ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 17 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεξάγεται σήμερα το 1ο «Γεντίκι Trail»

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2017 7:30

Σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο 1ος ορεινός αγώνας δρόμου στην περιοχή Γεντίκι το οποίο απέχει 10 χλμ. από το κέντρο της Λάρισας (με κατεύθυνση προς το Συκούριο).


Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι και η απόσταση είναι 17 χλμ. με θετική υψομετρική 1278 μ. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 10.00 π.μ. και αναμένεται να διαρκέσει 5 ώρες για τον τελευταίο αθλητή. Η απονομή των μεταλλίων και των αναμνηστικών θα γίνει στο Καλοχώρι Λάρισας.
Παράλληλα με τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Καλοχώρι και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής με κύρια εστίαση στον περίφημο πράσινο θεσσαλικό λίθο, το μάρμαρο με το οποίο στολίστηκε η Αγία Σοφιά και άλλα μνημεία παγκοσμίου φήμης, το οποίο θα παρουσιάσει ο επικ. καθηγητής ΑΠΘ Βασίλειος Μέλφος.
Ταυτόχρονα θα γίνει γνωριμία με τις παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα των τριών παρακείμενων χωριών, Καλοχωρίου, Νέσσωνος, Χειμαδίου, με έκθεση φωτογραφιών, παρουσίαση δρώμενων από τα παιδιά του σχολείου, με παραδοσιακά εδέσματα από τις γυναίκες των χωριών και επίσκεψη σπιτιών Cob στον Νέσσωνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass