ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΞΑΓΕΤΑΙ Ο 8ος ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Διοργάνωση με κεντρικό πρόσωπο τον Ιπποκράτη

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2017 7:16

Κάθε αθλητικός αγώνας, ειδικά αυτοί που αφορούν στο δρομικό κίνημα, έχει και ένα μήνυμα και ο 8ος Ιπποκράτειος αγώνας δρόμου που γίνεται σήμερα στη Λάρισα έχει το μήνυμα των εμπνευστών του, όπως το λέει και το όνομά του, να αναδείξει τη σχέση της Λάρισας με τον Ιπποκράτη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλης Γούλας μας λέει… «Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Ιπποκράτειου αγώνα από τη μέρα της θεσμοθέτησής του μέχρι τώρα. Δυστυχώς ο Ιπποκράτης και η σχέση του με τη Λάρισα δεν είναι ευρεία γνωστή και αυτό γίνεται τώρα με αφορμή τη μεγάλη προσπάθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστού που πρότεινε πρόσφατα να έρχονται και να δίνουν τον όρκο της Ιατρικής στον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα οι καλύτεροι απόφοιτοι γιατροί των μεγαλυτέρων πανεπιστημίων όλου του κόσμου. Να γίνει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα και να αναδείξει μια άγνωστη πτυχή. Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις και με τον αγώνα αυτό».

Μάλιστα φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Λαρισαία χρυσή Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά που στηρίζει τον αγώνα και την προσπάθεια να συνδυαστεί ο αθλητισμός με την επιστήμη της ιατρικής αφού άλλωστε πάντα οι αθλητές είχαν επιστημονική ιατρική επίβλεψη.

Φέτος ο αγώνας θα έχει δύο μεγάλους χορηγούς, τη γνωστή στοιχηματική εταιρία Stoiximan και την Exalco με την οικογένεια Καντώνια να στηρίζει από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση.

Σήμερα λοιπόν θα διεξαχθεί ο 8ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου με νέο ρεκόρ συμμετοχών αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος της Λάρισας έχει αγκαλιάσει τον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό αλλά και τα μηνύματά του.

Ο Ιπποκράτειος Αγώνας με εκκίνηση και τερματισμό στο Α΄Αρχαίο Θέατρο της πόλης και τη διαδρομή να περνάει από τα ιστορικά μνημεία της πόλης, καθώς επίσης και από την κοίτη του ποταμού Πηνειού, αναδεικνύει όμορφες γωνιές της πόλης σε συνδυασμό με την ιστορία της.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ξεκινάει στις 9.30 από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και οι αθλητές καλούνται να παρευρίσκονται τουλάχιστον μέχρι τις 9.00.

Ο παιδικός αγώνας ξεκινάει στις 9.00 από το άγαλμα του Ιπποκράτη και τερματισμό το Α΄Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Οι γονείς καλούνται να συνοδεύσουν τα παιδιά στον χώρο εκκίνησης. Ώρα προσέλευσης 8.30.

Ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων «Fun Run» ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά και έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τους συμπολίτες και να περπατήσουν / τρέξουν δίπλα στο ποτάμι, ξεκινάει στις 11.00. Ώρα προσέλευσης αθλητών στην εκκίνηση 10.30.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass