ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΑΕΛ

Τίτλοι τέλους για τον Αβραάμ

• Τι θυμάται, τι δηλώνει και τι εύχεται στον διάδοχό του Χρήστο Χασανίδη

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2017 22:07

Μετά από δέκα χρόνια η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ και ο προπονητής Αβραάμ Παπαδόπουλος βάλανε τίτλους τέλους στη συνεργασία τους που ήταν παράδειγμα προς μίμηση καθώς οι δύο πλευρές πέτυχαν να ανέβει η ομάδα από την Α2 ΕΣΚΑΘ στην Α2 εθνική κατηγορία μπάσκετ με βάση όχι τόσο το οικονομικό κίνητρο αλλά το συναίσθημα.

Άλλωστε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ακόμα και τώρα δίνει προτεραιότητα στις αγροτικές του δουλειές που τις θεωρεί το βιοποριστικό του επάγγελμα, ενώ η προπονητική στην οποία πέτυχε σημαντικό έργο, του δίνει τη χαρά της αθλητικής δημιουργίας. Η χθεσινή ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ ανέφερε: «Η διοίκηση της ΑΕΛ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Αβραάμ Παπαδόπουλο. Η επταετής του παρουσία στον πάγκο της ομάδας μας συνοδεύτηκε από σωρεία επιτυχιών και ανόδων, από την Α2 ΕΣΚΑΘ ως την Α2 Εθνική, και η προσφορά του στο Σωματείο μας υπήρξε ανεκτίμητη. Ευχαριστούμε τον Αβραάμ για αυτά τα χρόνια, του ευχόμαστε κάθε προσωπική ευτυχία και καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του» δεν μπορούσε να περάσει ασχολίαστη.
Βρήκαμε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο χθες το μεσημέρι, πού αλλού, στις αγροτικές του εργασίες, και τον ρωτήσαμε για τα λήξη της συνεργασίας με την ΑΕΛ...
Ο ίδιος με φωνή τρεμάμενη αφού ακόμα μάλλον δεν το έχει συνειδητοποιήσει μας είπε... «Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που είχα πάει ως προπονητής στην ακαδημία μπάσκετ της ΑΕΛ και στη συνέχεια μετά από τρία χρόνια ανέλαβα την ομάδα στην Α2 ΕΣΚΑΘ και φθάσαμε μέχρι την Α2 εθνική κατηγορία. Δέκα ωραία χρόνια που κυρίαρχο ήταν το συναίσθημα αλλά και η όρεξη για δουλειά για να φθάσουμε αρκετά ψηλά. Σαν χθες μου φαίνεται ο πρώτος αγώνας που δώσαμε για τη Α2 ΕΣΚΑΘ στην Αγιά με τον τοπικό Ερμή ή που πανηγυρίσαμε την άνοδο στη Γ’ εθνική κερδίζοντας τον ΓΣ Βόλου στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ».
Και συνεχίζει... «Το ταμείο που κάναμε ως ομάδα δέκα χρόνια είναι θετικό όλοι ξέραμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας γιατί ζήσαμε μεγάλες χαρές αλλά και κάποιες λύπες. Τώρα όμως θυμάμαι κάθε στιγμή και περισσότερο τις θετικές. Δέκα χρόνια μαζί με ανθρώπους που βάλαμε το συναίσθημα πάνω απ’ όλα γιατί αγαπούσαμε αυτό που κάναμε. Ήμουν τυχερός που δούλεψα με ανθρώπους που είχαμε τα ίδια οράματα, κοινά συναισθήματα και το βασικό, μου έδωσαν απεριόριστη στήριξη για να κάνουμε πετυχημένα βήματα. Τους ευγνωμονώ. Ειδικά τους διοικητικούς... Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Γιώργο Νάκα αλλά και τους συνεργάτες μου στην τεχνική ηγεσία τον Γιώργο Βαγιόπουλο, τον Αποστόλη Τριανταφύλλου και τον Χρήστο Χαλίτσιο».
• Η Λάρισα αρχίζει να παράγει προπονητές... Τζήμας, Κουτσοκέρας, Γιασάρης, εσύ...
- «Νομίζω ότι είναι μεγάλο κέρδος για τη Λάρισα το γεγονός ότι υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές και για να πετύχουν πρέπει να έχουν την απόλυτη στήριξη από τις διοικήσεις. Από δω και πέρα θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην παραγωγή παικτών».
• Το λαρισινό μπάσκετ πώς το βλέπεις; Φέτος μια ομάδα στην Α1 και δύο στη Α2...
- «Το λαρισινό μπάσκετ πρέπει να στηριχθεί περισσότερο από τον κόσμο που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου με πολύ καλή δουλειά και ανεβαίνει διαρκώς επαγγελματικό επίπεδο. Νομίζω ότι το μπάσκετ πάει πολύ καλά και με λίγη στήριξη θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα».
• Το επόμενο βήμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου ποιο θα είναι;
- «Θα είναι πιο επαγγελματικό».
• Η ΑΕΛ ανακοίνωσε και τον διάδοχό σου τον Χρήστο Χασανίδη, ποιες συμβουλές θα του έδινες;
- «Αποτελεί μια άριστη επιλογή, εύχομαι να πετύχει και είμαι σίγουρος ότι με τη στήριξη της διοίκησης θα τα καταφέρει. Εύχομαι η ομάδα να πάει ακόμα καλύτερα γιατί πραγματικά έχω δεθεί μαζί της και θεωρώ ότι πάντα θα έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Δέκα χρόνια θυσίες ζωής που δεν μετανιώνω και πραγματικά νιώθω ευτυχισμένος που καταφέραμε τόσα πολλά».

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΑΝΙΔΗΣ
Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ ταυτόχρονα με τη λύση της συνεργασίας με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ανακοίνωσε και την πρόσληψη του Χρήστου Χασανίδη ως τεχνικού της ομάδας.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Νέος προπονητής της ΑΕΛ είναι ο κ. Χρήστος Χασανίδης, μέλος του τεχνικού τιμ της χρονιάς που τελείωσε. Ο Λαρισαίος τεχνικός αναλαμβάνει τα ηνία την ομάδα μας με στόχο μια εξίσου αξιόλογη πορεία στο προσεχές πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Ευχόμαστε στον Χρήστο καλή δύναμη και πιστεύουμε ότι με τη σκληρή δουλειά του και την αρωγή διοίκησης και κόσμου, θα επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους.
O νέος τεχνικός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΑΕΛ η οποία με τιμά με την πρόταση που μου έκανε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Πιστεύω πως με τη σωστή συνεργασία παικτών, προπονητών και διοίκησης θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους της ομάδας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και να προσφέρουμε χαρά στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας».
Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι συνεργάτες του Χρήστου Χασανίδη.
Το βιογραφικό του νέου προπονητή της ΑΕΛ, ο οποίος εκτός από διδάκτωρ Βιολογίας και Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διατελέσει και δύο χρονιές παίκτης της ΑΕΛ στη Γ’ Εθνική:
Προπονητής Καλαθοσφαίρισης:
2016-17: Α.Ε.Λ. 2ος προπονητής
2015/2016: Α.Ε.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1ος Προπονητής (Παίδων)
2014/2015: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. 1ος Προπονητής (Ανδρών-Γ’ΕΣΚΑ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. 1ος Προπονητής (Παίδων)
2013/2014: Δίπλωμα Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας (Σ.Ε.Π.Κ./Ε.Ο.Κ.)
2011/2013: Γ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ 1ος Προπονητής (Α1 ΕΣΚΑΘ)
2011/2013: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 1ος Προπονητής Ακαδημιών ηλικίας 5-13 ετών
2009/2011: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2ος Προπονητής (Γ’ Εθνική Κατηγορία)».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass