ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KISSAVOS MARATHON MTB» ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σκληρή δοκιμασία στον Κίσσαβο

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2016 8:24

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό αθλητικό γεγονός με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου αλλά και τη διάδοση και ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στον νομό διεξάγεται μεθαύριο Κυριακή στη Σπηλιά.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MARATHON ΜΤΒ με την επωνυμία «4ος KISSAVOS MARATHON MΤΒ 2016», που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών. Παράλληλα την ίδια μέρα στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθεί και ο ΟΠΕΝ αγώνας ΜΤΒ XCO με την επωνυμία «4ος KISSAVOS MΤΒ 2016».

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους και δυσκολότερους σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο της ποδηλασίας και διεξάγεται σε ευρωπαϊκά στάνταρ, με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων αθλητών όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, ο Αντωνιάδης Δημήτρης που έτρεξε στην Ολυμπιάδα του Ρίο κ.ά. Η διαδρομή στους άνδρες είναι 90 χλμ., στις γυναίκες 60 χλμ., ενώ στην κατηγορία ΟΡΕΝ 30 χλμ. Η εκκίνηση στην κατηγορία ΟΡΕΝ θα δοθεί στις 10:00 π.μ. από την πλατεία του χωριού Σπηλιά, ενώ των Ανδρών και Γυναικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στις 11.00 π.μ. Η κυκλική διαδρομή της στροφής των 30 χλμ. αφού διέλθει έξω από το χωριό Σπηλιά κατευθύνεται βορειοδυτικά του χωριού Ανατολή και περνώντας μέσα από δασικούς αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια ολοκληρώνεται τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης στη Σπηλιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αναμένεται να δώσουν συνολικά το «παρών» περί τους 250 αθλητές εκ των οποίων οι 70 θα είναι ποδηλάτες υψηλού επιπέδου πρωταθλητές και επιλεγμένοι αθλητές.

Για τη σημασία και τα οφέλη της συγκεκριμένης διοργάνωσης αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Μια μεγάλη και ξεχωριστή διοργάνωση. Είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα mountain bike στη Θεσσαλία, στη Λάρισα, στον Δήμο Τεμπών, στη Σπηλιά, που διεξάγεται την Κυριακή. Εξαιρετικά μεγάλη διοργάνωση από τον ΠΑΣ Πηνειός την οποία στηρίζουμε. Ευχαριστούμε τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, την Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας και την Αστυνομική Διεύθυνση, που χωρίς αυτούς δύσκολα θα διεξάγονταν αυτά τα πρωταθλήματα.

Για μας ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δεν είναι απλά μία διοργάνωση. Ο αθλητισμός και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες, ανθρώπους δυνατούς που ξέρουν να αγωνίζονται, να σέβονται, να τηρούν χρονοδιαγράμματα, να κερδίζουν και να χάνουν, αλλά παράλληλα να είναι όλοι μία παρέα και να συνεργάζονται. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που το πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται εδώ και υλοποιείται γιατί υπάρχει συνένωση δυνάμεων και συνεργασία. Και μέσα από αυτή τη συνεργασία τα οφέλη είναι πολλά και στην τοπική κοινωνία, αλλά πρωτίστως στους νέους και τις νέες που αγωνίζονται, που ασχολούνται με το άθλημα. Μιλάμε για ένα μαραθώνιο άθλημα 90 χιλιομέτρων, που ξεκινάει το πρωί της Κυριακής από την πλατεία της Σπηλιάς και ολοκληρώνεται εκεί. Καλή επιτυχία σε όλους και θερμές ευχαριστίες στους συλλόγους που πραγματικά τιμούν το άθλημα και μέσα από αυτό τιμούν και εμάς».

Κώστας Κολλάτος (Δήμαρχος Τεμπών): «Πρόκειται για μια εκδήλωση που πέραν της αναβάθμισης του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή -κι αυτό όπως καταλαβαίνετε θα προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες- αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, την εγρήγορση των φορέων και τη δημιουργικότητα των κατοίκων. Παράλληλα αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη συνέργια. Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν, που μας χαρακτηρίζουν, που μας κάνουν να αντιστεκόμαστε στις δυσκολίες, τις οποίες βιώνουμε μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ και την Ελληνική Ομοσπονδία αλλά κυρίως την Περιφέρεια, που ακόμα μια φορά επέλεξε τον Δήμο Τεμπών για τη διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος και καλούμε όλους αυτήν την Κυριακή να συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Κώστας Δαλαβίκας (εκπρόσωπος ΠΑΣ Πηνειός – τεχνικός διευθυντής αγώνα): «Ως Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια, χωρίς τη στήριξη της οποίας δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία που μας εμπιστεύτηκε να διοργανώσουμε έναν τέτοιο αγώνα, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους και δυσκολότερους αγώνες ποδηλασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί τα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλά, 90 συνολικά για τους άνδρες και 60 για τις γυναίκες. Η διαδρομή είναι πολύ επίπονη γιατί περνάει από δασικούς δρόμους, μονοπάτια, δύσβατες περιοχές. Έχουμε διαμορφώσει μία πάρα πολύ καλή διαδρομή ευρωπαϊκών προδιαγραφών, γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να αναδείξουμε τις ομορφιές του Κισσάβου, αλλά να μείνουν ικανοποιημένοι και οι αθλητές. Στο συγκεκριμένο αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές υψηλού επιπέδου όπως είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, ο Αντωνιάδης Δημήτρης που έτρεξε στην Ολυμπιάδα του Ρίο κ.α. Πιστεύω ότι σ’ αυτό το κομμάτι είμαστε καλυμμένοι, έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή σήμανση με τη βοήθεια του Δασαρχείου και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass