Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ 1-0

Είχε άσο, πήρε διπλό στην Κρήτη

• Ο Μπόζοβιτς κράτησε το διπλό ενώ το γκολ πέτυχε ο Σάντι Κριζμάν • Εκτός έδρας νίκη μετά από 7,5 χρόνια στο πρωτάθλημα της Super League

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2017 22:25

Είχε έναν άσο στο ... «μανίκι» ή για να ακριβολογούμε κάτω από τα δοκάρια η ΑΕΛ τον Μλάντεν Μπόζοβιτς και χάρη σε ένα γκολ του Σάντι Κριζμάν στο 21’ κέρδισε στο γήπεδο των Περιβολίων τον Πλατανιά Χανίων με 1-0 και πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και την πρώτη εκτός έδρας στη Super League μετά από 7,5 χρόνια (τελευταία ήταν στις 11 Απριλίου 2010 επί του Πανιωνίου με 3-0).

Μια νίκη που σίγουρα τη χρωστάει στον Μπόζοβιτς, που στο πρώτο ημίωρο έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις ενώ στο δεύτερο μέρος με την τακτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» η ΑΕΛ πήρε βαθμολογική ανάσα και πλέον έφθασε σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση ενώ στον επόμενο αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο.
Η Λαρισινή ομάδα, παρότι παρουσιάστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα πολύ αγχωμένη, πήρε τη νίκη με το γκολ του Κριζμάν (μπορούσε να βάλει και ένα δεύτερο τέρμα στην κόντρα επίθεση) και ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης αποδεικνύεται ότι παρότι άπειρος στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε και ανέβασε ψυχολογικά τη Λαρισινή ομάδα και τώρα βαθμολογικά.
Είδαμε μια ομάδα να παίζει ορθολογισμένα με 4-1-4-1 με παίκτες που είναι σαφώς καλύτεροι απ’ αυτούς που μένουν στον πάγκο, ενώ και η τακτική δεν είναι πάντα υπέρ του ποδοσφαιρικού θεάματος αλλά υπέρ των βαθμών. Και στη δεδομένη χρονική περίοδο για την ΑΕΛ μετρούσαν οι βαθμοί και όχι να κάνει επίδειξη ποδοσφαίρου. Κέρδισε και τώρα πιο ήρεμη μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες ημέρες.
Το πιο βασικό μετά τη νίκη είναι να σταματήσει η εσωστρέφεια που υπάρχει στην ομάδα ενώ από τις «τεσσάρες» των πρώτων εκτός έδρας αγώνων έφθασε στις νίκες.
Και σίγουρα στο ιεροδικείο των Λαρισαίων φιλάθλων ο Φυντάνης μπορεί σαν άλλος Γαλιλαίος να υποστηρίξει για την πορεία της ομάδας και ... «όμως γυρίζει»...
Από δω και πέρα η ΑΕΛ πρέπει να ετοιμαστεί για μια καυτή εβδομάδα που θέλει δύο νίκες, μία για το κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στη Παναχαϊκή (και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι εξασφαλίζει την πρόκριση...) και μία το Σάββατο εναντίον του Λεβαδειακού για το πρωτάθλημα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης είδε τον αγώνα να ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς ο Λεοζίνιο με τον Γουάλας ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στη άμυνα τους: Γουάλας(αριστερά), Φάρκας, Ζίζιτς και Ρέντζα(δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Φατιόν ενώ πιο μπροστά τους Ντέλετιτς(δεξιά), Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο και Κριζμάν (αριστερά). Στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Ναζλίδης.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Πλατανιά Χανίων παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κοκκαλά, στην άμυνα τους: Στάθη(δεξιά), Πλιάτσικα, Πριντέτα (σέντερ μπακ), Κοροβέση(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Πατράλη, Κρος και πιο μπροστά τους: Ενσικουλού(αριστερά), Ντεβέσα, Στόιτσεφ (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεση τον Γκζέλτσακ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Μπόζοβιτς που στο 10’ κάνει την απόκρουση του αγώνα σε διαδοχικά σουτ των Ντεβέσα και Γκζέλτσακ, ενώ ο Ενσικουλού στο επόμενο λεπτό δεν σημάδεψε σωστά.
Και στο 21’ στην πρώτη επίθεση η ΑΕΛ κάνει το 1-0 με τον Κριζμάν ύστερα από σέντρα του Γουάλας.
Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι πίεσαν για να ισοφαρίσουν αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να νικήσουν τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα της Λαρισινής ομάδας.
Η ΑΕΛ προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και είχε ένα επικίνδυνο φάουλ με τον Αγκάνοβιτς και νωρίτερα ένα σουτ με τον Ντέλετιτς.
Στο δεύτερο μέρος η αμυντική «θωράκιση» της ΑΕΛ, με εξαίρεση μία φάση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήταν υποδειγματική. Έπαιξε καθαρά για να πάρει το διπλό και τα κατάφερε...
Μάλιστα στο 71’ θα μπορούσε να είχε πετύχει και ένα ακόμα τέρμα ενώ ο Φυντάνης είχε έμπνευση βάζοντας τον Κούσα που στις καθυστερήσεις απέκρουσε σουτ του Ενσικουλού πάνω στη γραμμή του τέρματος.
Η ΑΕΛ πήρε το πρώτο «διπλό» μετά από 7,5 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και πανηγυρίστηκε δεόντως μετά τη λήξη του αγώνα.

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
7’: Σουτ του Ντεβέσα μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει με το στήθος ο Φατιόν σε κόρνερ.
10’: Ο Ντεβέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει, ο Μπόζοβιτς αποκρούει, η μπάλα φθάνει στον Γκζέλτσακ που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και αποκρούει εκ νέου ο Μαυροβούνιος με διπλή προσπάθεια.
11’: Από λάθος του Φάρκας η μπάλα φθάνει στον Ενσικουλού που μόνος προ του Μπόζοβιτς στέλνει την μπάλα άουτ.
21’: Ο Γουάλας εκμεταλλεύεται λάθος του Στόιτσεφ, κάνει σέντρα από τα αριστερά και ο Κριζμάν με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κοκκαλά και έκανε το 0-1.
25’: Ωραίο σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια αλλά ο Κοκκαλάς διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
31’: Ο Ντεβέσα βρίσεκται μόνος απέναντι στον Μπόζοβιτς, αποφεύγει τον Μαυροβούνιο, αλλά μπερδεύτηκε στο κοντρόλ και έχασε τον έλεγχο της μπάλας που κατέληξε άουτ.
32’: Σουτ του Ενσικουλού μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από τα πλάγια αποκρούει ο Ζίζιτς σε κόρνερ.
38’: Σουτ του Γκζέλτσακ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από την εστία του Μπόζοβιτς.
41’: Εκτελεί φάουλ ο Αγκάνοβιτς και διώχνει σε κόρνερ ο Κοκκαλάς.
47’: Καλό σουτ του Ενσικουλού μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Μπόζοβιτς αποκρούει την μπάλα.
71’: Ο Λεοζίνιο βγαίνει στην κόντρα επίθεση από δεξιά, κάνει το γύρισμα της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Αγκάνοβιτς, υπό την πίεση του Πλιάτσικα, δεν μπορεί να πλασάρει τον Κοκκαλά.
90’+3’: Ο Ενσικουλού εκμεταλλεύεται λάθος έξοδο του Μπόζοβιτς, πλασάρε στην εστία, αλλά ο Κούσας αποκρούει πάνω στη γραμμή του τέρματος.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από τη ΑΕΛ κορυφαίος και με διαφορά ο Μπόζοβιτς και ακολούθησαν ο Φατιόν, ο Κριζμάν, ο Ντέλετιτς και ο Γουάλας.
Από κει και πέρα ο Ρέντζας πήγε καλά στο δεύτερο μέρος όπως και ο Φάρκας με τον Ζίζιτς που στο πρώτο ημίχρονο εκτέθηκαν πολλές φορές(ειδικά ο Φάρκας).
Ο Αγκάνοβιτς ήταν μαχητής ενώ ο Λεοζίνιο μέτριος.
Ο Ναζλίδης παίζοντας μόνος στην επίθεση προσπαθούσε να μην ανέβουν τα σέντερ μπακ του Πλατανιά ψηλά.
Σωστή η αλλαγή του Φάρκας με τον Κούσα από τον Φυντάνη, ενώ ο Λαγός μπήκε για να παίξει η ομάδα στο τέλος με δύο σέντερ μπακ αφού ο Κροάτης παίκτης της ΑΕΛ είχε και πρόβλημα τραυματισμού.
Ο Περόνε μπήκε ως αλλαγή με στόχο να «φαγωθεί» χρόνος.
Από τον Πλατανιά μας άρεσαν ο Κρος και ο Κοροβέσης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών). Σωστές οι υποδείξεις των δύο βοηθών: Ιωάννη Τουμπακάρη (Αθηνών), Γεώργιο Κουντουρέλη (Αθηνών).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπούντνικ, Δημούτσος, Ρέντζας, Μπόζοβιτς, Λαγός, Κούσας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77’ Παπανικολάου), Κοροβέσης, Πατράλης, Κρος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (77’ Δημούτσος), Στόιτσεφ (53’ Μπούντνικ), Γκζέλτσακ.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (63’ Κούσας), Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κρίζμαν, Λεοζίνιο (80’ Λαγός), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90 +1’ Περόνε).

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass