με την κεφαλιά του Οικονόμου για να φτάσουμε στο 29’ όταν μετά τον ωραίο συνδυασμό των Νεμπεγλέρα-Βούλγαρη και σουτ του πρώτου ο Ρέψης εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Θ. Γεωργούλα και με πλασέ έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με την ωραία κεφαλιά του Βαλ. Φλώρου.

Στο 64’ ο Αχιλλέας με τον Παλάσκα είχε μία ακόμα καλή στιγμή, όμως στο 70’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν πολύ καλή ευκαιρία με τον Δ. Κίτσιο.

Ο Παλάσκας στο 72’ και ο Κακαζούκης στο 77’ είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες για να παραμείνει έτσι το 1-1 μέχρι το τέλος.

Σχολιάζοντας το παιχνίδι ο τεχνικός της Λάρισας 2012 Νίκος Αργυρούλης είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι, παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο με φάσεις εκατέρωθεν. Πιστεύω ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και αρκετά καλή η διαιτησία. Εύχομαι στον Αχιλλέα καλό πρωτάθλημα και φαντάζομαι ότι ο τίτλος ανήκει σ’ αυτόν. Είναι πολύ καλή ομάδα και δεν μπορεί κάτι να τους δυσκολέψει. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, εύχομαι να συνεχίσουν έτσι».

Από την πλευρά του Αχιλλέας Φ., ο Τάκης Παραφέστας επισήμανε:

«Πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας. Σε μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα απαγορεύεται το «εγώ». Κανένας αντίπαλος δεν θα μας χαριστεί. Όλα τα παιχνίδια θα κερδηθούν μέσα από την προσπάθεια».

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Αργυρούλης): Μ. Γεωργούλας, Α. Φλώρος (77’ Ταστεμερίδης), Π. Κίτσιος (52’ Σκέντζας Ε.), Παν. Φλώρος, Παντ. Φλώρος, Βαλ. Φλώρος, Τσάκος, Μάντζας, Δ. Κίτσιος, Π. Στρατής (61’ Θ. Γεωργούλας), Γκόλτσος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος, Κακαζούκης, Μανιώτης (53’ Μεζίνι), Οικονόμου (29’ λ.τ. Καραμπούζης), Νεμπεγλέρας, Τλούπας, Ρέψης, Κουρούμαλος, Βούλγαρης (72’ Λόλας), Παλάσκας.

«ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΣΤΟ 0-0

Δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά μέσα στην έδρα της η Δόξα Αργυροπουλίου, η οποία μοιράστηκε τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας στο γειτονικό ντέρμπι με τον Τύρναβο 2005. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από δύο εκτός έδρας επιτυχίες (η δεύτερη μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ) δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν κάτι ανάλογο στην πρώτη τους φετινή εμφάνιση μέσα στο σπίτι τους και έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το «3 στα 3». Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις δικές τους καλές στιγμές. Εκείνο ωστόσο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η μεγάλη παρουσία των φιλάθλων, καθώς περισσότεροι από 400 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο Αργυροπουλίου, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το τοπικό ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 70’ όταν ο Αλ. Τσούτσα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ από την πλευρά του Τυρνάβου ο Τζιόλας στο 78’ εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Καρακάνος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε όμως να κάνει κάτι και ο τερματοφύλακας Μπαχτσιβάνος αποσόβησε τον κίνδυνο.

Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Μιχαλές): Μπαχτσιβάνος Ι, Μπαχτσιβάνος ΙΙ, Καρράς, Μπουζούκας, Κούλπας, Μάρκου, Χατζής, Τσούτσας Αλ., Ζάχος (90’ Τσίτσιας), Σχοινάς (70’ Καζάκης), Σιαμαντούρας (85’ Βόγγολης)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Λόλας): Γραβάνης, Αυλογιάρης, Ροντούλης, Καρακάνος, Πρατσίλας, Γκαμπέτας (85’ Βλιώρας), Γανός, Κατσιάνας (46’ Καλέσης Απ.), Γκαντρής, Τζιόλας, Πέρπερας (70’ Ντονούδης).

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ

Δεύτερη κατά σειρά εκτός έδρας νίκη για τον Δωτιέα Αγιάς, που αυτή τη φορά πέρασε από τη Γιάννουλη, κερδίζοντας με 2-1 την τοπική Δήμητρα. Μία νίκη που -σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα σε «Γ. Μητσιμπόνας» και Αργυροπούλι- έφερε την ομάδα του Κώστα Τσώτσου στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επανάληψη αφού στο πρώτο μέρος οι δύο αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο πρώτο 45λεπτο ο Δωτιέας ήταν αυτός που φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχε επιθετικούς προσανατολισμούς, πίεσε τον αντίπαλό του και έχασε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αντίθετα η Δήμητρα Γιάννουλης δεν παρουσίασε κάτι το αξιοσημείωτο.

Κυριότερη φάση για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ήταν το δυνατό σουτ από τα 30 περίπου μέτρα του Νάτση στο 43’ που χτύπησε στην αριστερή συμβολή των δοκών.

Τελικά ο Δωτιέας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 49’, όταν ο Παππάς κέρδισε πέναλτι (ανατροπή μέσα στη μεγάλη περιοχή) το οποίο αξιοποίησε ο Τσατσαλίδης γράφοντας το 0-1.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν στροφές και να αρχίζουν να αποκτούν επιθετικό ρόλο. Έτσι στο 52’ ο Χατζηγρηγορίου έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, επιχειρώντας δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή όμως ο Φαρμάκας έκανε τη μεγάλη απόκρουση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Τελικά η Δήμητρα που σ’ εκείνο το διάστημα έδειξε πολύ καλά στοιχεία έφτασε στο 56’ στην ισοφάριση. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά, ο Φαρμάκας έδιωξε με γροθιές, ο Θώμος πήρε το ριμπάουντ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Πατσιωτού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Δωτιέα. Στο σημείο αυτό σημειώθηκαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε, ο Δωτιέας θέλησε να απαντήσει στο γκολ των γηπεδούχων και στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσατσαλίδης με κεφαλιά σκόραρε αλλά ο βοηθός κ. Νίκζας είχε σηκώσει τη σημαία του με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Στο 66’ η Δήμητρα είχε μία ακόμα πολύ καλή επιθετική ενέργεια, η οποία ολοκληρώθηκε με το σουτ του Κοταρέλα το οποίο εξουδετέρωσε ο Φαρμάκας.

Ο Δωτιέας ανέπτυξε στη συνέχεια επιθετικές πρωτοβουλίες και είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο 77’ και στο 79’ με τον Τσατσαλίδη, για να φτάσουμε στο 81’ όταν ο κορυφαίος των φιλοξενουμένων Ντακούλας πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο έμπειρος κεντρικός έκανε μία εξαιρετική ενέργεια στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυρανούδη διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 90’+2’ όταν το φάουλ του Ντακούλα εξουδετέρωσε ο Κυρανούδης.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας, ήταν καλός σε γενικές γραμμές, σ’ ένα παιχνίδι με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές κίτρινες κάρτες. Σημειώθηκαν κάποια, τα οποία ωστόσο οφείλονται στην έλλειψη εμπειρίας, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Βοηθοί του ήταν οι κ. Νίκζας και Καραγιάννης πολύ καλοί.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπακογιάννης): Κυρανούδης, Μπαμπάλης, Καραγεώργος, Ντούφας, Εμμανουήλ, Θώμος, Σπανός (46’ Χατζηγρηγορίου), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Τσιαντούλης (54’ Κανδήλας).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τσώτσος): Φαρμάκας, Ε. Γούτος, Ν. Γούτος, Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Ντακούλας, Μπόντε (88’ λ.τ. Τσαγκαλάς), Τσατσαλίδης, Παππάς, Ραμάι (68’ Γιαννακός).

ΣΑΣΠΕΝΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Χωρίς νικητή έληξε και το παιχνίδι στη Φαλάνη όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο τοπικός Φαλανιακός με τη Δόξα Βλαχογιαννίου. Συνολικά επιτεύχθηκαν τέσσερα τέρματα, ενώ το παιχνίδι παρουσίασε ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος αφού το 2-2 διαμορφώθηκε δέκα περίπου λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή κ. Ι. Ντελέζο.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 21’ όταν το σουτ του Ζηρδέλη χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Πάρα ταύτα δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Ι. Κόκκινος κέρδισε πέναλτι από τον Βάλλα (υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Βλαχογιαννίου) το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαγεωργίου.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων δεν άργησε να έρθει και στο 33’ ο Ζηρδέλης με κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Λιόλιου έγραψε το 1-1.

Λίγο όμως πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Φαλανιακός «ξαναχτύπησε» αυτή τη φορά με τον Λυγούρα, ο οποίος με πλασέ μετά από φάουλ του Ι. Κόκκινου πέτυχε το 2-1 βάζοντας εκ νέου την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Οι προσπάθειες των δύο ομάδων στην επανάληψη εντάθηκαν, οι μεν γηπεδούχοι για να σιγουρέψουν το αποτέλεσμα, οι δε φιλοξενούμενοι για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, για να φτάσουμε στο 83’ όταν ο Θανασούλης κέρδισε πέναλτι (σε χέρι του Τσάκε) το οποίο εκτέλεσε ο Λιόλιος, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-2.

Από ένα επιπλέον πέναλτι ζήτησαν οι δύο αντίπαλοι, οι μεν γηπεδούχοι στο 42’ σε χέρι του Βάλλα μετά από σέντρα του Ι. Κόκκινου, οι δε φιλοξενούμενοι στο 51’ σε μαρκάρισμα του Ι. Αλατά στον Δ. Κοντοθανάση.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ρέφερι της αναμέτρησης κ. Ι. Ντελέζος απομάκρυνε από τον πάγκο τον τεχνικό της Δόξας, Νίκο Φακίτσα για έντονη διαμαρτυρία. Ο έμπειρος τεχνικός, που είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου εδώ και πολλά χρόνια και με σπάνιο ήθος, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, τόσο από το διαιτητικό τρίο, όσο και από τον παρατηρητή του αγώνα για τον άκομψο τρόπο διαμαρτυρίας του, μιας και τέτοιες συμπεριφορές δεν τον εκφράζουν σαν άτομο.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Γιαννακός): Καλαμάτας, Φατούρας (46’ Αλατάς Ι.), Μαχαίρας, Αλατάς Δ., Τσάκε, Λυγούρας, Βαρσάμης, Πανταζής, Κόκκινος Στ. (57’ Μπλέντι), Παπαγεωργίου (76’ Σακελλαρίου), Κόκκινος Ι.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Φακίτσας): Μπρέλλας, Γεωργαντζάς, Αλεξίου (90’ Αναγνώστου), Σουφχάρας, Βάλλας, Αθανασούλης, Λιόλιος, Κοντοθανάσης Βρ., Κοντοθανάσης Δ. Ζηρδέλης, Γκουρομπίκος (63’ Θανασούλης).

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Το ρόδι έσπασε η Αναγέννηση Καλοχωρίου η οποία αποχώρησε από το γήπεδο Μακρυχωρίου με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της, κερδίζοντας στο γειτονικό ντέρμπι τον Αετό με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι έθεσαν τι βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος στο οποίο προηγήθηκαν με 2-0.

Αρχικά στο 28’ ο Παραφέστας με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κόκοβα έγραψε το 0-1 και στη συνέχεια στο 42’ ο Πούτας με πλασέ ύστερα από πάσα του Έξαρχου διπλασίασε τα τέρματα τη ομάδας του.

Μπροστά στο φάσμα της ήττας, οι γηπεδούχοι του Γιάννη Μπουρνάκα, ενέτειναν τις προσπάθειές τους στην επανάληψη και κατάφεραν στο 65’ να μπουν ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 1-2 με το εύστοχο πέναλτι του Φούντα, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τους είχαν δώσει τουλάχιστον τον βαθμό τη ισοπαλίας.

Πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτες κι έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Μπουρνάκας): Μπαταβάνης, Γκαμπέτας, Γκουγκουλιάς (25’ Κουσιάς), Τίκος, Δάσσιος, Μπουζώνας (78’ Αβελλάς), Παυλόπουλος, Τέας, Γκαραλιάκος (67’ Τζίκα), Χριστιανίδης, Φούντας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Ταχτιντής): Μαρδάνης, Λιούσκας, Κόκοβας, Παραφέστας, Νεστορίδης, Έξαρχος (58’ Τσιαντούλης), Μπούνα, Βράκας (66’ Βελετάνης), Τσιάτας, Σπυρόπουλος, Πούτας (76’ Δάκτυλας).

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΟΛΙΚΑ

Πρώτη νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ για τον Σμόλικα Φαλάνης ο οποίος επιβλήθηκε στο γήπεδο Δαμασίου του Αστέρα Τυρνάβου με 5-0.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το χορό των τερμάτων στο 20’ όταν ο Β. Τανάγιας με ωραία ενέργεια και πλασέ έγραψε το 0-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο 50’ μετά από ατομική του Κόκρα και σπάσιμο της μπάλας στον Γκαλμπογκίνη, ο τελευταίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 56’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Γ. Μπαντής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 62’ μετά από κόρνερ του Κόκρα, ο Κωτούλας με μονοκόμματο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3.

Οι γηπεδούχοι που παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα προσπάθησαν για το καλύτερο είχαν δοκάρι με τον Ελ. Γκαραγκούνη, για να φτάσουμε στο 78’ όταν από γύρισμα του Δάσσιου ο Β. Τανάγιας έγραψε το 0-4. Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε στο 82’ Παπαδάμος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός του Αστέρα, Γ. Δοδοντσάκης εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία με αφορμή την αποβολή του Γ. Μπαντή, αλλά και για περίπτωση οφσάιντ σε γκολ των φιλοξενουμένων.

Ο Σμόλικας Φαλάνης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και η διοίκηση του συλλόγου χαιρέτισε την επιστροφή του συνεργάτη του τεχνικού Νίκου Κακανούλια και ψυχολόγου όπως τον χαρακτήρισε ο προπονητής της ομάδας, Ζήνου που συνδυάστηκε με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της φετινής περιόδου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Δοδοντσάκης): Μπαντής Βαλ., Ισούφης (85’ Γκαραγκούνης), Γκαραγκούνης Ζ., Λάζος Γ., Καρακώστας, Μαυρίδης (40’ Τσακίρης Χρ.), Πάσιος Β., Μπαντής Γ., Καραΐσκος Στ. (70’ Πάσιος Α.), Γκαραγκούνης Ελ., Τσακίρης Κ.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Κακανούλιας): Χάμος, Δολιάνης (60’ Παπαδάμος), Μανακούσιος, Κωτούλας, Κολοβός Κ., Σκούπρας, Τανάγιας Χρ., Κόκρας, Δάσσιος (75’ Κολοβός Χρ.), Τανάγιας Β., Γκαλμπογκίνης (70’ Κακαβίτσης).

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΟ «ΔΙΠΛΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ

Μετά από ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι, στο γήπεδο της Ελασσόνας, η φιλοξενούμενη ομάδα του Αετού Αμυγδαλέας κατάφερε να επικρατήσει του τοπικού Π.Ο.Ε. με 0-2, παίρνοντας νίκη – «χρυσάφι» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην εκτός έδρας επιτυχία των φιλοξενουμένων μέτρησαν ιδιαίτερα η εμπειρία των ποδοσφαιριστών, αλλά και η εξαιρετική απόδοση του τερματοφύλακα Κωνσταντίνου, που σε κρίσιμες επικίνδυνες φάσεις, όπου απείλησε ο ΠΟΕ, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η ομάδα του Θανάση Γκαδρή, είχε απόδοση κατώτερη του αναμενόμενου, αν και έχασε ευκαιρίες για γκολ, ενώ «ξύπνησε» για τα καλά, αφού πρώτα η Αμυγδαλέα ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 , χωρίς τελικά να καταφέρει κάτι καλύτερο. Σίγουρα, η εντός έδρας ήττα του ΠΟΕ προβλημάτισε τους Ελασσονίτες, που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Φάσεις – γκολ

9΄: Ωραίο πλασέ του Δημητρέλη από πλάγια, διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΟΕ .

11΄: Επίθεση των γηπεδούχων, ο Πεπκολάι πασάρει στον Μπούσια, που σουτάρει σε κίνηση, υποχρεώνοντας τον Κωνσταντίνου με ωραία εκτίναξη να αποκρούσει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

27΄: Ο Πεπκολάι εκτελεί φάουλ σε επικίνδυνη θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντίνου.

37΄: Νέα προσπάθεια του δραστήριου Πεπκολάι, που σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον πολύ καλό τερματοφύλακα της Αμυγδαλέας να διώξει με γροθιές.

39΄: Ο Αντωνόπουλος των φιλοξενουμένων εκτελεί φάουλ, αλλά διώχνουν οι Ελασσονίτες αμυντικοί.

43΄: Συνεργασία των παικτών του ΠΟΕ, η μπάλα στα πόδια του Καραμάνου, που από καλή θέση στέλνει την μπάλα… ψηλά άουτ.

44΄: Μετά από σέντρα του Ματούλα, ο Τσιάγκος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς τα δίκτυα των φιλοξενουμένων… αλλά ο γκολκίπερ Κωνσταντίνου με υπερπροσπάθεια και ωραία εκτίναξη διώχνει την μπάλα κόρνερ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50΄: Επικίνδυνη σέντρα του δραστήριου Ματούλα από τα αριστερά, αλλά την τελευταία στιγμή διώχνει σε κόρνερ ο Πρίφτης.

54΄ : Εσφαλμένη τοποθέτηση των Ελασσονιτών αμυντικών και ο Κουρούκας με κοντινό σουτ - προβολή γράφει το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τον Αετό Αμυγδαλέας.

61΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Αντωνόπουλο, και το σουτ που κάνει καταλήγει στην εστία του ΠΟΕ, κάνοντας το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς ποδοσφαιριστών, πάγκου της Αμυγδαλέας, αλλά και «παγωμάρας» από πλευράς ΠΟΕ.

68΄: Σέντρα του Μπούσια βρίσκει τον Τσιάγκο, που σουτάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κωνσταντίνου.

81΄: Επικίνδυνο φάουλ – σουτ από τον Πρίφτη, υποχρεώνει την τελευταία στιγμή να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Μαστοροδήμος.

Τον αγώνα διηύθυναν, χωρίς προβλήματα, οι κ. Αγγελούλης, Παραφέστας, Τσατσαρώνης.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γκαδρής): Μαστοροδήμος, Μπούσιας, Μπαλαμούτης, Περτζιόνι, Καρλιάμπας, Καραμάνος, Μενσούρ (58΄ Τσένος), Πεπκολάι, Τσιάγκος, Ματούλας, Μηνάς (65΄ Μάρκου).

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Λιάπης): Κωνσταντίνου, Χατζηϊωαννίδης, Ευαγγελούλης, Πολύζος, Πρίφτης, Υφαντής, Δημητρέλης, Ανδριανόπουλος (58’ Λουκανίκας), Κουρούκας (83’ Γραμμένος), Κορλός (71’ Σάρα), Αντωνόπουλος.

Ι. Μουκίδης

ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Δεύτερη σερί νίκη για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ο οποίος αρχίζει να καλύπτει σιγά-σιγά το χαμένο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν αυτή τη φορά στη Ν. Πολιτεία της τοπικής Αστραπής με 2-1 και έφτασαν τους έξι βαθμούς.

Στο 8’ ο Χάμος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 23’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δραχαλίβα, ο Μόσχος με γυριστό σουτ έγραψε το 0-2. Ειδικά το στο α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να σημειώσουν και ένα τρίτο γκολ και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Δεν το έκαναν όμως και στην επανάληψη η Αστραπή προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοράρει στο 89’ μ’ ένα πανέμορφο γκολ του Ρούσσα, με δυνατό σουτ που βρήκε στο μέσα σίδερο της εστίας και στη συνέχεια η μπάλα εξοστρακίστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Καφφές): Παπαδημητρίου, Ζαφειρούλης (46’ Βαλατσός), Χασιώτης, Αλεξανδρής, Παπαμάνος, Μπατζέλας, Μπελάγιας, Βενέτης, Θεοχάρης (58’ Ρούσσας), Παυλόπουλος (71’ Χατζόπουλος), Γιαγιάκος.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κατσάρας): Νούσιας, Καραΐσκος, Γ. Λεβέντης, Σαπάκος, Μόσχος, Παπαγιαννούλης (68’ Φτίκας), Σακοράφας, Γκαμπέτας, Χάμος, Καραγκούνης (46’ Παληγιάννης), Δραχαλίβας (79’ Μουμπουνάρας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass