ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υψηλοί στόχοι μέσα από σωστή οργάνωση

• Νέα χρονιά - νέο στοίχημα για τους «κυανόλευκους» που επιστρέφουν στη μεγάλη τοπική κατηγορία • Λ. Ιωακείμ: «Η άνοδος στη Γ’ Εθνική δεν είναι αυτοσκοπός» • Ι. Τσακμακίδης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μας υπολογίζουν όλοι οι αντίπαλοι»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2017 22:05

Η νέα χρονιά αποτελεί ένα ακόμα στοίχημα για τον ιστορικό Ηρακλή Λάρισας, που επιστρέφει ως πρωταθλητής από την Α1 στη μεγάλη τοπική κατηγορία.

Το στοίχημα αυτό δεν έχει να κάνει με την άνοδο στη Γ’ Εθνική (ως αυτοσκοπός), αλλά με τη σωστή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών που θα επιτρέψουν στην ομάδα να πετύχει υψηλούς στόχους ως φυσική απόρροια. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Λάμπρος Ιωακείμ, δίνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το στίγμα της νέας περιόδου, καμία ομάδα δεν λέει όχι όταν βρεθεί μπροστά στην άνοδο, ωστόσο η φιλοσοφία του Ηρακλή είναι αντίθετη με μία άνοδο «φωτοβολίδα».
Οι «κυανόλευκοι» άρχισαν χθες την προετοιμασία τους υπό τις οδηγίες του τεχνικού Γιάννη Τσακμακίδη (που οδήγησε τον Ηρακλή στην άνοδο, καταγράφοντας συνολικά ως προπονητής τα τελευταία πέντε χρόνια τέσσερις ανόδους και μία δεύτερη θέση) με στόχο να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να αντεπεξέλθει αφενός στις απαιτήσεις της κατηγορίας και αφετέρου να ικανοποιήσει τα πιστεύω και τη φιλοσοφία των ανθρώπων της ομάδας.
«Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες του νομού και στις δύο που είναι στις μεγαλύτερες κατηγορίες, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας. Από κει και πέρα για μας ξεκινάει μια καινούργια χρονιά σε όλα, μετά την περσινή χρονιά, που ήταν μεταβατική σε πάρα πολλά πράγματα και κυρίως οργανωτικά αλλά και για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα που υπήρχαν. Από πέρσι πιστεύω ξεκίνησε κάτι πολύ καλό, πετύχαμε αυτό που είχαμε στόχο δηλαδή την άνοδο και φέτος προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Κι αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις που κάναμε. Από κει και πέρα ο στόχος μας -και προσωπικός και της διοίκησης- είναι ένας: Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μας υπολογίζουν όλοι και μέσα από αυτό και ό,τι καλύτερο βγει. Το τι θα είναι θα το δούμε μέσα στη χρονιά. Αν είναι ο στόχος να πρωταγωνιστήσουμε καλώς να έρθει. Αλλά πρέπει να μας υπολογίζουν όλοι» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τσακμακίδης και πρόσθεσε:
«Βασική επιδίωξη του συγκεκριμένου σωματείου και των ανθρώπων είναι μία: Να δημιουργήσουν τις συνθήκες έτσι ώστε να δουλεύει όλη η ομάδα του Ηρακλή (ακαδημίες-ανδρική ομάδα) όσο γίνεται καλύτερα. Και γι’ αυτό τον λόγο ο πρόεδρος της ομάδας ο κ. Ιωακείμ προσπαθεί να επενδύσει σ’ αυτό το κομμάτι. Να δημιουργήσει τις συνθήκες, γηπεδικές και οργάνωσης. Αυτό όμως έχει ένα κόστος. Άρα αυτό είναι το πρωτεύον για εμάς και το δευτερεύον είναι αυτό που λέγεται άνοδος. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να βγούμε με οποιοδήποτε κόστος. Ο στόχος μας είναι ένας: Να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να μπορέσει να δουλέψει αυτή η ομάδα».
Τέλος σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά ο τεχνικός των «κυανολεύκων» επισήμανε:
«Οι κινήσεις πιστεύω ότι έχουν ολοκληρωθεί. Εάν βρεθεί κάτι καλό θα το συζητήσουμε και θα το δούμε. Εγώ αυτό που ήθελα από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα στο καινούργιο κομμάτι της προπονητικής ήταν ένα: Να έχω πάντα έναν βασικό κορμό και από κει και πέρα να βάζω ένα λιθαράκι. Να προσθέτω 1-2 παιδιά που θα μας δώσουν κάτι καλύτερο σύμφωνα με αυτά που πιστεύω. Πιστεύω ότι αυτό που κάναμε φέτος με τα παιδιά που ήρθαν θα μας δώσει αυτό το κάτι επιπλέον που χρειαζόμαστε».

 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
Για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία του Ηρακλή Λάρισας αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Ιωακείμ, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής:
«Αρχικά θα ήθελα να καλωσορίσω τα νέα παιδιά στην οικογένεια του Ηρακλή. Να ευχηθώ σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας υγεία και μακριά από τραυματισμούς. Την περσινή χρονιά είχαμε πει ότι στόχος ήταν η άνοδος της ομάδας, κάτι που έγινε εύκολα πραγματικότητα, αλλά και η δημιουργία ενός συνόλου που θα έχει συνέχεια. Μια συνέχεια που εξασφαλίστηκε από την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον προπονητή Γιάννη Τσακμακίδη, αλλά και 15 ποδοσφαιριστές της περσινής ομάδας. Οι έξι μέχρι σήμερα μεταγραφές έρχονται να δέσουν με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό αφού πρόκειται για τρεις πολύ ταλαντούχους νέους και τρεις πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο στόχος μας για φέτος είναι αρχικά η άνετη παραμονή, η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και θεωρώ μεγάλη επιτυχία να πλασαριστούμε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που θα μας δώσει το δικαίωμα να μπούμε στα play off. Αναφορικά με το εάν ο Ηρακλής στοχεύει στην άνοδο, να ξεκαθαρίσω πως θεωρώ ότι όλα τα σωματεία αν έχουν μπροστά τους την πρόκληση της ανόδου δύσκολα θα πουν όχι. Για μένα όμως ως πρόεδρος του Ηρακλή η άνοδος στη Γ’ Εθνική δεν είναι αυτοσκοπός. Για να επιτευχθεί σωστά και να έχει διάρκεια πέραν της αγωνιστικής δύναμης, θα πρέπει να υπάρχει διοικητική και οικονομική ευμάρεια αλλιώς θα είναι μια άνοδος «φωτοβολίδα» κάτι που όμως δεν μας εκφράζει και που δεν το θέλουμε».

 

Το μήνυμα των παικτών
Τη βεβαιότητα ότι και η φετινή χρονιά θα είναι χρονιά επιτυχιών εξέφρασαν από την πλευρά τους οι παίκτες του Ηρακλή Λάρισας. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:

Απ. Νάστας:
«Ήρθα σε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους και διοικητικά και προπονητικά. Στόχος αυτής της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί. Είμαι ευγνώμων που με επέλεξαν για να συμβάλω στην επίτευξη των στόχων».
Β. Αναστασίου:
«Εύχομαι η ομάδα να πάει πολύ καλά φέτος και να πετύχει τους στόχους της».
Στ. Παπαγιαννούλης:
«Εύχομαι να πάμε καλά στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής είναι καλό σωματείο, έχει καλή διοίκηση και πιστεύω θα πορευτούμε καλά».
Αθ. Γιαννακόπουλος:
«Ελπίζω να κάνουμε μία καλή ομάδα και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
Δ. Κοντοθανάσης:
«Εύχομαι να πετύχουμε όλους τους στόχους που θέσαμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η χρονιά θα είναι πολύ καλή. Πλέον είναι ώρα για δουλειά».
Γρ. Παπαμάνος:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ηρακλή. Έχω την τύχη να γνωρίζω μερικά από τα παιδιά και τον προπονητή Γιάννη Τσακμακίδη με τους οποίους ήμασταν μαζί παλιότερα στη Ν. Πολιτεία. Επειδή γνωρίζω τη δουλειά που γίνεται εδώ στον Ηρακλή, νομίζω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα».

 

Το «πάρε δώσε» των παικτών

Έφυγαν: Μαγαζιώτης, Μολάς, Καλπίας, Σουλτούκης, Κυρίτσης, Μπάρδας.
Ήρθαν: Γιαννακόπουλος (Απόλλων Λάρ.), Νάστας (Αχιλλέας Φ.), Παπαμάνος (Αστραπή Ν.Π.), Κοντοθανάσης (Βλαχογιάννι), Παπαγιαννούλης (Τσαριτσάνη), Αναστασίου (Ελευθεραί).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass