20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Όταν το μπάσκετ έδωσε τη σκυτάλη στο τένις…

*Εντυπωσιακή εκδήλωση προχθές το βράδυ *Σπυριδούλα Ακριβούλη: «Συνεχίζουμε» *Δημήτρης Καφφές: «Το τένις σε άνοδο»

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2017 22:00

Γήπεδα υπάρχουν παντού σε όλη τη χώρα αλλά πολλά από αυτά μένουν αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα. Ένα τέτοιο εντόπισε στη Νίκαια το 1997 ο αείμνηστος Νίκος Σαλγκάμης. Συγκεκριμένα ένα εγκαταλελειμμένο και ασφαλτοστρωμένο γήπεδο μπάσκετ που αποφάσισε να το μετατρέψει σε γήπεδο τένις για να «γεννηθεί» ο Ο.Α. Νίκαιας και μέσα από τις προσπάθειες των εκάστοτε διοικητικών κατάφερε να πανηγυρίσει σπουδαίες επιτυχίες όπως την άνοδο στην Α’ εθνική ανδρών το 2010, υποβιβάστηκε και επανήλθε το 2013 ενώ το Νοέμβριο του 2014 έφθασε στην 9η-12η θέση που του εξασφάλισε την παραμονή και για την επόμενη χρονιά. Το 2015 υποβιβάστηκε στη Β’ εθνική κατηγορία που συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι τώρα.

Η ομάδα των γυναικών διακρίθηκε επίσης καθώς ανήλθε στην Α’ εθνική το 2011 ενώ την επόμενη χρονιά πέτυχε τη μέγιστη διάκριση όταν κατετάγη 4η σε όλη την Ελλάδα. Το 2013 διατηρήθηκε στην Α’ εθνική κατηγορία και το 2014 κατάφερε και πάλι να διακριθεί φθάνοντας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Το 2017 αγωνίζεται πάλι στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Παράλληλα ιδιαίτερη περηφάνια αποτελεί για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Νίκαιας η αγωνιστική δραστηριότητα του αθλητή τένις με αμαξίδιο Πατρωνίδη Ραφαήλ που προπονείται στον συγκεκριμένο όμιλο με στόχο την κλήση του στην εθνική ομάδα και τη συμμετοχή του σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες).

Αυτά και άλλα πολλά τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Σπυριδούλα(Πέπη) Ακριβούλη σε προχθεσινοβραδινή εκδήλωση του Ο.Α.Νίκαιας, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του, που έγινε στο κτήμα «Ερασμία» παρουσία διακοσίων περίπου ατόμων.

Για την επέτειο αυτή αποφάσισε να κάνει μια σειρά βραβεύσεων που αντανακλούν την ιστορία του συλλόγου και αυτές ήταν στους κ.κ. Μπακαγιάννη Μιχάλη (πρώτος πρόεδρος του συλλόγου και την απονομή έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Νίκαιας Ρίζος Κομήτσας, αναφέρθηκε στη συνεργασία των δυο τους που στο ξεκίνημα αυτής δεν φανταζόταν ότι θα έγραφαν ιστορία στο τένις σε πανελλήνιο επίπεδο, πίστεψε στην προσπάθεια και δικαιώθηκε…), Δημήτρη Καφφέ (επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης από τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα που εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του κόσμου), Κώστα Κουτσικόπουλο (για την πολύχρονη παρουσία του στα διοικητικά συμβούλια ενώ τη βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστα Φιλιππούλης).

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Σέγκης Πάνος πρόεδρος της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας Αντισφαίρισης από τον πρόεδρο Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέα Χατζούλη.

Η «Ελευθερία» υπήρξε χορηγός επικοινωνίας από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε ο σύλλογος και τιμήθηκε με ειδική πλακέτα (την παρέλαβε ο διευθύνοντας σύμβουλος «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος από την πρόεδρο Σπυριδούλα Ακριβούλη).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης που τίμησε με την παρουσία του και ο αντιπερειφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής η πρόεδρος του συλλόγου μας είπε: «Σήμερα (σ.σ. προχθές το βράδυ) τιμήσαμε όσους βοήθησαν τον Ο.Α. Νίκαιας, τις «ρίζες» του αλλά και τα νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου που μας υπόσχονται περισσότερες επιτυχίες. Συνεχίζουμε το όραμα του αείμνηστου Νίκου Σαλγκάμη που ήταν η μαζικοποίηση του αθλήματος με την παροχή συνολικής σωματικής, διανοητικής και συναισθηματικής υγείας στους αθλούμενους αλλά και η ανάπτυξη ενός «φυτωρίου» νέων ταλέντων μέσα από την αγωνιστική τους δράση. Παράλληλα κάνουμε και υψηλό πρωταθλητισμό που δεν είναι αυτοσκοπός αλλά η προσπάθεια να δημιουργηθούν πρότυπα για τα νέα παιδιά».

Για να προσθέσει το μέλος της διοίκησης της ΕΦΟΑ Δημήτρης Καφφές: «Ο Ο.Α. Νίκαιας δεν είναι μόνο αυτός που έχει ανεβάσει το τένις αλλά γενικά σε όλη τη χώρα παρατηρείται μια ανοδική πορεία του αθλήματος που σταμάτησε να θεωρείται άθλημα της ελίτ και είναι πλέον για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν μαζί του με χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία έφθασαν τα 350 και ιδρύθηκε πρόσφατα σύλλογος τένις στη Δεσκάτη Γρεβενών ενώ στη Λάρισα φθάσαμε τους έξι συλλόγους με πρόσφατα ιδρυθέντα αυτόν με τίτλο «Αντισφαίριση και Ζωή» που ο καθένας αριθμεί 200 αθλητές». 

Αντί επιλόγου….

Οι αθλητές του ΟΑ Νίκαιας που βραβεύθηκαν

Κατα την προχθεσινοβραδινή εκδήλωση του Ο.Α Νίκαιας

βραβεύτηκαν οι παρακάτω αθλητές:

Διακρίσεις αθλητών

που πήραν bonus

πανελληνίων εξετάσεων

1. Γερούκης Βασίλειος

2. Καλδερών Μωρίς

3. Καφφέ Ζωή

4. Μπακαγιάννης Ιωάννης

5. Μπακαγιάννης Γεώργιος

6. Ραπτοπούλου Μαρία - Χριστίνα

Διάκριση αθλητή

για την συνολική του πορεία

• Νικολούλης Χρήστος

Διάκριση αθλήτριας

- Μέλος της ομάδας Γυναικών του ΟΑΝ

που πέτυχε 4η θέση στο

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα του 2012

• Κουτσικοπούλου Βάια

Αθλήτρια της χρονιάς 2017

• Αγγελάκη Νικολέτα

Ανοδος της γυναικείας ομάδας

του ΟΑΝ στην Α' εθνική 2016-2017

• Προπονητής: Μίζιος Δημήτριος

Αθλήτριες:

• Καφφέ Ζωή

• Αγγελάκη Νικολέτα

• Παναγούλη Νότα

Βραυβεύσεις Αθλητών αθλητριών 2016-2017

Ονοματεπώνυμο      Ηλικιακή Κατηγορία

1. Αγγελάκη Νικολέτα         Κορίτσια 16

2. Μίζιος Αντώνιος   Αγόρια 14

3. Γκαρσίδη Μαρία  Κορίτσια 14

4. Γκαρσίδη Ιωάννα Κορίτσια 14

5. Μακρή Βικτώρια  Κορίτσια 14

6. Νούλα Χριστίνα    Κορίτσια 14

7. Φαντανα Χρυσή   Κορίτσια 14

8. Καρκαντού Μαριλίτα      Κορίτσια 12

9. Μίζιου Ευαγγελία Κορίτσια 12

10. Τσέλιου Έλενα   Κορίτσια 12

11. Τσαπερλή Σπυριδούλα Κορίτσια 12

12. Νούλας Αλέξανδρος     Αγόρια 10

13. Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος Αγόρια 8-10

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass