Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1

Ολική ανατροπή με Σαχινίδη

*Οι «κυανόλευκοι» αν και βρέθηκαν πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φτάσουν σε μία ελπιδοφόρα για τη συνέχεια νίκη

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 15:20

Με πρωταγωνιστική τον Βασίλη Σαχινίδη που σκόραρε δις, ο Απόλλωνας Λάρισας επικράτησε με 2-1 στο «Γρ. Λαμπράκης» της Καλλιθέας και έβαλε τις βάσεις για μία ελπιδοφόρα συνέχεια στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

Μία πολύ σημαντική νίκη στην πρεμιέρα της 2ης φάσης της διοργάνωσης στον 3ο όμιλο, που αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης των «κυανόλευκων» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, δεδομένης της παρουσίας δύο ομάδων της Σούπερ Λιγκ στον ίδιο όμιλο, της ΑΕΚ και της Λαμίας. Μετά το χθεσινό «διπλό» η ομάδα της Φιλιππούπολης ισοβαθμεί στην κορυφή του 3ου ομίλου με 3 βαθμούς με την ΑΕΚ, την οποία θα φιλοξενήσει στη Φιλιππούπολη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο Απόλλωνας αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός από τον αντίπαλό του, έδειξε ότι ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και βελτιώνοντας την εικόνα του, μετά το αιφνιδιαστικό πρώτο πεντάλεπτο και κυρίως στο πρώτο 15λεπτο του β’ ημιχρόνου κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.

ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι φόβοι του Σάκη Θεοδοσιάδη δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» όπως είχε αποκαλύψει στην «Ε» πριν το παιχνίδι, σημαντικό ρόλο θα έπαιζαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στα οποία ήθελε η ομάδα του να μην αιφνιδιαστεί και να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Δυστυχώς έγινε το αντίθετο καθώς μόλις στο 8ο λεπτό η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ με τον Σεζάι μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδυναμία των κεντρικών αμυντικών να απομακρύνουν την μπάλα.

Όμως εκείνο που έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν η γρήγορη αντίδραση του Απόλλωνα, ο οποίος στο 14’ έδωσε την απάντηση ισοφαρίζοντας σε 1-1 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαχινίδη.

Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης το πολύ καλό ξεκίνημα του Απόλλωνα στην επανάληψη, που απέφερε καρπούς στο 63’ όταν ο Σαχινίδης με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-2. Από κει και πέρα ο Σάκης Θεοδοσιάδης έκανε διαχείριση του παιχνιδιού, δεν επέτρεψε τον αντίπαλό του να γίνει απειλητικός και ο Απόλλωνας έφτασε δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Απόλλωνας παρατάχθηκε στο παιχνίδι με σχήμα 4-3-3, με τον Φιρινίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαζαχαρία και Β. Ανδρέου στο κέντρο της άμυνας, τους Σάββα και Κουρτεσιώτη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τον Χατζή σε ρόλο κλασικού αμυντικού χαφ, τους Σουλίδη και Λαμπρόπουλο, δεξιά και αριστερά στο χώρο της μεσαίας γραμμής αντίστοιχα, τον Σαχινίδη «φουνταριστό» και τους Βουτσιά και Καρακατσάνη δεξιά και αριστερά στην επιθετική γραμμή αντίστοιχα.

Μόλις στο 2ο λεπτό η Καλλιθέα κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική όταν ο Ταλέντο με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 7’ ένα σουτ του Μίγγου εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Φιρινίδης. Τελικά η επιθετική πρωτοβουλία των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 8’ όταν μετά από κόρνερ του Ταλέντο, οι κεντρικοί αμυντικοί του Απόλλωνα δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, ο Ταμπάκης στο δεύτερο δοκάρι πάσαρε στον Σεζάι και αυτός από κοντά έκανε το 1-0.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει αμέσως και λίγα δευτερόλεπτα μετά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Βουτσιάς από πολύ κοντά με απευθείας πλασέ, μετά τη σέντρα του Κουρτεσιώτη, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τελικά το γκολ για την ομάδα της Φιλιππούπολης ήρθε στο 14’. Ο Σαχινίδης ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Σεζάι (σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για την απόφαση του διαιτητή κ. Δραγάτη) και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το 1-1.

Στη συνέχεια η Καλλιθέα επιθετικά δεν υπήρχε. Ο Απόλλωνας έκλεισε τους διαδρόμους στον αντίπαλό του και παράλληλα δημιούργησε ευκαιρίες στην προσπάθειά του να βρει το δεύτερο γκολ.

Πιο χαρακτηριστική φάση ήταν η κοντινή κεφαλιά του Καρακατσάνη στο 20’, μετά από σέντρα του Λαμπρόπουλου που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 1-1 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία η λαρισινή ομάδα ανέβασε ρυθμούς και έδειξε πολύ πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της.

Στο 46’ ένα δυνατό σουτ του Σουλίδη πέρασε λίγο άουτ, στο 57’ ένα νέο σουτ του Λαμπρόπουλου δεν βρήκε στόχο, για να φτάσουμε στο 61’ όταν ο Καρακατσάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από φάουλ του Σουλίδη, βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τελικά η πίεση των «κυανολεύκων» επιβραβεύτηκε στο 63’ όταν ο Κουρτεσιώτης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σαχινίδης παρά το μαρκάρισμα του Σεζάι με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στην αντίπαλη εστία γράφοντας το 1-2.

Ο Απόλλωνας από κει πέρα προσπάθησε να διαφυλάξει τα κεκτημένα, δεν έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλό του (ένα φάουλ του Ταλέντο που πέρασε άουτ στο 66’ ήταν η καλύτερη στιγμή για την Καλλιθέα) και έφτασε δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα. Ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Καρακατσάνη, σε γρήγορη επιθετική ενέργεια, ήταν η καλύτερη στιγμή του Απόλλωνα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Αναμφισβήτητα ο MVP του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σαχινίδης με τα δύο καθοριστικής σημασίας γκολ που πέτυχε, ενώ αρκετά καλή παρουσία είχαν οι Λαμπρόπουλος, Καρακατσάνης, αλλά και οι Σουλίδης, Βουτσιάς για το διάστημα που αγωνίστηκαν. Από την Καλλιθέα καλύτερος ήταν ο Ταλέντο και κατά διαστήματα ο Χοτζάλι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Δραγάτης (Αν. Αττικής) για τον οποίο οι γηπεδούχοι εξέφρασαν παράπονα κυρίως για τη φάση του πέναλτι, με βοηθούς τους κ. Μητάρη και Καλλή της ίδιας ΕΠΣ και 4ος ο κ. Δημητρόπουλος (Δυτ. Αττικής).

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Παπαζαχαρίας (31’), Συριόπουλος (35’, Βουτσιάς (35’), Ταλέντο (38’), Χοτζάλι (56’), Μίγγος (73’), Αγρόδημος (83’) και Κουρτεσιώτης (90’+1’).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τροΐζι): Κοτουγλίδης, Ντιακιτέ (80’ Φερέιρα), Κατσικάς, Συριόπουλος, Καντέ, Μίγγος (80' Μπιμάι), Χοτζάλι, Σεζάι, Ταλέντο, Τουρούκης (70' Μάκο), Ταμπάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Χατζής, Λαμπρόπουλος (83' Μίλιτς), Σουλίδης (71' Αγρόδημος), Σαχινίδης, Σαρακατσάνης, Βουτσιάς (61' Μαυρίας).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης     1-0

Ηρακλής – ΟΦΗ      0-3 α.α.

2η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής

ΟΦΗ – Πλατανιάς

3η αγωνιστική

Ηρακλής – Πλατανιάς

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΦΗ   3

Πλατανιάς     3

Απόλλων Σμύρνης   0

Ηρακλής        0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Αιγινιακός – Απόλλων Πόντου       0-1

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός        2-1

2η αγωνιστική

Λεβαδειακός – Αιγινιακός

Απόλλων Πόντου – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική

Αιγινιακός – ΠΑΟΚ

Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ 3

Απόλλων Πόντου     3

Λεβαδειακός 0

Αιγινιακός      0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Καλλιθέα – Απόλλων Λάρισας      1-2

2η αγωνιστική

Λαμία – Καλλιθέα

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ

3η αγωνιστική

Καλλιθέα – ΑΕΚ

Απόλλων Λάρισας - Λαμία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ    3

Απόλλων Λάρισας   3

Καλλιθέα       0

Λαμία 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Ατρόμητος – Κέρκυρα        1-0

Σπάρτη – Τρίκαλα   1-3

2η αγωνιστική

Κέρκυρα – Σπάρτη

Τρίκαλα – Ατρόμητος

3η αγωνιστική

Σπάρτη – Ατρόμητος

Τρίκαλα - Κέρκυρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τρίκαλα        3

Ατρόμητος     3

Κέρκυρα       0

Σπάρτη         0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Κισσαμικός – Αχαρναϊκός   1-0

2η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Κισσαμικός

Αχαρναϊκός – Ολυμπιακός

3η αγωνιστική

Κισσαμικός – Ολυμπιακός

Αχαρναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός  3

Κισσαμικός    3

Αστέρας Τρίπολης   0

Αχαρναϊκός   0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Ξάνθη – Παναιτωλικός       2-0

Πανσερραϊκός – Εργοτέλης 2-0

2η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός

Εργοτέλης – Ξάνθη

3η αγωνιστική

Πανσερραϊκός – Ξάνθη

Εργοτέλης - Παναιτωλικός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ξάνθη 3

Πανσερραϊκός         3

Παναιτωλικός 0

Εργοτέλης     0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Παναιγιάλειος – Άρης         0-1

2η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιγιάλειος

Άρης – Πανιώνιος

3η αγωνιστική

Παναιγιάλειος – Πανιώνιος

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Άρης   3

Πανιώνιος     1

ΠΑΣ Γιάννινα 1

Παναιγιάλειος          0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ         2-0

Παναχαϊκή – Αναγέννηση Καρδίτσας       1-0

2η αγωνιστική

ΑΕΛ – Παναχαϊκή

Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναθηναϊκός          3

Παναχαϊκή     3

Αναγ. Καρδίτσας     0

ΑΕΛ    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass