ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος

*Κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 αλλά με γκολ οφσάιντ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 23:46

Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 24' με τον Μπίσεσβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26' με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81' έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο με γκολ όμως από εμφανή θέση οφσάιντ . Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό. Ο Μπίσεσβαρ αναδείχθηκε MVP του τελικού.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο (69' Γαλανόπουλος), Αραούχο

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα αίματα άναψαν νωρίς στον Βόλο με τα πρώτα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών μετά από ένταση που είχαν με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Άναψαν φωτιές και σε όλο το γήπεδο με την κατάσταση να είναι αποπνικτική.

Στη συνέχεια, οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ πήραν και το σημαιάκι του κόρνερ, πετώντας καρέκλες προς την κερκίδα των επισήμων.

Με τη σειρά τους, οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν και αυτοί αλλά τα πιο σοβαρά επεισόδια να εξελίσσονται στην αερογέφυρα του γηπέδου όπου εκεί, υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα!

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα επίσημα, την ώρα που οι άνθρωποι της ΕΠΟ... μάζευαν όπως-όπως αυτά που είχαν προγραμματίσει για την τελετή έναρξης!

Το νοσοκομείο του Βόλου γέμισε τραυματίες, ενώ παρότι τα πράγματα έδειχναν να έχουν ηρεμήσει, έπεσε εκ νέου ξύλο κάτω από τα επίσημα, με μπουκάλια να περνάνε πάνω από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ενώ είχε ξεσπάσει φωτιά στην κερκίδα της ΑΕΚ!

Αυτά όλα είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει με καθυστέρηση μισής ώρας ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν την έναρξη οι αρχηγοί των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Πριν την έναρξη του αγώνα το κύπελλο μετέφεραν οι δύο βετεράνοι άσοι των δυο ομάδων Σταύρος Σαράφης και Θωμάς Μαύρος ενώ οι πρόεδροι των δυο ομάδων κ. Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Ασλανίδης χαιρέτισαν τους 22 ποδοσφαιριστές και τους διαιτητες του τελικού.

Ακόμα και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών περιλαμβάνει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για περιπτώσεις εκτεταμένων επεισοδίων, όπως αυτά εκτυλίχθηκαν στο Πανθεσσαλικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass