ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ ΣΕ... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Ατρόμητη για το... τρίποντο

* Άνοιγμα του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια στα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2016 9:10

Η ΑΕΛ μετά από ένα μήνα(και κάτι μέρες) επιστρέφει στο Ael Fc Arena για αγώνα πρωταθλήματος που θα είναι ο πρώτος εντός έδρας για τη Super League για τον προπονητή Σάκη Τσιώλη αφού η τελευταία εμφάνιση ήταν η νίκη επί του Πανιωνίου επί ημερών Άγγελου Αναστασιάδη(2-0) στις 29 Οκτωβρίου.

Αντίπαλος θα είναι ο Ατρόμητος Αθηνών (17.15) που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση με εξαίρεση τον αγώνα κυπέλλου που έδωσε κόντρα στην Καλλιθέα και έχασε με 1-0.

Η λαρισινή ομάδα μέχρι τώρα είχε δώσει δυο εκτός έδρας παιχνίδια και θέλει να επανέλθει στις νίκες αφού φέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο δείχνει πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά αφού και σε παιχνίδι που έχασε(κόντρα στη ΑΕΚ) τα πήγε πολύ καλά.

Το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό για την ΑΕΛ τόσο για βαθμολογικούς λόγους(να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις) όσο και για ψυχολογικούς καθώς με νίκη θα μπορεί να βλέπει ψηλότερα μια και μέχρι τώρα έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Και χαρακτηριστικό το πώς σκέφτονται τον αγώνα αυτό στην ΑΕΛ είναι οι προβληματισμοί για το αρχικό σχήμα του Σάκη Τσιώλη όχι μόνο για τα πρόσωπα αλλά και για την τακτική(δοκίμασε το 4-2-3-1 αλλά και το 4-4-2).

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα σίγουρα ο Ρέντζας με τον Φάρκας. Παρτενέρ του Φάρκας θα είναι ο Φατιόν ή ο Γκόλιας ενώ αριστερά θα παίξει ένας εκ των Μονιάκη ή Κόντορ.

Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ σίγουρα θα παίξει ο Ποτουρίδης. Αν ο Φατιόν αγωνισθεί στα σέντερ μπακ τότε το άλλο αμυντικό χαφ θα είναι ο Αναστασόπουλος ενώ αν παίξει ο Γκόλιας σέντερ μπακ θα αγωνισθεί ο Φατιόν αντί του Αναστασόπουλου.

Στα πλάγια σίγουρος ο Ναβάρο δεξιά και ο Ναζλίδης στο κέντρο ενώ λογικά ο Αβραάμ θα παίξει αριστερά και ο Μαρουκάκης στην επίθεση. Στο μυαλό του Τσιώλη είναι και ο Καπός με τον Ντοντό αν τελικά παίξει με το σύστημα στο 4-4-2 δηλαδή περίπου όπως αγωνίσθηκε η ομάδα στην Τρίπολη στο δεύτερο μέρος.

Χθες το βράδυ έδειξε στους παίκτες του βίντεο από αναμετρήσεις του Ατρομήτου Αθηνών και έκανε ανάλυση στους παίκτες πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του σημερινού αντιπάλου.

Μετά τη χθεσινή προπόνηση, ο προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, ανακοίνωσε την αποστολή των ποδοσφαιριστών που έχει ως εξής: Ξενοδόχοφ, Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Κόντορ, Λαμπρόπουλος, Ποτουρίδης, Φάρκας, Φατιόν, Γκόλιας, Αναστασόπουλος, Ναβάρο, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Μαρουκάκης, Καπός, Αβραάμ και Ντοντό.

Αναγκαστικά εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Γιοβάνοβιτς και Χοτζάλι, οι τραυματίες Βαρέλα, Κουτογλίδης, ο Μασούρας που υπέστη κάκωση και πρόκειται να υποβληθεί σε εξέταση,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΓΙΑ

ΜΕ ΕΡΑΣ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας για σήμερα έχει προγραμματίσει δύο εκδηλώσεις. Η μια θα είναι αφιερωμένη στο αποβιώσαντα δημοσιογράφο Κώστα Μπετχαβέ κατά την οποία θα δοθεί πλακέτα στη μνήμη του στο γιο του Δημήτρη(θα υπάρξει και μια σύντομη ομιλία του ιδιοκτήτη) ενώ μετά το τέλος του αγώνα θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Λάρισας τους οποίους έχει καλέσει να βρίσκονται στον αγώνα αλλά και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο Αθηνών.

Σχετικά με τον αγώνα ο κ.Κούγιας μιλώντας χθες στην «Ε» τόνισε τα εξής: «Ο σημερινός αγώνας είναι ο θάνατος σου η ζωή μου. Αν θέλουμε να είμαστε μια ομάδα Σούπερ Λίγκας και όλοι να μας υπολογίζουν για τον βασικό ρόλο μας θα πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας ομάδες όπως είναι ο Ατρόμητος Αθηνών, τα Γιάννενα και ο Αστέρας Τρίπολης ενώ με τους θεωρητικά τέσσερις μεγάλους τα παιχνίδια μας θα πρέπει να έχουν τριπλή παραλλαγή. Το γήπεδό μας φέτος πρέπει να γίνει απόρθητο κάστρο για τους αντιπάλους μας.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή έχει ποδοσφαιρική λογική και επικοινωνιακά ασχολείται με άλλα θέματα όχι αγωνιστικά αλλά εξωαγωνιστικά όπως είναι η πρόοδος του ποδοσφαίρου αλλά και της δράσης που πρέπει να έχει μια ομάδα στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης».

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

Ο τεχνικός του Ατρόμητου Αθηνών , Γιώργος Κορακάκης, επέλεξε είκοσι παίκτες για την αποστολή του αγώνα, οι οποίοι είναι οι εξής: Γκορμπούνοφ, Ν. Παπαδόπουλος, Κειτά, Μπίτολο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Δ. Παπαδόπουλος, Λημνιός, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, ΛεΤαλέκ, Ζησόπουλος, Κατράνης, Γροντής, Μπρίτο, Λαζαρίδης, Μπάγκα, Κοντοές, Γκουγκούδης, Τόνσο. Οι παίκτες γευμάτισαν στο εστιατόριο του αθλητικού κέντρου και αναχώρησαν χθες για τη Λάρισα.

ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ

Δέκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Η προϊστορία ευνοεί την ΑΕΛ στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν επτά νίκες, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ΑΕΛ με 22-7.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων ΑΕΛ-Ατρόμητος

16/05/1971 ΑΕΛ-Ατρόμητος 3-2 Β’ Εθνική

29/09/1974 ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0 Α’ Εθνική

05/10/1980 ΑΕΛ-Ατρόμητος 3-0 Α’ Εθνική

16/12/2001 ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-1 Γ’ Εθνική

19/12/2004 ΑΕΛ-Ατρόμητος 6-0 Β’ Εθνική

05/11/2005 ΑΕΛ-Ατρόμητος 2-1 Α’ Εθνική

27/08/2006 ΑΕΛ-Ατρόμητος 2-1 Α’ Εθνική

27/01/2008 ΑΕΛ-Ατρόμητος 2-0 Α’ Εθνική

12/09/2009 ΑΕΛ-Ατρόμητος 2-2 Α’ Εθνική

28/08/2010 ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-0 Α’ Εθνική

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΜΙΝΗΣ

Ο 36χρονος Γεώργιος Κομίνης, από το Σύνδεσμο Θεσπρωτίας, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο που θα γίνει στις 17:15 στο AEL FC ARENA. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ στο εντός έδρας παιχνίδι στο AEL FC ARENA για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League (17/10/2016) που είχε βρει νικήτρια την ομάδα της AEK με σκορ 2-1. Βοηθοί του η Χρυσούλα Κουρουμπίλια από τον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής και ο Γεώργιος Καλφόγλου από τον σύνδεσμο Θεσπρωτίας. Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Βρέσκας, από την Ένωση Ημαθίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Γεώργιος Μπίκας από την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.

Ισοπαλίες σε Βέροια αλλά και σε Κρήτη

Πάλεψε η Βέροια, αλλά έμεινε ξανά μακριά από τη νίκη και χαμηλά στη βαθμολογία. Σε αναμέτρηση που έγινε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Παναιτωλικό. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μάκο στο 3΄, ενώ ισοφάρισε για τη Βέροια ο Σαρπόνγκ στο 30΄.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Πανιώνιος, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Πλατανιά στο Μάλεμε της Κρήτης. Ο Μπεν στο 27΄ πέτυχε το γκολ των «κυανέρυθρων», ενώ ο Μανούσος ισοφάρισε στο 80΄ στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 13ης ημέρας της σούπερ Λίγκα.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

15:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

17:15 ΑΕΛ-Ατρόμητος

17:15 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

ΣΗΜΕΡΑ

19:30 Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

1. Ολυμπιακός        22

2. ΠΑΣ Γιάννινα      17

3. ΑΕΚ         15

4. Παναθηναϊκός      15

5. Πανιώνιος 15 -10αγ.

6. Ατρόμητος          14

7. Ξάνθη      13

8. Λεβαδειακός      12

9. Παναιτωλικός      12 -10αγ.

10. ΠΑΟΚ     11

11. Κέρκυρα  11

12. Πλατανιάς          11 -10αγ.

13. Αστέρας Τρίπολης       10

14. ΑΕΛ        9

15. Βέροια    7 -10αγ.

16. Ηρακλής  3

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς

Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass