ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΗΡΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

Αχιλλέας Φ.: Η μεγάλη επιστροφή

*Ιστορικών διαστάσεων η φετινή επιτυχία των «κιτρινόμαυρων» που επιστρέφουν στη Γ’ Εθνική μετά από 27 χρόνια

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2017 22:00

Η πόλη των Φαρσάλων γιορτάζει και μαζί οι φίλοι του ποδοσφαίρου ολόκληρης της επαρχίας.

Ο ιστορικός Αχιλλέας θα δώσει τη νέα χρονιά το «παρών» στη Γ’ Εθνική κατηγορία, την οποία είχε αποχαιρετήσει πριν από 27 χρόνια και σε συνάρτηση με την άνοδο του Απόλλωνα Λάρισας στη Football League, θα είναι η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον νομό στο τρίτο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα. Σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν μετά από 8 χρόνια (όταν είχαν υποβιβασθεί το 2009 από την τότε Δ’ Εθνική).

Η μάχη της κορυφής στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής έχει ουσιαστικά κριθεί, μετά το 3-0 του Αχιλλέα Φαρσάλων επί της Δήμητρας Γιάννουλης. Απομένει η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ την προσεχή Τετάρτη για να πέσει και τυπικά η αυλαία. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων κατάφερε να κάνει ένα όνειρο ετών πραγματικότητα, κατακτώντας αρχικά το κύπελλο και στη συνέχεια το νταμπλ. Μια χρονιά με θετικό πρόσημο για τον ιστορικό σύλλογο σ’ ένα πρωτάθλημα που πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις, είχε τις δικές του διακυμάνσεις και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σχεδόν μέχρι την τελευταία ημέρα.

Η ουσία είναι ότι η φετινή επιτυχία του Αχιλλέα Φαρσάλων σηματοδοτεί το μέλλον του συλλόγου, που αφήνει πίσω του τις δύσκολες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος, ας μην ξεχνάμε ότι την περίοδο 2010-11 ο Αχιλλέας αγωνιζόταν στην Α1 ΕΠΣΛ, και από τότε μέχρι σήμερα διαγράφει μία σταδιακά ανοδική πορεία με αποκορύφωμα την επιστροφή της ομάδας φέτος στον χώρο που δικαιωματικά και βάσει της ιστορίας της οφείλει να βρίσκεται.

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ»

«Η επάνοδος στη Γ’ Εθνική είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη μεγάλη ιστορία του Αχιλλέα Φαρσάλων» ήταν τα λόγια του προέδρου του Αχιλλέα Φαρσάλων, Χρήστου Μπασαγιάννη, του ανθρώπου που «έχτισε» με όραμα και φιλοδοξίες την ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως ο ίδιος επισήμανε «η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία στην οποία αξίζει να βρίσκεται η ομάδα βάσει της ιστορίας και της δυναμικής της. Ήταν ένας στόχος που έθεσε εδώ και τρία χρόνια η διοίκησή μας και είδαμε με χαρά να εκπληρώνεται. Είναι μία ιστορική ημέρα για όλη την επαρχία Φαρσάλων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως τον αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Τσαπραΐλη, μαζί με τον οποίο όλο αυτό το διάστημα σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το πλάνο της ομάδας, τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, τους κ. Π. Θεοδώρου, Θ. Γκόβαρη, τον τεχνικό Τάκη Παραφέστα, που του αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για την άνοδο της ομάδας αλλά γιατί με την ιδιαίτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητά του και το ήθος του πρόσθεσε αίγλη στο σύλλογο, τον επί σειρά ετών ακούραστο εργάτη, γυμναστή Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος ήταν πάντα παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα και ειδικά στις δύσκολες στιγμές, τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Κουβεντάρη για το ήθος του και την προσφορά του στην ομάδα. Επίσης στους αρχηγούς Κ. Νεμπεγλέρα, Χρ. Οικονόμου, Ν. Βούλγαρη και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, σ’ αυτούς που ήταν πίσω από αυτήν την επιτυχία, τη δημοτική αρχή, τους φυσικοθεραπευτές, τους ιατρούς, και τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς καθώς και όλους τους ιδιώτες αλλά και πρώην παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε.

Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ αξίζει στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας, τους γνωστούς σε όλη την Ελλάδα, Μυρμιδόνες, αλλά και γενικότερα στον κόσμο των Φαρσάλων, που στήριξαν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Ήταν πάντα δίπλα μας. Ήταν ο 12ος παίκτης».

Ερωτηθείς για το πώς προσδιορίζεται η επόμενη ημέρα στο σύλλογο αλλά και για τα δικά του πλάνα για το μέλλον ο Χρήστος Μπασαγιάννης είπε:

«Μετά τη λήξη της περιόδου θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση, η οποία θα σηματοδοτήσει τις κινήσει που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον. Για μένα προτεραιότητά μου αποτελεί η συνέχεια του Αχιλλέα Φαρσάλων και θα εργαστώ από οποιαδήποτε θέση γι αυτό το σκοπό. Πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση θα δείξει το δρόμο» κατέληξε ο κ. Μπασαγιάννης.

«ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ»

Η πίστη για την κατάκτηση του τίτλου που είχαν οι παίκτες της ομάδας από την πρώτη κιόλας προπόνηση, ήταν σύμφωνα με τον τεχνικό του Αχιλλέα Φαρσάλων, Τάκη Παραφέστα το κλειδί της επιτυχίας.

«Συγχαρητήρια στη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες μου και φυσικά στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, με πολύ κόπο και υπομονή, υπό την έννοια ότι όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχουν τα πρέπει. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες τις οποίες καταφέραμε να ξεπεράσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Όταν σε κάθε παιχνίδι ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η νίκη και ιδιαίτερα σ’ ένα πρωτάθλημα απαιτητικό, με πολλούς αστάθμητους παράγοντες, αυτό δημιουργεί άγχος και επιβαρύνει την ψυχολογία των παικτών, αλλά πάντα καταφέρναμε να μένουμε ανεπηρέαστοι και να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε επικίνδυνους αντιπάλους και δυνατές ομάδες, ποτέ όμως δεν φοβηθήκαμε, γιατί υπήρχε πίστη στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Το πιστέψαμε από την αρχή ότι θα είμαστε οι πρωταθλητές και παρά την πολύ μεγάλη επιβάρυνση, πρωτάθλημα, κύπελλο, εμβόλιμες αγωνιστικές, πλέι οφ δεν αποκλίναμε από τον στόχο μας. Γι αυτό είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι» είπε ο Τάκης Παραφέστας.

«ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιστορικής επιτυχίας του Αχιλλέας δεν ήταν άλλοι από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την ανωτερότητα της ομάδας και την πανάξια κατάκτηση του νταμπλ.

Ας δούμε τι είπαν στην «Ε» δύο από τους παίκτες που διακρίθηκαν με την αγωνιστική τους παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι Κώστας Νεμπεγλέρας και Νίκος Βούλγαρης.

Κ. Νεμπεγλέρας: «Η φετινή προσπάθεια ήταν συνέχεια της περσινής και πιστεύω ότι άξια καταφέραμε και πετύχαμε και τους δύο στόχους που βάλαμε από την αρχή, δηλαδή κύπελλο και πρωτάθλημα. Όταν τελειώνεις στην κανονική διάρκεια το πρωτάθλημα με 11 πόντους από τον δεύτερο, αυτό από μόνο του λέει πολλά. Υπήρξαν τα πλέι οφ και έπρεπε να είμαστε σοβαροί όπως και κατά διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα καταφέραμε είμαστε πρώτοι και πρωταθλητές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να δώσω στον κόσμο που και τα δύο χρόνια ήταν κοντά μας.

Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Κάθε Κυριακή πρέπει να είσαι έτοιμος για να κερδίσεις και πρέπει να κερδίσεις.

Νομίζω, για μένα αυτά τα δύο χρόνια ήταν μία καινούργια εμπειρία. Χάρηκα όλα τα παιχνίδια γιατί είναι κάτι το οποίο αγαπώ και το κάνω με μεγάλο πάθος.

Η επιτυχία αυτή είναι πολύ σημαντική για όλη την πόλη, γιατί η ομάδα απουσίαζε πολλά χρόνια από τη Γ’ Εθνική. Ήταν κάτι που το ήθελε ο κόσμος και η διοίκηση και γι αυτό και ‘μεις το καταφέραμε».

Νίκος Βούλγαρης: «Είμαστε όχι απλά ικανοποιημένοι, γιατί από πέρσι θέλαμε το πρωτάθλημα κι έτσι φέτος πεισμώσαμε για το νταμπλ. Πιστεύω ότι δίκαια το κατακτήσαμε γιατί ήμασταν όντως η καλύτερη ομάδα σαν σύνολο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Από κει και πέρα η επιτυχία αυτή σημαίνει πολλά για την ομάδα. Ο Αχιλλέας επιστρέφει μετά από 27 χρόνια στη Γ’ Εθνική και αυτό είναι καλό τόσο για την τοπική κοινωνία των Φαρσάλων όσο για τον κόσμο, τη διοίκηση και τους παίκτες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο και σε όλους όσοι ήταν κοντά μας και βοήθησαν από κάθε πόστο, το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση. Ήταν μία επιτυχημένη χρονιά. Φυσικά η νέα χρονιά θα είναι διαφορετική για τον Αχιλλέα γιατί μετά από τόσα χρόνια έχει υποχρέωση, λόγω της ιστορίας του, αλλά και τον για τον κόσμο που θέλει να βλέπει την ομάδα να πρωταγωνιστεί , να έχει ανάλογη πορεία».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass