Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΕΖΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Survivor η ΑΕΛ

* Κέρδισε 2-1 με γκολ του (Δ)αγκάνοβιτς και του (Αϊ) Βασίλη Ρέντζα *Δύο αποβολές και αγωνία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 14:16

Ζούμε στον τηλεοπτικό αστερισμό του Survivor και η ΑΕΛ αποδείχθηκε ότι επέζησε και αυτή μετά το χθεσινό ντέρμπι με τον Λεβαδειακό, καθώς κέρδισε με 2-1 χάρη σε γκολ του (Δ)αγκάνοβιτς στο 22' (στην πρώτη επίσημη εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα)

και του Βασίλη Ρέντζα που αποδείχθηκε πραγματικός Αϊ-Βασίλης για τη λαρισινή ομάδα με ένα τέρμα στο 71'. Χωρίς αμφιβολία ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου καθώς πέτυχε γκολ, είχε ασίστ (στο πρώτο) και κέρδισε την αποβολή του Γιουσούφ, καλύτερου παίκτη της ομάδας της Βοιωτίας. Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καλτσάς(61').

Το χθεσινό παιχνίδι που έγινε στο Ael Fc Arena παρουσία 2.000 περίπου φιλάθλων (όπως μας είπε ο αντιπρόεδρος Ηλίας Παλαιοχωρλίδης κόπηκαν μόλις 750 εισιτήρια) ήταν ένα ντέρμπι επιβίωσης (με δυο αποβολές των Ντέλετιτς στο 62' και Γιουσούφ στο 65') με την ΑΕΛ να... επιζεί καθώς πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη που της δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα και πολύ καλή ψυχολογία. Μια νίκη που φέρνει τη «σφραγίδα» του τεχνικού Σάκη Τσιώλη με την έμπνευσή του να βάλει αριστερό μπακ τον Αβραάμ, σέντερ μπακ τον Φατιόν και στα πλάγια τον Ρέγες ενώ έδειξε πολύ καλά διαβασμένος. Η πρώτη συμμετοχή του Αγκάνοβιτς ήρθε με γκολ και απέδειξε ότι αποτελεί (Δ)αγκάνοβιτς για τους αντιπάλους.

Η ΑΕΛ με έξι βαθμούς διαφορά από Λεβαδειακό, Ηρακλή και επτά από Βέροια έπιασε και τον Αστέρα Τρίπολης στη βαθμολογία χρειάζεται μία ή δύο ακόμα νίκες για να «σφραγίσει» και τυπικά την παραμονή.

Ο κόσμος μπορεί να έλειπε (ανοιχτά ήταν τα καταστήματα τη χθεσινή μέρα στη Λάρισα) αλλά δεν έλειπε το πάθος από τους παίκτες που μέχρι και το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων τα έδωσαν όλα και πήραν μια σημαντική νίκη. Μένουν δυο ακόμα λογικά, όσο... υπάρχει λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Ρέντζα (δεξιά), Φάρκας, Φατιόν(από χθες το είχαμε αποκαλύψει), Αβραάμ(η μεγάλη έκπληξη του προπονητή), στα αμυντικά χαφ τον Μασαλέσα και τον Ντέλετιτς ενώ πιο μπροστά ήταν οι: Ικάουνιεκς, Αγκάνοβιτς και Ρέγες ενώ στην επίθεση ο Ναζλίδης.

Από την άλλη ο προπονητής του Λεβαδειακού Γιάννης Χριστόπουλος αγωνίσθηκε με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναμάσκο, στην άμυνα τους: Μεντί(αριστερά), Ουόν, Νιάς(σέντερ μπακ), Βούρο(δεξιά), στη μεσαία γραμμή οι: Γιουσούφ, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Σίλβα και στην επίθεση οι: Γιακουμάκης, Καραμπουέ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Λεβαδειακός φαινόταν να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά η ΑΕΛ στην πρώτη της ευκαιρία πέτυχε γκολ στο 22' με τον Αγκάνοβιτς ύστερα από σέντρα του Ρέντζα.

Από κει και πέρα το παιχνίδι έδειχνε αμφίρροπο με τις δύο ομάδες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να κάνουν ουσιαστικά μια ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι με τον Τόνι Σίλβα και η ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς, αλλά οι τερματοφύλακες ήταν σε καλή μέρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός πίεζε για την ισοφάριση και το πέτυχε με τον Καλτσά αφού νωρίτερα ο Καραμπουέ είχε χάσει την ευκαιρία του αγώνα.

Σαν να μην έφθανε αυτό αποβλήθηκε στο επόμενο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντέλετιτς.

Ακολούθησε ένα εφιαλτικό τρίλεπτο για την ΑΕΛ ώσπου ήρθε και η αποβολή του Γιουσούφ (ο καλύτερος παίκτης του Λεβαδειακού) σε χτύπημα στον Ρέντζα.

Εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, η ΑΕΛ επικράτησε στη συνέχεια του Λεβαδειακού, πέτυχε ένα γκολ με τον Ρέντζα στο 71' και αν δεν είχαν άγχος οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Στο τέλος η αγωνία όλων έφθασε στα ύψη όταν στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων(δικαιολογημένων) οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα για την ισοφάριση.

Το τελικό 2-1 υπέρ της ΑΕΛ κρίνεται μάλλον δίκαιο με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους απέναντι σε μια ομάδα που στηρίχθηκε στη «μαύρη ποδοσφαιρική μαγεία» των έγχρωμων ποδοσφαιριστών της.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

10': Ο Τόνι Σίλβα κάνει σέντρα από δεξιά και ο Καραμπουέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή αλλά ορθά υποδεικνύεται οφσάιντ.

22': Ο Ρέντζας κερδίζει όλες τις κόντρες και μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από δεξιά κάνει σέντρα και ο Αγκάνοβιτς με πλασέ κάνει το 1-0.

25': Σουτ του Γιουσούφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

39': Μακρινό σουτ του Ικάουνιεκς, η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.

45': Ο Τόνι Σίλβα απέφυγε τον Φάρκας μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Ξενοδόχοφ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

45+2': Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, ο Ναμάσκο αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

51': Απευθείας εκτέλεση φάουλ απ' τον Καραμπουέ, αλλά ο Ξενοδόχοφ πέφτει στην αριστερή του γωνία και μπλοκάρει την μπάλα.

55':Ο Μέντι κάνει σέντρα απ' τα αριστερά, ο Καραμπουέ πήδηξε ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά, από το σημείο πέναλτι αλλά η μπάλα καταλήγει ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

61': Ο Μεντί κάνει σέντρα απ' τα αριστερά, και μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Καλτσά που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Αβραάμ και καταλήγει στα δίχτυα(1-1).

71':Ο Ναζλίδης κάνει υπέροχη σέντρα από τα αριστερά και ο Ρέντζας που κινήθηκε ως σέντερ φορ με υπέροχη κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1.

72': Σουτ στην κίνηση του Καραμπουέ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

88': Ο Βαρέλα κάνει το διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

90': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη, μπλόκαρε εύκολα ο Ναμάσκο.

90+2': Ο Μιλιάζες εκτελεί επικίνδυνα το φάουλ, και ο Ναζλίδης στην προσπάθεια να απομακρύνει, στέλνει την μπάλα κόρνερ (λίγο έλειψε να έχουμε αυτογκόλ).

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Βασίλης Ρέντζας και ακολούθησαν ο Μασαλέσα (ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι) και ο Ναζλίδης(εκπληκτική η πάσα του στο δεύτερο τέρμα). Ο Ξενοδόχοφ όταν χρειάστηκε να επέμβει, πολύ καλός, ενώ ο Αβραάμ πήγε καλά στη θέση του. Τα σέντερ μπακ Φατιόν και Φάρκας έδωσαν πολλές μάχες άλλες με επιτυχία και άλλες όχι.

Ο Ντέλετιτς αρκετά καλός ενώ ο ο Ικάουνιεκς λίγα πράγματα. Ο Αγκάνοβιτς έμεινε από δυνάμεις μετά από ένα καλό ημίωρο. Οι αλλαγές βοήθησαν.

Από τον Λεβαδειακό καλύτεροι οι: Γιουσούφ, Μεντί, Σίλβα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Δημήτρη Στυλιαρά (ΕΠΣ Αιτ/νίας) και σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Αλέξανδρος Γρεβένας (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Ντέλετιτς, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αβραάμ, Ξενοδόχοφ, Γιουσούφ, Νιάς, Καλτσάς, Γκουλουζάντε ενώ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκαν ο Ντέλετιτς και ο Γιουσούφ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας (λ.τ. 88' Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Ρέγες (54' Γκουλουζάντε), Αγκάνοβιτς (77' Βαρέλα), Ναζλίδης, Ικάουνιεκς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77' Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (λ.τ. 32' Τριποτσέρης), Νιάς, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα (87' Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε αγώνες της 21ης αγωνιστικής της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Aτρόμητος-Ξάνθη      2-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα         1-0

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός   0-5

Πανιώνιος-Ηρακλής  1-0

Παναιτωλικός-Πλατανιάς      1-2

ΠΑΟΚ-Βέροια            4-0

ΑΕΚ-Ολυμπιακός     1-0

ΑΕΛ-Λεβαδειακός    2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγ.)

1. Ολυμπιακός           51

2. Πανιώνιος  41

3. ΠΑΟΚ         39

4. Παναθηναϊκός        38

5. ΑΕΚ            33

6. Ξάνθη         33

7. Πλατανιάς   32

8. ΠΑΣ Γιάννινα         31

9. Ατρόμητος  29

10. Παναιτωλικός      22

11. Κέρκυρα 22

12. ΑΕΛ 20

13. Αστέρας Τρίπολης 20

14. Λεβαδειακός 14

15. Ηρακλής 14

16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ:

Λίγος ο κόσμος...

Αποκάλυψη: Ενδιαφέρθηκε για την ΑΕΛ στο παρελθόν

Στον χθεσινό αγώνα βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης που μιλήσαμε μαζί του και μας είπε ότι τον εντυπωσίασε το γήπεδο που πραγματικά αποτελεί ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Του έκανε άσχημη εντύπωση που είχε λίγο κόσμο λέγοντας ότι οι Λαρισαίοι πρέπει να στηρίζουν την ομάδα με όποιες διαφωνίες μπορούν να υπάρχουν.

Μας αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκε  να αγοράσει την ΑΕΛ μετά τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού χωρίς τυμπανοκρουσίες ενώ όταν του υπενθυμίσαμε ότι κάποτε οι φίλαθλοι της ΑΕΛ ήθελαν να σωθεί αυτός αντί ανταγωνιστών του  χαμογελώντας μας είπε και εγώ κάποτε ήθελε να βγει Ευρώπη η ΑΕΛ αντί άλλης ομάδας.

Δεν θέλησε να βγει φωτογραφία ευγενικά λέγοντας ότι ποτέ δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο...

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΟΥΟΝ

Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του παίκτη του Λεβαδειακού Ουόν που αντικαταστάθηκε στο 32' καθώς χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας,

Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass