ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τρέχουμε στον Πηνειό

• Γ. Κωσταρόπουλος: «Γιορτή που έχει καθιερωθεί στην καρδιά των Λαρισαίων» • Ηλ. Καφφές: «Δρόμος που μεταδίδει πολλά μηνύματα» • Ν. Γούλας: «Οι Μαραθωνοδρόμοι θα δώσουν δυναμικό παρών»

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 22:00

«Τρέχουμε στον Πηνειό». Την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί στην κοίτη του Πηνειού ο αγώνας δρόμου με τη σχετική ονομασία και ο Δήμος Λαρισαίων κάλεσε χθες τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος σε μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί στις καρδιές των Λαρισαίων.


Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και περιλαμβάνει δύο διαδρομές των 8 χλμ. και 4 χλμ.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο «Χατζηγιάννειο» οι κ. Κωσταρόπουλος, Καφφές και Γούλας, επισήμαναν τα εξής:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού): «Είναι ένας λαϊκός δρόμος που αναδεικνύει και την κοίτη του Πηνειού Ποταμού. Γίνεται αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί. Είναι σημαντικό γιατί γίνεται για τους πολίτες της πόλης και περιλαμβάνει δύο διαδρομές. Η πρώτη είναι 4 χλμ.(κυρίως για τα παιδιά) και η δεύτερη 8 χλμ. Τόσο η αφετηρία όσο και ο τερματισμός θα είναι η δυτική όχθη, απέναντι από το λιμανάκι του ποταμού.
Η ενημέρωση που έχουμε από πλευράς εγγραφών είναι πάρα πολύ ενθαρρυντική και δείχνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει αυτό το σταθερό γεγονός, σε σχέση με το δρομικό κίνημα.
Πλέον έχει καθιερωθεί η εκδήλωση στην καρδιά των Λαρισαίων σαν μια γιορτή των εκδηλώσεων του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στην πόλη μας και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με στόχο να αναδεχθεί η ευγενής άμιλλα σαν μέσο συναγωνισμού σ’όλες τις μορφές της κοινωνικής δράσης.
Από την μεριά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχήν τους εθελοντές οι οποίοι στηρίζουν όλες τις διοργανώσεις, τις οποίες κάνει ο Δήμος και τους έχουμε πάντα κοντά μας.
Νομίζω πως χωρίς τη συμμετοχή τους θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις.
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο αφορά στους γυμναστές που για πρώτη φορά έχουμε μέσω κοινωφελούς προγράμματος οι οποίοι και θα στηρίξουν αυτή τη διοργάνωση.
Επίσης την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας που χωρίς την ουσιαστική τους συμβολή δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, με την άρτια συνεργασία την οποία έχουμε μέσα από αυτή την εκδήλωση, κι έχει την δική του συμβολή στην ανάδειξη του δρομικού κινήματος.
Την εκδήλωση θα βοηθήσουν εκτός από τον ΣΕΓΑΣ και τους Μαραθωνοδρόμους που αναφέραμε και οι: Σύνδεσμος Κριτών Στίβου, Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος, Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Επίλεκτη Ομάδα Αποστολών και Γυμναστές-τριες ΚΟΙΝΣΕΠ.»
ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΦΕΣ (Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας): «Ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε έναν τέτοιο μαζικό λαϊκό δρόμο, ο οποίος στην πόλη μας τείνει να γίνει γιορτή στην κοίτη του Πηνειού ποταμού. Είναι ένας δρόμος ο οποίος σίγουρα μεταδίδει τα μηνύματα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε.
Ο ΣΕΓΑΣ πάντα είναι κοντά στον στόχο που έχει βάλει ο Γιώργος Κωσταρόπουλος, το πόσοι λαρισαίοι θα βάλουν τη δια βίου άθληση μέσα στη ζωή τους.
Σήμερα γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά και πρέπει όλοι οι λαρισαίοι να φορέσουν τις φόρμες και να κατέβουν στην κοίτη του Πηνειού και να γίνουν ένα με τον διαχρονικό αθλητισμό».
ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων Ελλάδας): «Ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας δεν θα μπορούσε να είναι απών από μια τέτοια δραστηριότητα.
Ως πρεσβευτής του λαϊκού μαζικού αθλητισμού στηρίζει τις διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη μας και ιδίως τις διοργανώσεις του Δήμου Λαρισαίων.
Από την πρώτη στιγμή τις έχει αγκαλιάσει, τις στηρίζουμε και την Κυριακή θα δώσουμε δυναμικό παρών όπως κάθε φορά».
*Επίσης στο πάνελ της συνέντευξης ήταν και οι Στέλιος Τσίρκας(προϊστάμενος Αθλητισμού του Δήμου), Σταυρούλα Μπαξεβάνου (διευθύντρια Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου).

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
1η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 χλμ.
Α1 Αγόρια-Κορίτσια έως 13 ετών
Α2 Αγόρια-Κορίτσια 14 έως 19 ετών
Α3 Άνδρες-Γυναίκες 20 έως 35 ετών
Α4 Άνδρες-Γυναίκες 36 έως 50 ετών
Α5 Άνδρες-Γυναίκες 51 ετών και άνω
2η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8 χλμ.
Β1 Αγόρια-Κορίτσια 14 έως 19 ετών
Β2 Άνδρες-Γυναίκες 20 έως 35 ετών
Β3 Άνδρες-Γυναίκες 36 έως 50 ετών
Β4 Άνδρες-Γυναίκες 51 ετών και άνω

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Γυμναστής στις αυλές των σχολείων
• Τις απογευματινές ώρες- Πιλοτικά το πρόγραμμα ξεκίνησε στον Πηνειό

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για το «Τρέχουμε στον Πηνειό», ο κ.Κωσταρόπουλος αποκάλυψε πως θα ξεκινήσει και πρόγραμμα ώστε να υπάρχει και το απόγευμα γυμναστής στις αυλές των σχολείων, για τους μαθητές που επιλέγουν αυτές τις ώρες για τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Αναλυτικά τόνισε τα εξής:
«Μια προσπάθεια που ξεκινά το αθλητικό τμήμα του Δήμου Λαρισαίων και έχει σχέση με τις ανοικτές αυλές των σχολείων.
Επιλεκτικά ήδη κάνουμε μια προσπάθεια σε κάποια σχολεία της πόλης, ώστε από το απόγευμα και μετά να υπάρχει γυμναστής.
Αυτός θα βοηθήσει τα παιδιά που μαζεύονται στις αυλές των σχολείων, καθώς σε πολλές συνοικίες δεν υπάρχουνε χώροι για να αθληθούν τα παιδιά.
Ο γυμναστής θα επιδιώξει μέσα από το παιχνίδι, να αγαπήσουν τον αθλητισμό τα παιδιά.
Θα ετοιμάσουμε και ένα υλικό το οποίο θα μοιράσουμε στα παιδιά, ήδη ξεκινήσαμε πιλοτικά το πρόγραμμα στον Πηνειό κάτω.
Υπάρχει γυμνάστρια και γυμναστής σε καθημερινή βάση, εκεί ήδη έχουμε στήσει και ένα μικρό σπιτάκι για να δίνουμε συμβουλές στον κόσμο που περπατάει πέρα από τους συστηματικούς, όπως είναι οι Μαραθωνοδρόμοι που τα γνωρίζουν αυτά.
Θα υπάρχουν προσπέκτους με απλές συμβουλές για τους ανθρώπους που περπατάνε ή τρέχουνε ή κάνουν αγωνιστικό βάδην.
Είναι μια πρώτη προσπάθεια που κάνουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε αναλυτικά σχολεία-γυμναστές για τα πρώτα συμπεράσματα.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πούμε περισσότερα και θα είμαστε πιο έτοιμοι».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass