ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ 3-0

Σταθερά πρώτος ο Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 16:11
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ  κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Ξάνθη  για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Ξάνθη για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση, καθώς με γκολ των Ανσαριφάρντ στο 26ο (πέναλτι), 57ο και Φορτούνη στο 70ό λεπτό νίκησε 3-0 την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με ένα βαθμό διαφορά από τον «Δικέφαλο» και τρεις από την ΑΕΚ.


Το επιθετικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που προσπαθούσε να δημιουργήσει κυρίως από τα άκρα με Μιραλάς και Πάρδο, δεν είχε ανάλογες ευκαιρίες και χρειάστηκε να σημαδέψει το ρολόι το 19ο λεπτό για την πρώτη μεγάλη φάση, όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή αστοχώντας ελάχιστα μετά την ασυνεννοησία του Κασάδο με τον τερματοφύλακά του.
Από εκεί και ύστερα, όμως, μόνο οι «ερυθρόλευκοι» υπήρχαν στο γήπεδο. Οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρθία έπαιξαν τους Ακρίτες στο μισό γήπεδο αλλά βρήκαν απέναντί τους τον απίθανο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που νικήθηκε μόνο στο 26ο λεπτό και από τα 11 μέτρα, από τον Ανσαριφάρντ, στο πέναλτι που καταλόγισε ο Καραντώνης για το (άτσαλο) μαρκάρισμα του Φασίδη στον Φορτούνη.
Ο Σέρβος πορτιέρε ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του στο 40', όταν έκανε μεγάλη απόκρουση στην προβολή του Ιρανού σέντερ φορ, στο 43' με τη διπλή απόκρουση στα σουτ των Μιραλάς - Φορτούνη και στο 44' με την επέμβαση στην προσπάθεια του Πάρδο, ενώ στο 36' ο Ρομαό είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης σουτάροντας έξω από την περιοχή.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να βάλουν... φωτιά στο παιχνίδι στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, όταν ο Τριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και πλάσαρε τον Προτό, αλλά ο Σισέ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 57' οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από σέντρα του Φιγκέιρας και δύο λεπτά αργότερα ο εκνευρισμένος Κασάδο άφησε την ομάδα του χωρίς ελπίδα, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για ισάριθμα φάουλ στον Πάρδο σε πέντε λεπτά!
Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικό, με τον Φορτούνη να προσθέτει το όνομά του στους σκόρερ όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του 17χρονου Μελιόπουλου και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ, καθώς οι ευκαιρίες που ακολούθησαν δεν βρήκαν στόχο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης
ΚΟΚΚΙΝΗ: 58' Κασάδο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέιρας, Πάρδο - Τριάδης, Κασάδο, Σιλά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80' Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μιραλάς (84' Σεμπά), Πάρδο, Ανσαριφάρντ.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Τριάδης (62' Σιλά), Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74' Λισγάρας), Φασίδης (87' Σουλεϊμάν), Ντουρίτσκοβιτς.ΕΥΚΟΛΑ Ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε χθες στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0, και συνεχίζει την προσπάθεια του για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλό της και πήρε τη νίκη με τα γκολ των Μακ (27'), Κονέ (45'+-αυτογκόλ) και Πρίγιοβιτς (90'+). Να σημειωθεί πως ο Απόλλωνας αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ναδάλες, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 84ο λεπτό.
Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Απόλλωνας είχε «οχυρωθεί» στα μετόπισθεν για να προφυλάξει την άμυνά του. Στο 5ο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μακ έκανε το γύρισμα παράλληλα με την εστία, ο Πέλκας προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Τσουκαλάς έδιωξε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια ο Μπαρτολίνι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε στο 27', όταν ο Τσουκαλάς έκανε το λάθος στον άξονα, ο Πρίγιοβιτς έκλεψε την μπάλα και έκανε την κάθετη πάσα, με τον Μακ να προλαβαίνει την καθυστερημένη έξοδο του Χουάντερσον και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες της Τούμπας. Ο «δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ με τον Κονέ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Και στην επανάληψη δεν άλλαξε το αγωνιστικό σκηνικό. Στο 46ο λεπτό, μάλιστα, ο Μαουρίσιο έκανε ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, που είχε ανέβει στην σέντρα, ο Πέλκας βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.
Στο 56' ο Απόλλωνας έφθασε κοντά στο γκολ, όταν ο Βαρέλα έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, με την μπάλα να περνάει και να φτάνει στον Ναδάλες, ο οποίος έκανε το βολέ από τα όρια της περιοχής αλλά για κακή του τύχη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να πιέζει την άμυνα του Απόλλωνα και στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Μεσσηνίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λημνιό - Κοντοέ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (87' Σάκχοφ), Κάμπος (77' Λημνιός), Πέλκας (82' Ελ Καντουρί), Μακ, Πρίγιοβιτς.
ΑπOλλων ΣμYρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κούρος (66' Χουάρες), Κοντοές, Τσουκαλάς (74' Μενδρινός), Κονέ, Ναδάλες, Ντεβέσα (81' Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΑΤΣ
Απίστευτο ματς στους «Ζωσιμάδες» όπου ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ το σκορ στο 87' ήταν 0-1 με πέναλτι του Ντάουντα από το 71ο λεπτό. Ο Κόντε στο 87' και ο Μπέρτρα στο 89' υπέγραψαν τη μεγάλη ανατροπή για τους γηπεδούχους, όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα και στο 90' ο Καρασαλίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
«Μουδιασμένος» ξεκίνησε ο Ατρόμητος. Τόσο η ήττα από τον Παναιτωλικό, αλλά βέβαια και η δυναμική της ομάδας των Ιωαννίνων υποχρέωσαν σε παθητικό ρόλο τους Περιστεριώτες που κινδύνεψαν στο πρώτο ημίωρο. Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 21' με εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Κόντε, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Σιγά σιγά οι παίκτες του Κάναντι άρχισαν να ισορροπούν το ματς και λίγο έλειψε να «χτυπήσουν» στο πιο κομβικό σημείο, δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ομως, το διαγώνιο σουτ του Ντάουντα αποκρούστηκε από το δοκάρι.
Στο β' ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν ακόμα καλύτερος και άγγιξε το γκολ στο 66' πάλι με τον Ντάουντα να αστοχεί απο τη... μικρή περιοχή! Ομως ο ίδιος παίκτης πήρε το «αίμα» του πίσω πέντε λεπτά αργότερα όταν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπουσούλαζιτς στην ανατροπή του από τον Αποστολόπουλο. Οι Περιστεριώτες μάλλον πίστεψαν ότι εκεί τελείωσαν τα πάντα και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή. Μέσα σε τρία λεπτά το σκορ έγινε 2-1 με τον Κόντε στο 87' να ισοφαρίζει και τον Μπερτρά -χρυσή αλλαγή του Πετράκη- να δίνει προβάδισμα στον ΠΑΣ. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, κρίθηκε από ένα λάθος του τερματοφύλακα Γιαννίκογλου ο οποίος έχασε την μπάλα από τον Μπουσούλαζιτς στο 90'. Η ασίστ ήταν εύκολη προς τον Καρασαλίδη που έγραψε το 2-2.
Κίτρινες: Βιντάλ, Μπερτρά - Σάκιτς, Χατζηισαϊας
ΠΑΣ ΓιAννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης, Αποστολόπουλος, Βιντάλ (79' Μπερτρά), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (63' Χαλκιαδάκης), Κόντε.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντιγκινί, Ντάουντα (79' Βασιλείου), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιντες (82' Καρασαλίδης)ΕΝΑ ΣΟΥΤ, ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ
Τον βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε ο Πανιώνιος στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό. Οι "κυανέρυθροι" στάθηκαν τυχεροί, καθώς δεν άξιζαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το παιχνίδι πραγματοποίησαν μόνο μια τελική φάση, αυτή στο γκολ του Λάμπρου στο 81'. Η ομάδα του Δέλλα που παραμένει αήττητη στα δύο παιχνίδια που βρίσκεται ο Ελληνας τεχνικός στον πάγκο του Παναιτωλικού, είχε ανοίξει το σκορ με τον Μοράρ στο 25'.
Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση, είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε. Στο 25' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γκιοατά στην προσπάθειά του στο 25' να διώξει την μπάλα έστρωσε στον Μοράρ κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός πίεζε και ο Πανιώνιος δεν μπορούσε καν να πατήσει περιοχή. Στο 81' ο Σιώπης βρήκε εξαιρετικά τον Λάμπρου, που είχε μπει ως αλλαγή κι αυτός με ωραίο πλασέ έκανε την πρώτη τελική των Νεοσμυρνιωτών και μάλιστα κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, καθώς παρά την πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κάρτες: Ρότσα - Σαββίδης
ΠαναιτωλικOς (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (73' Ρότσα), Ρόσα (84' Κλέσιο, 89' λ.τρ. Μπράβο), Ντίας, Μοράρ
ΠανιΩνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (73' Μακρύλλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (65' Λάμπρου), ΝτουρμισάιΝΙΚΗ «ΧΡΥΣΑΦΙ»
Με γκολ του Αλέξανδρου Καραγιάννη στο 72ο λεπτό, η Λαμία πήρε νίκη από χρυσάφι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επιβλήθηκε 1-0 στην έδρα της και βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική θέση της.
Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, οι Αρκάδες έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στη συνάντηση όταν στο 28ο λεπτό η βολίδα του Κυριακόπουλου από διαγώνια θέση και έξω από την περιοχή της Λαμίας έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, στη μοναδική συγκίνηση των πρώτων 45 λεπτών.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 62', όταν στο γέμισμα του Βάντερσον από δεξιά η κεφαλιά-ψαράκι του Μπούντνικ σταμάτησε στο σίδερο του Αθανασιάδη. Στο 67' ο Κώτσιρας έχασε καλή ευκαιρία, όταν δεν τελείωσε σωστά τη φάση στο ριμπάουντ από την απόκρουση του Παπαδόπουλου σε σουτ του Τόνσο και πέντε λεπτά αργότερα το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ της Λαμίας.
Ύστερα από βολέ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου η άμυνα του Αστέρα αδράνησε, ο Καραγιάννης βγήκε στην πλάτη των Αρκάδων και πρόλαβε τον Αθανασιάδη, που δεν έβαλε σωστά τα χέρια του, σκοράροντας σε άδειο τέρμα το μοναδικό γκολ του αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραγιάννης, Μπούντνικ - Μπέρτος
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Ορτέγκα (67' Καραγιάννης), Μπλάζιτς, Πίτι (58' Ακόστα), Βάντερσον (80' Κουτρομάνος), Μπούντνικ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (75' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Τόνσο, Ντούντου (81' Μαντιντά), Ισνάλντο (46' Κώτσιρας), Μανιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass