ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Σούπερ ντέρμπι στο Champions League

• Τσέλσι - Μπαρτσελόνα και Ρεάλ - Παρί Σεν Ζερμέν

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2017 16:18

«Κέφια» είχε χθες η κληρωτίδα της UEFA με αποτέλεσμα να «βγάλει» σπουδαία ζευγάρια στους «16» του Champions League, που αναμένεται να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι «μάχες» της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Μαδριλένοι, με «μπροστάρη» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άξιους υποστηρικτές τους Λούκα Μόντριτς, Κασεμίρο, Σέρχιο Ράμος και Καρίμ Μπενζεμά, στοχεύουν στο μοναδικό επίτευγμα της τρίτης διαδοχικής κατάκτησης του κορυφαίου τροπαίου. Στους «16» του θεσμού, καλούνται να ξεπεράσουν το -ίσως- ...υψηλότερο εμπόδιο αυτής της πορείας που ακούει στο όνομα των «πρωτευουσιάνων» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Παρί, Νασερ Αλ Κελαϊφι δαπάνησε αφειδώς μερικά από τα χρήματά του και πήρε στο Παρίσι τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ, οι οποίοι μαζί με τον Εντινσον Καβάνι, δημιούργησαν ένα σύνολο με καταπληκτική δημιουργική ικανότητα. Χωρίς αμφιβολία, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Γνωρίζοντας πως ένα από τα δύο «μεγαθήρια» θα τεθεί εκτός συνέχειας, η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι θα επιδιώξει να αφήσει «εκτός νυμφώνος» την Τσέλσι του Εντέν Αζάρ και του Αλβάρο Μοράτα. Το έργο των Καταλανών του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα είναι εύκολο, όμως δεδομένου ότι αφενός, ο Ισπανός τεχνικός έχει «μεταμορφώσει» εντυπωσιακά προς το καλύτερο την αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα και αφ’ ετέρου πως η Τσέλσι βασίζεται στην αμυντική λειτουργία, περιμένουμε δύο πολύ «κλειστούς» αγώνες, με το -ενδεχόμενο- λάθος να στοιχίζει ακριβά...
Κατά τα λοιπά, η Μάντσεστερ Σίτι, είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Βασιλεία, όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που καλείται να προκριθεί σε βάρος της Σεβίλης. Αντίθετα, εξαιρετικά αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις της Γιουβέντους με την Τότεναμ, της Πόρτο με τη Λίβερπουλ και της Σαχτάρ Ντόνετσκ με τη Ρόμα, καθώς η πρόκριση σ’ αυτά τα ζευγάρια, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των ομάδων στις συγκεκριμένες βραδιές.
Τέλος, ασφαλές προβάδισμα απέναντι στην Μπεσίκτας έχει η Μπάγερν Μονάχου, αρκεί να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα «έδρα» στην πρώτη αναμέτρηση, καθώς στον επαναληπτικό η Κωνσταντινούπολη θα «φλέγεται».
Με τις αναμετρήσεις Γιουβέντους-Τότεναμ και Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι, θα ανοίξει στις 13 Φεβρουαρίου η αυλαία της φάσης των «16» του Champions League. Τα μεγάλα παιχνίδια της Ρεάλ με την Παρί Σεν Ζερμέν θα γίνουν στις 14/2 στο «Μπερναμπέου» και στις 6/3 στο «Παρκ ντε Πρενς», ενώ οι αντίστοιχοι αγώνες της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα θα διεξαχθούν στις 20/2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στις 14/3 στο «Καμπ Νου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16» (όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 21:45, εκτός από το ματς Μπεσίκτας-Μπάγερν, που θα γίνει στις 19:00):13 Φεβρουαρίου - 7 Μαρτίου
Γιουβέντους (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)
Βασιλεία (Ελβετία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
14 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου
Πόρτο (Πορτογαλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
20 Φεβρουαρίου - 14 Μαρτίου
Τσέλσι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
21 Φεβρουαρίου - 13 Μαρτίου
Σεβίλη (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ρόμα (Ιταλία)
* Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού μπήκαν στην κλήρωση της φάσης των νοκ άουτ αγώνων πέντε ομάδες από την Αγγλία.
**Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 13/14 Φεβρουαρίου και 20/21 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 6/7 Μαρτίου και 13/14 Μαρτίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass