Η «Ε» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΩΝ

Γιατί έφυγαν Φυντάνης και Μόρας...

* Ο προπονητής έμαθε τη λύση της συνεργασίας από το διαδίκτυο * Γιατί διαταράχθηκαν και πώς οι σχέσεις με τον Λαρισαίο παίκτη * Τι ανέφερε η αποχαιρετιστήρια επιστολή του τεχνικού στους παίκτες

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2018 22:09

Του Σωτ. Κέλλα

Κεραυνός εν αιθρία χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του τεχνικού Ηλία Φυντάνη που μια ώρα μετά τον αγώνα δημόσια τον στήριζε ενώ απομακρύνθηκε και ο Λαρισαίος παίκτης Βαγγέλης Μόρας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ο Ηλίας Φυντάνης έμαθε την απομάκρυνσή του από το διαδίκτυο(!)καθώς δεν είχε ενημέρωση, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες δείπνησε λίγο νωρίτερα από την ανακοίνωση μαζί με τον Αλέξη Κούγια σε γνωστό οβελιστήριο της Νεάπολης. Στη διάρκεια του δείπνου συζητούσαν για την ομάδα και κυρίως για δύο παίκτες(Λαγό και Αγκάνοβιτς), ενώ διαπίστωσαν από κοινού την κόπωση ορισμένων παικτών.


Όταν χώρισαν ο Ηλίας Φυντάνης δεν γνώριζε, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, τίποτα για το γεγονός.
Χθες λόγω της αλλαγής της ώρας της προπόνησης δεν πήγε στους παίκτες, έφυγε για Αθήνα, και έδωσε στον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Βάνη μια αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους ποδοσφαιριστές, που ανέφερε τα εξής: «Έπειτα από αυτό το περιπετειώδες και όμορφο ταξίδι που έζησα ευρισκόμενος στο τιμόνι της ιστορικής και μεγάλης ομάδας της ΑΕΛ, παρέα με όλους εσάς τους υπέροχους ποδοσφαιριστές με τον άψογο χαρακτήρα σας και τον επαγγελματισμό σας εντός και εκτός γηπέδου. Φεύγω έχοντας στη βαλίτσα μου όμορφες αναμνήσεις, πολλούς καινούργιους φίλους και αληθινούς οι οποίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό μου την αγάπη και το πάθος που είχα για την ΑΕΛ, πάντα με τη δική σας συμπαράσταση.
Είμαι υπερήφανος για εσάς όλους έναν- έναν ονομαστικά , γιατί γνώριζα ότι δίνετε ψυχή και σώμα για να έρθουν οι επιτυχίες. Είμαι υπερήφανος για εσάς για την υπέρβαση που κάνατε να ξεφύγει η ομάδα από την τελευταία θέση.
Έχοντας σε 22 παιχνίδια 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, φέρνοντας δε την ΑΕΛ στους«4»του κυπέλλου με πολλές ελπίδες να παίξει στον τελικό.
Και αυτό οφείλεται σε εσάς αποκλειστικά. Πέρασα μοναδικές στιγμές σε αυτό το ταξίδι και σας ευχαριστώ όλους.
 Καλή δύναμη, κουράγιο και υγεία!
Ο προπονητής σας Ηλίας Φυντάνης»
*Ο Φυντάνης που φεύγει για δεύτερη φορά φέτος(προηγήθηκε μια ως συνεργάτης του Πάους στην αρχή της σεζόν) κράτησε τις καλές αναμνήσεις αλλά και την αγανάκτησή του για τα 139 μηνύματα που έλαβε στο κινητό του από 12 άτομα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας σε διάστημα ολίγων λεπτών λέγοντας στο φιλικό του περιβάλλον...«κάποιοι νομίζουν την ΑΕΛ, Μπαρτσελόνα»!
Θεώρησε ότι υπήρχε ένας πόλεμος εναντίον του καθώς ο προπονητής ήταν αυτός που κρατούσε τα ηνία της ομάδας και πήγαινε πολύ καλά. Αν χτυπούσαν το πρόσωπό του θα έκαναν ζημιά στην ομάδα που ορισμένοι, σύμφωνα με το φιλικό του περιβάλλον, το επιθυμούν και φαίνεται από τις αντιδράσεις σε κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα.
Πάντως χθες για την απομάκρυνση του Ηλία Φυντάνη ο Κούγιας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η απομάκρυνσή του ήταν άσχετη από το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα. Σχετιζόταν όμως με όσα συνέβησαν μετά τη νίκη μας με τη Λαμία. Δεν κατάφερε να διαχειριστεί αυτή την απρόσμενη για εκείνον δημοσιότητα και την τεράστια αναβάθμιση που είχε ως προπονητής. Κι αυτό ήταν φανερό από τις δηλώσεις του μετά από τα παιχνίδια, από τις αντιδράσεις του στις αποδοκιμασίες των οπαδών και όσα συνέβησαν τελευταία μέσω του Facebook. Υπήρξε όμως και διαφορά φιλοσοφίας γιατί ο κύριος Φυντάνης επέμενε σε ένα εντελώς αμυντικό πλάνο. Κάτι που φάνηκε εναντίον του Παναθηναϊκού. Εμένα η δική μου φιλοσοφία ήταν ότι από τη στιγμή που έχουμε καλούς επιθετικούς παίκτες, έπρεπε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή, μάλιστα, που είχαμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα την οικονομική συγκομιδή που είχαμε».
ΠΕΡΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΡΑ
Σχετικά με την απομάκρυνση του Βαγγέλη Μόρα ο οποίος υπέγραψε την τελευταία μέρα των μεταγραφών αλλά δεν αγωνίσθηκε καθόλου ο κ. Κούγιας χθες δήλωσε: «Η απομάκρυνση του Βαγγέλη Μόρα από την ΑΕΛ δεν αφορά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Σχετίζεται με ορισμένα θέματα που έχουν συμβεί στα αποδυτήρια της ομάδας από όταν ήρθε στη Λάρισα και αφορούν τους Έλληνες παίκτες και τη σχέση τους με τους ξένους. Τα οποία δεν συνέβαιναν πριν έρθει ο Μόρας. Δική μου απόφαση αποτέλεσε η έλευσή του, δική μου απόφαση η αποχώρησή του. Τον έφερα όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για λόγους που είχαν σχέση με όσα συνέβαιναν στο Αγρίνιο εις βάρος του και τη διάθεσή μου να τον αποκαταστήσω λόγω των ψιθύρων που υπήρχαν στο Αγρίνιο. Έκανα λάθος και παραλίγο να το πληρώσω πολύ ακριβά. Χάσαμε την ηρεμία μας στα αποδυτήρια και αυτός ήταν ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση».
*Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Μόρα χρεώθηκαν κάποιες αλλαγές της αποστολής της ομάδας στο ξενοδοχείο που αφορούσαν τη διαμονή και τα δείπνα παικτών κάτι το οποίο το φιλικό περιβάλλον του παίκτη, τα θεωρεί ανυπόστατες φήμες.
Ο Μόρας κατά πληροφορίες είχε δυσαρέσκεια που δεν χρησιμοποιούταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας ενώ προχθές ήταν τέταρτο σέντερ μπακ ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια ήταν εκτός δεκαοκτάδας. Από το φιλικό περιβάλλον του παίκτη ανέφεραν ότι είναι φυσιολογικό ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας να θέλει να αγωνίζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ειδικά στην ομάδα της πόλης του. Επίσης στα αξιοσημείωτα είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν υπήρξε ούτε μια συζήτηση μεταξύ του Μόρα και του πρώην προπονητή Ηλία Φυντάνη κάτι που ίσως αποτελούσε σημάδι ότι δεν ήταν στα μεταγραφικά πλάνα του προκατόχου του Ντόστανιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass