ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ

Παιχνίδι φωτιά για την ΑΕΛ

• Επιστρέφει ο Παπαχρήστος, νοκ άουτ ο Γκογκίδης • Εξετάζουν την περίπτωση του ΑΣΕΑΔ στον Ερμή Αγιάς • Φιλικό αύριο με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 22:03

Ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και να διεκδικήσει την παραμονή στην Α2 στα πλέι άουτ δίνει το προσεχές Σάββατο η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» υποδέχονται τον Αρκαδικό και βλέπουν μόνο νίκη προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες.
Η λαρισινή ομάδα είχε κερδίσει τον Αρκαδικό στο παιχνίδι του α’ γύρου με 66-64 (ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και παράλληλα η πρώτη και μοναδική εκτός έδρας νίκη) και αν καταφέρει να φτάσει σε ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα τότε θα ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα δει με διαφορετικό μάτι την είσοδό της στα πλέι άουτ.
Στο στρατόπεδο των «βυσσινί» έχει σημάνει συναγερμός, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, ωστόσο τα προβλήματα των τραυματισμών συνεχίζουν να απασχολούν τον τεχνικό Χρήστο Χασανίδη. Συγκεκριμένα εκτός αγωνιστικής δράσης τέθηκε ο Γκογκίδης, που τραυματίστηκε στο γόνατο (υποτροπή) και είναι αδύνατο να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αντίθετα επιστρέφει ο Γιάννης Παπαχρήστος, ο κορυφαίος φέτος παίκτης της ΑΕΛ, που δεν είχε αγωνιστεί στο ματς με το Περιστέρι για προληπτικούς κυρίως λόγους.
«Αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας. Πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει εξίσου μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο και βρίσκεται σε δυσμενή θέση όπως εμείς» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χρήστος Χασανίδης.
Το κλειδί για τον Χρήστο Χασανίδη είναι η άμυνα στην οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα. Η ΑΕΛ μπορεί να κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο ο Αρκαδικός είναι μία διαφορετική ομάδα από τότε, καθώς έχουν γίνει δύο προσθήκες παικτών.
Έτσι η προετοιμασία των «βυσσινί» επικεντρώνεται στην τακτική που θα ακολουθηθεί στον ανασταλτικό τομέα και τη σωστή λειτουργία της άμυνας, ούτως ώστε να μειωθεί η επιθετική παραγωγικότητα του αντιπάλου.

 

Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ
Ο μηδενισμός στο παιχνίδι με τον Χολαργό, που στην ουσία αφαιρεί έναν βαθμό από τον Ερμή Αγιάς και τον φέρνει πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις τάξεις της διοίκησης η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ. Υπάρχει άλλωστε η περίπτωση των Τιτάνων Παλαμά (στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής) που αν και δεν είχαν καταβάλει την αποζημίωση της διαιτησίας στο παιχνίδι με τον ΓΣ Φαρσάλων, τους δόθηκε η δυνατότητα να καταβάλουν τα χρήματα εκπρόθεσμα και να αποφύγουν τον μηδενισμό.
Αγωνιστικά, η ομάδα προσπαθεί να παραμείνει ανεπηρέαστη από τα τελευταία γεγονότα και να επιστρέψει στις νικηφόρες εμφανίσεις αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι, με το οποίο πλέον ισοβαθμεί. Ο Ερμής προέρχεται από ένα σερί τριών αρνητικών αποτελεσμάτων το οποίο θέλει να σταματήσει. Ο Τριανταφύλλου αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ακολουθεί ειδική θεραπεία, γεγονός που σημαίνει ότι η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής κρίνεται αμφίβολη, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του τεχνικού Γρηγόρη Γιασάρη.
Τέλος αύριο Πέμπτη ο Ερμής Αγιάς θα δώσει φιλική αναμέτρηση με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο στις 17:00 στο κλειστό της Νεάπολης.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass