ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

«Τρικυμία» στον Γυμναστικό

*Στ. Πέρκος: «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του...»

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 10:00

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Ουραγός στη βαθμολογία της Α2 Εθνικής κατηγορίας βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού, η οποία παραδόθηκε άνευ όρων προχθές στον Αμύντα και γνώρισε μια ταπεινωτική εντός έδρας ήττα, με σκορ 57-47.

Οι «Πράσινοι» απογοήτευσαν τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης, όπου άλλα περίμεναν να δούνε και είδαν μια εικόνα, αποκαρδιωτική.

Σε ένα κακό παιχνίδι όπου είχαμε...ρεσιτάλ λαθών και από τις δύο ομάδες, με τον Γυμναστικό πάντως να δείχνει ανήμπορος να κερδίσει αυτό το κρίσιμο ματς.

Και όταν δεν καταφέρνει να πάρει τη νίκη με έναν αντίπαλο φαινομενικά στα μέτρα του, τότε πώς μπορεί να κερδίσει ομάδες που είναι πιο ψηλά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμη και πολλά μπορούν να διορθωθούν, αλλά το ερώτημα είναι πώς και ποιόν τρόπο θα έρθουν τα αποτελέσματα.

Πάντως όχι με ευχολόγια διότι μόνο με τα λόγια και αν δεν γίνεται κατάθεση ψυχής στο παρκέ, όλα φαίνονται βουνό και είναι δύσκολο να υπάρξει ανάκαμψη.

Και βέβαια η ήττα αλλά και οι...καυστικές δηλώσεις του τεχνικού Στέφανου Πέρκου, προκάλεσαν «τρικυμία» στον Γυμναστικό που αν θέλει να ελπίζει, χρειάζεται να αντιδράσει άμεσα.

Σε δηλώσεις τους που έκαναν μετά τον αγώνα ο κόουτς του ΓΣΛ Στέφανος Πέρκος και ο Σωτήρης Γκιουλέκας, μοναδικός διασωθέντας από το «ναυάγιο» του προχθεσινού παιχνιδιού, επισήμαναν τα εξής:

Στέφανος Πέρκος (τεχνικός ΓΣΛ): «Διαπίστωσα ότι ένα κομμάτι της ομάδας μου, ένα τμήμα των παικτών δεν ήταν πραγματικά συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να θέλουν αυτό το παιχνίδι. Τους το επισήμανα στα αποδυτήρια με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει γι’ αυτούς προσωπικά, περαιτέρω στην πορεία της ομάδας. Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που ήρθανε να δουν την ομάδα διότι κάποια στιγμή, ας μου επιτραπεί η έκφραση, αυτό που παρουσιάσαμε ήταν ένα «έκτρωμα». Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό, παρόλο που είμαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά η ομάδα που παρουσιάσαμε ήταν εκτρωματική. Θα δούμε τι θα γίνει περαιτέρω, ίσως μια μερίδα των παικτών δεν ήταν ό,τι το καταλληλότερο γι’ αυτή την ομάδα. Δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω, να το καταδικάσω, διότι δεν ήμουν εγώ που έκανα αυτές τις επιλογές. Παρόλα αυτά αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν να λέγονται παίκτες του Γυμναστικού, ας ληφθεί ως απειλή, θα πρέπει να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Σωτήρης Γκιουλέκας (παίκτης ΓΣΛ): «Ήταν μια άσχημη ήττα για εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι που το χρειαζόμασταν πάρα πολύ όμως δεν ξεκινήσαμε καλά και βρεθήκαμε πίσω με 7-0. Στην πορεία βρήκαμε κάποια σουτ μετά, βελτιώσαμε την άμυνά μας και πλησιάσαμε λίγο στο σκορ. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου μπήκαμε νωθρά και δείξαμε δυστυχώς ότι δεν θέλαμε τόσο πολύ το ματς όπως η άλλη ομάδα. Δυστυχώς...Τώρα από εδώ και πέρα πρέπει να ανασυνταχτούμε πάλι, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, θα πρέπει αν κάνουμε αυτοκριτική και να δούμε ο καθένας τι παραπάνω μπορεί να δώσει στην ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να κάνουμε νίκες, διότι δεν είναι απλά σημαντικό πλέον, αλλά κάτι παραπάνω να πάρουμε βαθμούς. Η ψυχολογία της ομάδας δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε περισσότερο από ότι δουλεύαμε ως τώρα.

Γιατί δεν φτάνει και δεν είναι αρκετό».

Αλέξανδρος Ζαβός(τεχνικός του Αμύντα: «Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Εμείς προερχόμασταν από μια άσχημη ήττα στον αγώνα με τον Αρκαδικό.

Και πριν από αυτό χάσαμε με τη λήξη στην παράταση το ματς, με τον Χολαργό.

Ουσιαστικά έχουμε χάσει τρία ματς στον πόντο και ψυχολογικά η ομάδα ήταν σε άσχημη κατάσταση. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, είχαμε τραυματισμούς, δεν έπαιξε ο Δορδοφίκης, δεν έπαιξε ο Καμπούρης που τραυματίσθηκε προχθές και ήρθαμε στη Λάρισα αποφασισμένοι να πάρουμε τη νίκη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αισιοδοξία το πρωτάθλημα.

Γνωρίζαμε ότι και ο ΓΣΛ θα τα δώσει όλα και προς έκπληξη θα έλεγα σχετικά το παιχνίδι είχε κριθεί στο 25΄στο 27΄, όταν και πήραμε μια πολύ μεγάλη διαφορά. Αν δεν κάνω μάλιστα λάθος σε εκείνο το δεκάλεπτο η Λάρισα έβαλε μόνο δύο πόντους, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να πάρουμε μια διαφορά ικανή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, που μας έδωσε και τη νίκη.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας και στον καινούργιο προπονητή της τον κ. Πέρκο, να της ευχηθώ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, υγεία και ότι καλύτερο έχουν ως στόχο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass