Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ 2-0

Κυανόλευκος... σίφουνας

*Χάρη σε γκολ του Βαγγέλη Ανδρέου και του εκπληκτικού Δημήτρη Μαυριά *Τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς να δεχθεί γκολ η εστία του Παναγιώτη Παϊτέρη *Είπα στα παιδιά πως μπορούν να κάνουν όλη την Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτούς *Αθ. Κακάμης: «Ευχαριστώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 22:06

Χάρμα ιδέσθαι. Αυτός ο Απόλλωνας είναι αν μη τι άλλο η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι του και ο οποίος κάνει υπερήφανους όλους εκείνους που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, που είχε δημιουργηθεί στην αρχή της σεζόν.


Χθες λοιπόν οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν δίκαια τον ΑΟΧ Κισσαμικό με σκορ 2-0, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.
Οι «κυανόλευκοι» που είχαν ως κορυφαίο παίκτη τους τον 22χρονο Δημήτρη Μαυριά που ήταν όλα τα... λεφτά, καθώς σκόραρε στο 40’ και είχε και ασίστ στο πρώτο τέρμα του Βαγγέλη Ανδρέου στο 11’ κατάφεραν από το πρώτο μέρος να εξασφαλίσουν το τρίποντο. Συγχρόνως στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεν έχουν δεχθεί τέρμα και για πέμπτο συνεχόμενο ματς, παραμένουν αήττητοι.
Σταμάτησαν παράλληλα και το νικηφόρο σερί των Κρητικών, που μετρούσαν πέντε συνεχόμενες νίκες και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους, ενώ έχουν μόνο τρεις φορές ηττηθεί. Ντεμπούτο για τον νεαρό Θανάση Κακάμη, που αγωνίσθηκε στη θέση του τιμωρημένου Κώστα Σκούπρα(δεξί μπακ) και τα πήγε πολύ καλά.
ΓΚΟΛ Ο ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ 11’
Δυνατά και με πολλή διάθεση μπήκε ο Απόλλωνας στον αγώνα και κατόρθωσε να προηγηθεί στο 11’.
Ο Μαυριάς εκτέλεσε το φάουλ από την κορυφή της μεγάλης περιοχής και αριστερά, ο Λαζαρίδης στην έξοδό του δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα με τον Βαγγέλη Ανδρέου να ακολουθεί τη φάση και με κεφαλιά από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι που αιφνιδιάσθηκαν απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Παϊτέρη στο 26’ με τον Σελινιωτάκη να δοκιμάζει το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα όμως να φτάνει αδύναμα στην αγκαλιά του Παϊτέρη.
Στο 32’ ο Γκίνη δοκίμασε το άστοχο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ αμέσως μετά στο 33’χάθηκε ευκαιρία για διπλασιάσει ο Απόλλωνας τα τέρματα του. Ο Κακάμης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μαυριά να κάνει την προβολή αναγκάζοντας τον Λαζαρίδη να διώξει σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 37′ προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Χαλκιαδάκη, με τον επιθετικό του Κισσαμικού να μπαίνει στην περιοχή κερδίζοντας τις κόντρες, αλλά ο Παϊτέρης μπλόκαρε την μπάλα.
40’: 2-0 ΜΕ...ΟΒΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΑ
Στο 38’ ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα Παπαζαχαρίας που είχε βρεθεί στην επίθεση τροφοδότησε τον Καρακατσάνη που μέσα από την περιοχή δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Λαζαρίδη.
Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 40’.
Ο Μαυριάς... όπλισε και έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Λαζαρίδη, που πετάχθηκε, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να αποτρέψει το 2-0.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να απειλεί πρώτος, όταν στο 51’ ο Τσιλούλης έβγαλε τον Μαυριά απέναντι από τον Λαζαρίδη, το σουτ όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ανδρέου με λάθος γύρισμα προς τα πίσω έδωσε την ευκαιρία στον Χαλκιαδάκη να σκοράρει, αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Ο Κακάμης που κλήθηκε να καλύψει τη θέση του τιμωρημένου Σκούπρα, στάθηκε άτυχος στο ντεμπούτο του προς το τέλος της αναμέτρησης, με τον νεαρό παίκτη να αποχωρεί τραυματίας στο 73’.
Οι «κυανόλευκοι» απείλησαν ξανά στο 75’ με τον Τσιλούλη, όταν μετά από σέντρα του Αγρόδημου από δεξιά ο επιθετικός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.
Και αμέσως μετά στο 76’ ο Σουλίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαυριάς από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά στην προβολή του μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 85’ ο Σάλλιακας εκτέλεσε πλάγια από δεξιά με δύναμη, οι αμυντικοί του Απόλλωνα απομάκρυναν εκεί όπου ο Σελινιωτάκης δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ.
Και στο 86’ ο Αγρόδημος πέτυχε γκολ, όμως ήδη ο επόπτης είχε σηκωμένη τη σημαία του καταλογίζοντας τον μέσο της λαρισινής ομάδας, σε θέση οφσάιντ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν υπάρχουν υστερήσαντες. Αυτός όμως που αναμφισβήτητα δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου είναι ο Δημήτρης Μαυριάς, που εντυπωσιάζει φέτος και το χθεσινό γκολ είναι για χάι-λάιτ. Ξεχώρισαν επίσης ο Χρήστος Αγρόδημος και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ενώ θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Θανάση Κακάμη.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Βρέσκα (Ημαθίας), που είχε συνεργάτες τους κ.κ. Κελεσίδη(Ημαθίας), Δημόπουλο (Φλώρινας), ενώ 4ος ήταν ο κ. Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας).
ΕΠΤΑ ΚΑΡΤΕΣ Ο ΑΓΡΟΔΗΜΟΣ
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι Κώστας Χατζής(48’), Χρήστος Αγρόδημος(65’) και από τον Κισσαμικό ο Άγγελος Ζιούλης(83’). Ο Αγρόδημος συμπλήρωσε επτά κίτρινες, θα εκτίσει τη μια από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και σε παιχνίδι που θα επιλέξει ο προπονητής του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Κουρτεσιώτης (90+1′ λ.τ. Δημολιός), Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς, Τσιλούλης, Κανούλας, Καρακατσάνης (67′ Σουλίδης), Κακάμης (73′ λ.τ. Ιβανίδης).
ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Παντελάκης, Φουάσης, Ζιούλης, Σάλιακας, Σελινιωτάκης, Γκίνη (77′ Τασιούλης), Χαλκιαδάκης, Αποστολίδης, Ξύδας, Λέο (61′ Νικόλτσης).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 16 αγώνες)
1. Άρης    42
2. Παναχαϊκή    37
3. ΟΦΗ    36
4. ΑΟΧ Κισσαμικός    27
5. Τρίκαλα    27
6. Σπάρτη    25
7. Απόλλων Λ.    25
8. Δόξα Δράμας    24
9. ΑΕ Καραϊσκάκης    22
10. Αναγέννηση Κ.    21
11. Αιγινιακός    19
12. Απόλλων Πόντου    19
13. Εργοτέλης    16
14. Βέροια    14
15. Καλλιθέα    13
16. Παναιγιάλειος    13
17. Πανσερραϊκός    13
18. Αχαρναϊκός    -51
* Ο ΑΟΧ Κισσαμικός και η Βέροια, έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Σπάρτη - ΟΦΗ (15:00 ΕΡΤ3)
Παναχαϊκή - Αιγινιακός (15:00 )
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΟΧ Κισσαμικός - Καλλιθέα (15:00)
ΑΕ Καραϊσκάκης - Απόλλων Λάρισας (15:00, Δημ. Στάδιο Αγίων Αναργύρων)
Εργοτέλης - Τρίκαλα (15:00)
Βέροια - Παναιγιάλειος (15:00 )
Άρης - Αναγέννηση Κ.(15:00)
Δόξα Δράμας - Πανσερραϊκός (15:00 ΕΡΤ3)
Αχαρναϊκός - Απόλλων Πόντου 0-3 α.α.

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ, ΔΕΝ ΟΡΕΙΒΑΤΟΥΜΕ...

APOLON 2

Το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του έπλεξε για μια ακόμη φορά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Θεοδοσιάδης, απονέμοντας τα εύσημα για τη νίκη και την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα που δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια. Από την πλευρά του ο 18χρονος Θανάσης Κακάμης που έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα της λαρισινής ομάδας, ευχαρίστησε τον προπονητή του για την ευκαιρία που του έδωσε.
Σημειώνεται πως δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΑΟΧ/Κισσαμικού Γιάννης Πετράκης καθώς οι Κρητικοί έπρεπε να προλάβουν το πλοίο από την Αθήνα για Χανιά και αποχώρησαν αμέσως μετά την αναμέτρηση από το Αλκαζάρ. Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Νίκος Θεοδοσιάδης (προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας): «Μία δίκαιη νίκη μετά από ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Καλή εμφάνιση για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Αξίζουν τα καλύτερα γι’ αυτούς. Μακάρι να γίνεται συχνά αυτή η ευχή όπως γίνεται τον τελευταίο καιρό. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως σήμερα ήταν μία ολοκληρωτική εμφάνιση για εμάς. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο. Είναι μία νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Ακόμη περισσότερη από αυτή που είχαμε. Την έχουμε την αυτοπεποίθηση και το δείχνουμε σε κάθε ματς. Κάθε θετικό αποτέλεσμα σου ανεβάζει την ψυχολογία. Πλέον έχουμε ανεβάσει τον πήχη ως ομάδα. Δεν ονειροβατούμε. Ξέρουμε τον στόχο μας. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και αυτό είναι κάτι που το λέω συχνά στα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια στο παιδί που έχω δίπλα μου (σ.σ. Θανάσης Κακάμης) και όπως είδατε κι εσείς στάθηκε επάξια σε ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Εγώ δεν φοβάμαι να ρισκάρω και το έχω αποδείξει. Ό,τι βλέπω στην προπόνηση το κάνω και στον αγώνα. Το μέλλον του ανήκει. Είναι σοβαρό παιδί. Και είναι κι άλλα παιδιά που ακολουθούν στη συνέχεια γιατί έχουμε στο ρόστερ μας αρκετό ταλέντο. Ίσως αν συνεχιστούν αυτά τα αποτελέσματα να δούμε και τα υπόλοιπα παιδιά.
Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στους ποδοσφαιριστές μου, είναι παλικάρια. Αυτό που έχουν πετύχει πρέπει να το κρατήσουν και να το ενισχύσουν. Τους λέω συχνά πως δεν κάναμε κάτι ακόμα και πως μπορούν να κάνουν όλη την Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτούς».
-Για τα σενάρια περί αποχώρησής του από την ομάδα, πριν από λίγο καιρό: «Δεν υπήρχε θέμα αποχώρησης δικής μου από την ομάδα. Υπήρχαν θέματα μέσα στις γιορτές που είχαν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι. Όχι περί στοιχήματος. Διορθώθηκε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Περίμενα την ομάδα να εμφανίσει το πρόσωπο που θέλω και το έκανε στη συνέχεια όπως είδατε κι εσείς».
-Για τον μέχρι στιγμής απολογισμό: «Ήταν δύσκολο και άσχημο το ξεκίνημα. Μέχρι να γνωρίσω τους παίκτες και να τους βάλω στη δική μου φιλοσοφία ήταν δύσκολο. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Το θέμα ήταν να τη σταθεροποιήσουμε γιατί είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε στις διακοπές και το κάναμε. Και είχαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών σε αυτό το διάστημα. Βάλαμε νέο αίμα και φτιάξαμε τη χημεία με τους έμπειρους που έχουμε στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι βάλαμε τα παιδιά να πιστέψουν στους εαυτούς τους.
Τακτικά δεν υπήρχε θέμα εξαρχής αλλά η αυτοπεποίθηση, η ψυχολογία και το παιχνίδι με την καρδιά είναι κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί».
-Για τη συμπλήρωση των καρτών του Αγρόδημου: «Είμαστε σε σκέψεις για Αγρόδημο. Δύσκολη περίπτωση. Όλα είναι δύσκολα παιχνίδια».
-Για το παιχνίδι με την πρώην ομάδα του την ΑΕ Καραϊσκάκης: «Με τους τρεις βαθμούς, θα είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα μπορεί σε οποιαδήποτε έδρα. Δεν υπάρχει ταβάνι για εμάς, θα κάνουμε ταμείο τον Μάιο και θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Είμαι ευχαριστημένος από το πνεύμα που δείχνουν οι παίκτες και το βλέπω στα μάτια τους. Η πίστη του καθενός για το αποτέλεσμα δεν περνά απαρατήρητο. Σήμερα ήρθε εδώ ο Κισσαμικός που έχει μόλις τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και δεν υπήρχε στο γήπεδο. Και αυτή η ομάδα έφερε αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες και για εμάς ήταν απλά μια εύκολη νίκη.
Για το όριο της παραμονής: «Τα επόμενα παιχνίδια θα δείξουν το όριο της παραμονής. Μπορεί να είναι 40 οι βαθμοί μπορεί και παραπάνω. Θα φανεί στα επόμενα τέσσερα - πέντε παιχνίδια αυτό».
Θανάσης Κακάμης (ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λάρισας): «Αρχικά ευχαριστώ τον προπονητή για την ευκαιρία που μου έδωσε και την εμπιστοσύνη. Οι συμπαίκτες μου έκαναν καταπληκτική εμφάνιση. Προσωπικά τους ευχαριστώ για τη βοήθεια. Εύχομαι υγεία σε όλους».

Χρήστος Αρχοντούλης
Φωτ.Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass