ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

«Ούτε εμείς είμαστε ευχαριστημένοι»

• «Αλλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους παράγοντες όλων των ερασιτεχνικών σωματείων ότι εσκεμμένα πλέον λάθη δεν γίνονται»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 22:37

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνεται η δυσαρέσκεια των ερασιτεχνικών ομάδων για τη διαιτησία. Τα παράπονα γίνονται πιο έντονα, ενώ ειδικά το περασμένο Σαββατοκύριακο, πέρα από τις διαμαρτυρίες, δεν αποφεύχθηκαν καταστάσεις όπως ρήψη φωτοβολίδων,

κροτίδων, αλλά και επιθέσεις κατά διαιτητών. Το σκηνικό αυτό συνιστά μία δυσφημιστική εικόνα για το τοπικό ποδόσφαιρο και μάλιστα στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά αλλά και μετά την εκλογή του το νέο διοικητικό σχήμα της ΕΠΣΛ. Να φύγουμε από τα παλιό, που δεν μας άρεσε και να πάμε στο καινούργιο, το καλύτερο. Είναι όμως στην πραγματικότητα έτσι;
Τα σωματεία διαμαρτύρονται και η κατάσταση που διαμορφώνεται, ευτυχώς σ’ ένα μικρό ποσοστό, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ουσία όμως είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, εάν οι αρμόδιοι παραδεχθούν ότι υπάρχει, τώρα που είναι νωρίς, προκειμένου να αποφευχθούν δυσκολότερες καταστάσεις στη συνέχεια.
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ και πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη προκειμένου να σχολιάσει τα περί διαιτησίας στο τοπικό ποδόσφαιρο και μας απάντησε:
«Ούτε εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία των διαιτητών. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να βελτιώσουμε την εικόνα των διαιτητών, αλλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους παράγοντες όλων των ερασιτεχνικών σωματείων ότι εσκεμμένα πλέον λάθη δεν γίνονται.
Από κει και πέρα, όπως οι παράγοντες, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές τιμωρούνται για λάθη τους, το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές. Γι' αυτό όλοι οι διαιτητές πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, να μην υποπίπτουν σε λάθη και άθελά τους δημιουργούν θέματα στις ομάδες και ειδικά στους παράγοντες, που πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους παράγοντες ότι δεν υπάρχουν ηθελημένα λάθη διαιτητών. Αν διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο να είναι σίγουροι ότι η τιμωρία που θα επιβληθεί θα είναι παραδειγματική για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο» είπε με έμφαση ο κ. Μπουχλαριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Επιτροπής Διαιτησίας της οποίας προΐσταται.
«Τα επιμορφωτικά μαθήματα στην ΕΔ γίνονται κανονικά κάθε Δευτέρα και μάλιστα φέτος κάναμε ένα βήμα παραπάνω, με πρακτική άσκηση σε γήπεδο, με κανονικές ομάδες. Έχουμε τονίσει στους διαιτητές να παίζουμε ελεύθερα, να μην βλέπουν φαβορί και αουτσάιντερ, ούτε πρωτοπόρους και ουραγούς. Όλες οι ομάδες είναι ίδιες για μας.
Πιστεύω ότι επειδή είμαστε ακόμα στην αρχή και διανύουμε μία μεταβατική περίοδο, όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα διορθωθούν. Δεν θα πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Όλες οι ομάδες είναι στον πόντο. Μακάρι να είχαμε ρομπότ αλάνθαστα για να μην ακούμε αυτά που ακούμε. Αλλά οι διαιτητές είναι άνθρωποι και θα κάνουν λάθη. Όχι όμως εσκεμμένα και το τονίζω αυτό».
Ερωτηθείς για τους ορισμούς ο κ. Μπουχλαριώτης απάντησε:
«Πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες ότι ορίζονται πολλά νέα παιδιά, στα οποία θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες. Παράλληλα πολλοί αξιολογημένοι διαιτητές παίζουν στα Εθνικά πρωταθλήματα. Για παράδειγμα το τελευταίο διήμερο εννέα Λαρισαίοι αξιολογημένοι διαιτητές ορίστηκαν σε παιχνίδια Εθνικών κατηγοριών».
Σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε διαιτητές ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, είπε:
«Έχουν τιμωρηθεί διαιτητές. Ανάλογα με τα λάθη που κάνουν. Φυσικά όπως όλοι ξέρουν οι ποινές είναι μη ανακοινώσιμες. Μέχρι τώρα έχουμε τιμωρήσει τουλάχιστον τρεις διαιτητές».
Τέλος σχετικά με διάφορα άλλα αρνητικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα ο κ. Μπουχλαριώτης είπε.
«Είμαστε της άποψης ότι στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα παιχνίδια πρέπει να τελειώνουν. Εάν φυσικά ξεφύγουν τα πράγματα, τότε το θέμα αλλάζει. Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή αποτελούμενη από τρεις δικηγόρους, η οποία, να είναι σίγουροι όλοι οι παράγοντες ότι εφαρμόζει τον ΚΑΠ κατά γράμμα».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass