ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 1-0

Μικρή ήττα, μεγάλες απώλειες

*Αποβλήθηκε ο Αγκάνοβιτς, τραυματίστηκε ο Μασαλέσα, πέντε κίτρινες κάρτες

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2017 17:00

Μικρή ήττα χθες για την ΑΕΛ από τον καλύτερο της Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, καθώς έχασε με 1-0 (το γκολ ο Μπεν στο 33) αλλά ήταν μεγάλες οι απώλειες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού ο Αγκάνοβιτς δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα (θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές) γιατί κράτησε από το σβέρκο τον Ρισβάνη στις καθυστερήσεις, ο Μασαλέσα τραυματίστηκε και πέντε παίκτες δέχθηκαν κίτρινες κάρτες (Αναστασόπουλος, Κόντορ, Ντέλετιτς, Μασαλέσα, Γκόλιας) εκ των οποίων οι δύο εξ’ αυτών συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες (Αναστασόπουλος) και επτά (Ντέλετιτς).

Η λαρισινή ομάδα υπέστη μια φυσιολογική ήττα αλλά οι απώλειές της ίσως της κοστίσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος παρότι αυτή τη στιγμή έχει μια διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΛ αγωνίσθηκε καλά για είκοσι περίπου λεπτά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης όπου μπορούσε να προηγηθεί με τον Καπό αλλά στη συνέχεια ο αντίπαλός της ήταν πολύ καλύτερος, πέτυχε ένα γκολ με τον Μπεν (33) και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Θεοδωρόπουλος έπαιζε μόνος του τον Γεσίλ (κυρίως) κι τους υπόλοιπους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας.

Αυτά μέχρι το 70 γιατί μετά η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμούς, ισορρόπησε το παιχνίδι και αν ο Ντέλετιτς στις καθυστερήσεις ενεργούσε πιο έξυπνα ίσως η ΑΕΛ έπαιρνε ένα βαθμό που δεν τον άξιζε αλλά σίγουρα θα ήταν πολύ χρήσιμος στη μάχη της άνετης παραμονής.

Ο προβληματισμός ήρθε στο τέλος της αναμέτρησης (στην τελευταία φάση) με την αποβολή του Αγκάνοβιτς και με τον αριθμό των κίτρινων καρτών που στα τελευταία λεπτά πήραν ο Αναστασόπουλος και ο Ντέλετιτς.

Πάντως η ΑΕΛ με δεδομένο το πρόγραμμα παραμένει φαβορί για την παραμονή, που αν εκμεταλλευτεί την έδρα της θα επιτευχθεί αρκετά άνετα.

Στα θετικά ότι ο Θεοδωρόπουλος ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του, ενώ ο Γιοβάνοβιτς είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ομάδα και κακώς μπήκε στο «ψυγείο» τον Ιανουάριο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε την αναμέτρηση με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Κόντορ (αριστερά), Γκόλια, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο (δεξιά) στη μεσαία γραμμή του Αγκάνοβιτς (δεξιά), Ικάουνιεκς, Μασαλέσα, Ντέλετιτς (αριστερά), το Ναζλίδη πιο μπροστά και τον Καπό ακόμα πιο μπροστά.

Ο προπονητής του Πανιωνίου Βλάνταν Μιλόγεβιτς έπαιξε τακτική 4-2-3-1 με κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη, στην άμυνα τους: Βλάχο (δεξιά), Ρισβάνη, Οικονόμου, Τασουλη (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Κόρμπο, Σιώπη και πιο μπροστά τους: Μασούρα (δεξιά), Μασούντ, Μπεν (αριστερά) και στην επίθεση τον Γεσίλ.

Η λαρισινή ομάδα μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αλλά μετά το γκολ που πέτυχε ο Μπεν και μέχρι το 70 υπήρξε πλήρης κατάρρευση. Το γεγονός ότι δε έγινε το 3-0 ή 4-0 οφείλεται στο Θεοδωρόπουλο αλλά και στη υπεροψία των παικτών του Πανιωνίου.

Στο τέλος όμως η ΑΕΛ, ειδικά από τη στιγμή που ο Αναστασόπουλος πήρε τη θέση του άσχημου χθες Μασαλέσα, αμυντικά ήταν πιο καλή και αν ο Ντέλετιτς ευστοχούσε στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ θα «έκλεβε» ένα βαθμό.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

9': Ο Ικαούνιεκς κάνει κάθετη πάσα στον Κάπο, που σουτάρει αλλά ο Γιαννιώτης αποκρούει με τα πόδια.

19': Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ναζλίδη, η μπάλα καταλήγει άουτ.

20':Ο Μπεν από το σημείο του πέναλτι μόνος αμαρκάριστος σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

24': Σουτ του Μπεν έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

25': Ο Γεσίλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος.

33': Γεσίλ, Μπεν και Μασούντ αλλάζουν ταχύτατα την μπάλα και ο Μασούντ δίνει στον Μπεν που μέσα από την μεγάλη περιοχή κάτω από την πίεση του Γκόλια κάνει το 1-0.

42': Από αριστερά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Τασουλής, αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Μασούρας, η μπάλα φθάνει στον Κόρμπο που σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

46': Ο Μασούντ κάνει μπαλιά στον Γεσίλ, βγαίνει τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει εντυπωσιακά.

48': Σουτ του Μασούρα έξω από την μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

50': Εκπληκτική πάσα του Μασούρα στο Γεσίλ που σουτάρει μόνος αμαρκάριστος αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

52': Εκπληκτική πάσα του Μασούντ στον Γεσίλ που μόνος προ του Θεοδωρόπουλο βγαίνει νικητής ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.

58': Ο Μασούρας σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

63': Ατομική προσπάθεια του Γεσίλ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

71': Ο Μπεν εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά ο Ρισβάνης στο δεύτερο δοκάρι πιάνει κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

71': Σουτ του Μασούντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.

90'+4': Ο Ντέλετιτς μετά από σύγχυση στην άμυνα του Πανιωνίου μόνος και ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι σουτάρει απελπιστικά άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Θεοδωρόπουλος που νίκησε αρκετές φορές τον υπερόπτη Γεσίλ και ακολούθησε ο Γιοβάνοβιτς. Ο Γκόλιας λίγα πράγματα, όπως και ο Ναβάρο με τον Κόντορ. Σε άσχημη μέρα ο Μασαλέσα, ενώ ο Ντέλετιτς στο πρώτος μέρος ήταν πολύ καλός. Ο Αγκάνοβιτς είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, ενώ τίποτα δεν έκανε ο Ικάουνιεκς.

Ο Ναζλίδης λίγα πράγματα, ενώ ο Καπός έκανε μια φάση.

Από τις αλλαγές φάνηκε μόνο ο Αναστασόπουλος. Τσακοπίνο και Βαρέλα απλα δηλώθηκαν ότι αγωνίσθηκαν.

Από την ομάδα του Πανιωνίου καλύτερος ο Μασούντ και τον ακολούθησαν οι: Μασούρας, Μπεν, Σιώπης και ο υπερόπτης Γεσίλ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

 Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης πολύ εύκολα έδειχνε κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ. Την είδαν οι: Ρισβάνης, Μασαλέσα, Αναστασόπουλος, Γκόλιας, Ντέλετιτς, Κόντορ.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Εμαννουήλ Καλφάκης, Δημήτριος Τζαφόλιας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (88' Σαββίδης), Κόρμπος, Μασούρας (84' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (70' Λάμπρου)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Κόντορ, Ντέλετιτς, Μασαλέσα (69' Αναστασόπουλος), Καπός (61' Τσακοπίνο), Ικάουνιεκς (57' Βαρέλα), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης

Ηρακλής-ΠΑΟ 1-1

Ο Ηρακλής κράτησε στο 1-1 τον Παναθηναϊκό στο «Καυταντζόγλειο» και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μάρκους Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με πέναλτι για τους «πράσινους» που παραμένουν στην 3η θέση της Super League μετά από 24 αγωνιστικές. Ο «Γηραιός» ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72΄.

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0

Πανιώνιος- ΑΕΛ                1-0

ΑΕΠ Ηρακλής - Παναθηναϊκός      1-1

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Κέρκυρα - Ξάνθη Novasports 2 HD

17:15 Ολυμπιακός - Ατρόμητος Novasports 2 HD

17:15 Πλατανιάς- Βέροια Novasports 4 HD

19:30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ Novasports 1 HD

ΑΥΡΙΟ

19:30 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης Novasports 1 HD

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός   51

2. Πανιώνιος      48

3. ΠΑΟΚ               43

4. Παναθηναϊκός              42

5. Ξάνθη              39

6. ΑΕΚ    37

7. Πλατανιάς       35

8. Ατρόμητος      35

9. ΠΑΣ Γιάννινα  33

10. Παναιτωλικός             27

11. Κέρκυρα        26

12. ΑΕΛ 21

13. Αστέρας Τρίπολης     20

14. Λεβαδειακός               17

15. Ηρακλής        16

16. Βέροια          13

*Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα της επόμενης 25ης Αγωνιστικής

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

15:00 Βέροια - Κέρκυρα

17:15 ΑΕΛ - Παναιτωλικός

19:30 Ατρόμητος - ΑΕΚ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

15:00 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

17:15 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Ξάνθη- Λεβαδειακός

19:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

19:30 Πλατανιάς - ΑΕΠ Ηρακλής

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ:

Δύσκολο ματς

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης δήλωσε τα εξής:

«Ξέραμε πως είναι ένα δύσκολο ματς που έχει καλό ρυθμό και εξαιρετικούς αυτοματισμούς. Με καλούς παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο κοντρολάραμε το παιχνίδι. Το πηγαίναμε εκεί που θέλαμε χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία με τον Καπό να κάνουμε το 0-1. Κάτι που αν συνέβαινε θα δημιουργούσε προβλήματα. Αν κάτι ήταν μελανό στην ομάδα της Λάρισας είναι το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου όπου είχαμε πολλά προβλήματα. Εκεί δημιουργήθηκαν τρεις ευκαιρίες που ο Πανιώνιος μπορούσε να κάνει το δεύτερο γκολ.

Μετά το 70′ βγήκαμε πιο ψηλά και ισορροπήσαμε και θα μπορούσαμε με τη διπλή ευκαιρία του Βαρέλα και του Ντέλετιτς στο τέλος να πάρουμε πολύτιμο βαθμό.

Θα σταθώ στην αποβολή του Αγκάνοβιτς που είναι ένας πολύτιμος παίκτης για την ΑΕΛ. Με ελαφρά τη καρδία βγαίνει με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Τη στιγμή που και η κάμερα και εμείς ήμασταν κοντά. Είδαμε πως ο παίκτης ήθελε να ξεχωρίσει τον Ρισβάνη με τον Ντέλετιτς. Θα μπορούσε ο διαιτητής να πάει κατευθείαν στο επεισόδιο και να μην δημιουργηθεί καμία φάση. Ο βοηθός παραπλανήθηκε από το χέρι του Αγκάνοβιτς που αγκαλιάζει τον Ρισβάνη και ο τέταρτος που συνέβαλε και αυτός σε μία κακή απόφαση. Για εμάς είναι σοβαρή η απώλεια του Αγκάνοβιτς. Αφήνουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε το παιχνίδι του Σαββάτου. Είναι ένα σημαντικό ματς όπου θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε καλύτερα για να πάρουμε τους βαθμούς και να ηρεμήσουμε για να δούμε τα πράγματα καλύτερα».

Αλέξης Κούγιας:

Τι θα γίνει με τους γιους

Μετά το τέλος του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου είπε τα εξής: «Θα πω κάτι και εάν θέλετε γράψτε το. Με τον γιο του Γιαννουλάκη και τον γιό του Ζαχαριάδη πρωτάθλημα δεν γίνεται. Πρέπει κάποια στιγμή αυτή η ιστορία με τους γιους να τελειώσει».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass