ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ (ΤΟΥΡΝΙΚΕ)

Με μαγνητικές κάρτες η είσοδος στον πυρήνα α’ του Αλκαζάρ

• Γ. Βαϊόπουλος: «Περισσότερο με πολιτικό μανιφέστο του ΚΚΕ έμοιαζε η τελευταία ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για το ΕΑΚΛ»

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2018 22:08

Με τις ειδικές μαγνητικές κάρτες θα γίνεται από αύριο Πέμπτη η πρόσβαση αθλητών σωματείων, προπονητών, παραγόντων και ανεξάρτητων αθλουμένων στους αθλητικούς χώρους του πυρήνα α’ του Αλκαζάρ, καθώς τίθεται σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου εισόδου-εξόδου με μαγνητικές κάρτες (τουρνικέ).


Στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αντιδράσεις των σωματείων που χρησιμοποιούν την αίθουσα βαρέων αθλημάτων, με τον αντιπρόεδρο της ΕΔ του ΕΑΚΛ κ. Γ. Βαϊόπουλο να παρομοιάζει την τελευταία ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για το ΕΑΚΛ, με πολιτικό μανιφέστο του ΚΚΕ.
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Βαϊόπουλος επισήμανε ότι κατόπιν σχετικού εγγράφου από τη ΓΓΑ, που αφορά στην ορθή χρήση των εγκαταστάσεων από τα σωματεία και τους ανεξάρτητους αθλούμενους, τον έλεγχο και τις συνθήκες ασφαλείας των αθλητικών χώρων, και λόγω του μικρού αριθμού προσωπικού στο ΕΑΚΛ, κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση τουρνικέ, προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος για το ποιος μπαίνει και τι ακριβώς κάνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Έχει εφαρμοστεί και σε άλλο αθλητικό κέντρο στη Ναύπακτο αλλά ήταν πολύ μικρότερης εμβέλειας. Εμείς εδώ στο ΕΑΚΛ έχουμε πάρα πολύ κόσμο που μπαίνει καθημερινά στους χώρους είτε να αθληθεί είτε ως θεατής και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα. Παράλληλα δημιουργούνται πολλές φθορές από την κακή χρήση των χώρων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαϊόπουλος.
Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 2.367 κάρτες εισόδου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, που αναλογούν σε 15 συλλόγους αλλά και ανεξάρτητους αθλούμενους. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα όπως επισήμανε ο κ. Βαϊόπουλος αφορά στα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων.
«Οι πέντε σύλλογοι που χρησιμοποιούν την αίθουσα βαρέων αθλημάτων αρνούνται να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τη ΓΓΑ. Εμείς ζητήσαμε τη συνεργασία τους. Υπάρχουν φυσικά κάποια αντικειμενικά προβλήματα όπως είναι η είσοδος ΑμεΑ αλλά και μία δυσκολία πρόσβασης γιατί πρέπει να διανύσουν μία συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά εμείς στο μέτρο του δυνατού έχουμε προσπαθήσει να τα βελτιώσουμε και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Φτιάξαμε θύρα εξόδου-κινδύνου, ειδική ράμπα για τα ΑμεΑ και θα συνεχίσουμε.
Παρ’ όλα αυτά, βγαίνουν στον Τύπο και παραποιούν κάποια πράγματα, παρακινούμενοι από συγκεκριμένους παράγοντες. Σύλλογοι όπως για παράδειγμα η ΕΑΛ δεν έχουν θέμα με την αναγνώριση. Το θέμα κολλάει αλλού. Σε κάποιους προπονητές που δεν είναι αναγνωρισμένοι. Το πρόβλημα δεν είναι στους συλλόγους. Δεν θα διστάσω να πω ότι στην τελευταία συνάντηση που έκαναν εδώ, η ανακοίνωσή τους ήταν σε ποσοστό 3/4 ένα πολιτικό μανιφέστο του ΚΚΕ» κατέληξε ο κ. Βαϊόπουλος.
*Σε ερώτηση για τον αριθμό του προσωπικού που απασχολείται στους αθλητικούς χώρους, ο διευθυντής του ΕΑΚΛ, κ. Δ. Μακρίδης είπε ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός είναι 13, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 29. Δηλαδή υπάρχει έλλειμμα 16 θέσεων.
*Τέλος σχετικά με την έκδοση μαγνητικών καρτών από γονείς που θέλουν να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους ο κ. Βαϊόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, ούτε καμία οικονομική επιβάρυνση. Μπορούν να εκδώσουν κάρτα από το αρμόδιο γραφείο στο ΕΑΚΛ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass