ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Η ΑΕΛ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΜΕ 79-83 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ (71-71 κ.α.) ΑΛΛΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Α2

Έχασε αλλά ο Αρκαδικός την έσωσε

* Οι «βυσσινί» έχουν καλύτερη διαφορά τόσο από τους Μαχητές όσο και από τον Αρκαδικό και αποφεύγουν τα πλέι άουτ σε οποιαδήποτε ισοβαθμία

Δημοσίευση: 23 Απρ 2017 10:30

Ο στόχος της παραμονής στην Α2 επετεύχθη για την ΑΕΛ, η οποία αποφεύγει οριστικά την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ και θα δώσει το «παρών» στη δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ και τη νέα σεζόν.

Μπορεί μεν να ηττήθηκε χθες στο κλειστό της Νεάπολης από τους Μαχητές με 83-79 στην παράταση (71-71 κ.α.), ωστόσο η ήττα του Αρκαδικού από τον Πανιώνιο έβαλε οριστικό τέλος στην αγωνία της Λαρισινής ομάδας δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι «βυσσινί» έχουν τη διαφορά τόσο με τον Αρκαδικό όσο και με τους Μαχητές σε περίπτωση ισοβαθμίας και αυτό τους κρατάει οριστικά εκτός πλέι άουτ.

Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Η εικόνα που παρουσίασαν οι «βυσσινί» δεν ήταν ικανοποιητική σ' ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε βατερλό εάν ο Αρκαδικός έκανε την έκπληξη. Το βασικότερο χαρακτηριστικό ήταν η έλλειψη πάθους. Η ομάδα έδειχνε ότι δεν είχε κίνητρο για τη νίκη όπως επισήμανε και μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος. Η ουσία ωστόσο είναι ότι τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα της ΑΕΛ δεν μπορούν να επισκιάσουν τη γενικότερη πορεία που είχε η Λαρισινή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 και η οποία κρίνεται άκρως επιτυχημένη, με δεδομένο ότι ως νεοφώτιστη κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι «βυσσινί» προβλημάτισαν με την απόδοσή τους από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Ό,τι προσπαθούσαν να χτίσουν, το γκρέμιζαν στη συνέχεια, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλο να περνάει μπροστά στο σκορ κατά διαστήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και οι «βυσσινί» βρέθηκαν δύο φορές στο +6 (11-5 στο 4'.50'' και 16-10 στο 5'.10''), πλήρωσαν τα λάθη στην επίθεση και έδωσαν την ευκαιρία στους Μαχητές να περάσουν μπροστά στο σκορ (19-21) με ένα επιμέρους σερί 11-3, ενώ ο βασικός τους σέντερ Θορστέινσον «φορτώθηκε» στο 8'.25'' με δύο φάουλ.

Στο 2ο δεκάλεπτο η ΑΕΛ προσπάθησε να βελτιώσει κάπως την εικόνα της, αλλά η καταστροφή ήρθε στο τελευταίο ενάμισι λεπτό. Αν και μπήκε σε θέση οδηγού στο 13'.30'' (27-25) και «έχτισε» μία διαφορά 8 πόντων στο 18'.10'' (42-34), η συνέχεια ήταν απογοητευτική με αποτέλεσμα οι Μαχητές, με 4 γρήγορους πόντους μετά το αντιαθλητικό φάουλ του Σταμπουλή και άλλους 5 πόντους του εντυπωσιακού χθες Χατζηκυριακίδη, να κάνουν την ανατροπή (42-43). Τρεις εύστοχες βολές του Σαριμπαλίδη έσωσαν κάπως τα προσχήματα με το σκορ να διαμορφώνεται σε 45-43 με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο 3ο δεκάλεπτο ένα αιφνιδιαστικό 7-0 των Μαχητών έφερε πάλι τα πάνω κάτω (45-50 στο 21'.35''). Κάπου εκεί ήρθε σαν από μηχανής θεός ο Τσιλούλης με δύο τρίποντα (53-53), ωστόσο ο Χατζηκυριακίδης είχε πάντα τις απαντήσεις από τα 6.75μ. Οι Μαχητές έφτασαν στο +7 (57-64 στο 28') που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Σε ρουλέτα εξελίχθηκε το 4ο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσουν διαρκώς το προβάδισμα στο σκορ. Κάποιες λάθος αποφάσεις των διαιτητών και κυρίως του Ευφραιμίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα εκνεύρισαν τον πάγκο της ΑΕΛ, για να φτάσουμε στην τελευταία επίθεση των «βυσσινί», όταν ο Θορστέινσον (8'' πριν το τέλος) προσπάθησε να πετύχει καλάθι από το λόου πόστ, όμως αστόχησε. Στη συνέχεια ο Παπαχρήστος προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ κερδίζοντας φάουλ σε νεκρό χρόνο κι ενώ το σκορ ήταν 70-71. Ο παίκτης της ΑΕΛ ευστόχησε μόνο στην πρώτη βολή και το παιχνίδι πήγε στην παράταση (71-71).

Στην τελευταία χρονικά περίοδο του αγώνα οι Μαχητές έδειξαν περισσότερο ψύχραιμοι και απείλησαν να «σπάσουν» τη διαφορά των πέντε πόντων που είχε η ΑΕΛ από τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι. Το ταμπλό έδειχνε 77-82, 37'' πριν το τέλος, ενώ ο Θορστέινσον σ' αυτό το σημείο αναγκάστηκε να αποχωρήσει με πέντε φάουλ. Ο Σταμπουλής με δύο εύστοχες βολές 28'' πριν το τέλος μείωσε σε 79-82, ενώ 4'' πριν το τέλος ο Γερομίχαλος πήγε στις βολές. Ο παίκτης των Μαχητών ήταν εύστοχος μόνο στη μία η ΑΕΛ πήρε την μπάλα στην κατοχή της και το παιχνίδι έληξε με 79-83.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 45-43, 61-64, 71-71, παρ. 79-83.

Διαιτητές: Ξενικάκης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 11 (2), Σταμπουλής 11, Παπαχρήστος 5, Δεληγιώργης 8, Πολίτης 9 (1), Τσιλούλης 17 (5), Μαλτέσιος 4, Τσούτσος 2, Θορστέινσον 12.

ΜΑΧΗΤΕΣ (Χατζηκυριακίδης): Χατζηκυριακίδης 24 (5), Βελισαρρίου 2, Γερομιχαλός 15 (1), Καλαμπάκας 5, Ναούμης 15 (3), Στόλης 10, Δίπλαρος 1, Τάταρης 6, Τζαουάρα 5.

 

Α. Παπαδόπουλος: Χρειάζονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

MPASKET3

 

Δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάστηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος μετά το παιχνίδι, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μου, όχι στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι, αλλά εδώ και δύο μήνες. Δυστυχώς για μας η χρονιά κλείνει με άσχημα αποτελέσματα, τα οποία, εάν έχουμε στο μυαλό μας πώς ήταν η ομάδα στον α’ γύρο, δεν της αρμόζουν. Υπάρχουν αρκετές ευθύνες, αλλά δεν θα τις αναλύσουμε τώρα, ωστόσο εμένα με θλίβει το γεγονός ότι η ομάδα δεν βελτιώθηκε το τελευταίο δίμηνο-τρίμηνο. Θεωρώ πως η ομάδα αυτή είχε κι άλλα να δώσει, αλλά τα προβλήματα δεν της το επέτρεψαν. Στα τελευταία παιχνίδια δεν υπάρχει το κίνητρο στην ομάδα κι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Πρέπει να υπάρξουν πολύ μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει παραπέρα».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass