ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Αθλητικό Πάσχα για δύο διεθνείς μαραθωνοδρόμους…

*7ος στα 10 χιλιόμετρα στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Παπαλεξίου

Δημοσίευση: 10 Απρ 2018 22:42

Πάσχα Ελλήνων, Πάσχα με ψήσιμο οβελία, τσουρέκια και τσούγκρισμα αυγών. Και όμως η αγάπη για τον αθλητισμό υπερπήδησε το παραδοσιακό οικογενειακό γλέντι με αποτέλεσμα δυο Λαρισαίοι αντί να γλεντάνε ψήνοντας τον οβελία να μετέχουν σε διεθνείς αγώνες τρεξίματος σε Ρότερνταμ και Κωνσταντινούπολη.

Και αναφερόμαστε στον Νίκο Τσικούρα και τον Αλέξη Παπαλεξίου.

Ο Τυρναβίτης Νίκος Τσικούρας μετείχε στο Ρότερνταμ στον διεθνή μαραθώνιο ανάμεσα σε 60.000 αθλητές και ήρθε 59ος στην κατάταξη των ανδρών (και 66ος στο σύνολο) με νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:35:18! Πήρε βέβαια και την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες που συμμετείχαν στον αγώνα.

Μια εμπειρία μοναδική για τον αθλητή που είδε δυο όψεις: η πρώτη ότι μετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε διεθνή μαραθώνιο υψηλού επιπέδου (στην επικοινωνία μας μαζί του αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει τον επιχειρηματία Γιάννη Καντώνια που τον βοήθησε οικονομικά) ενώ η δεύτερη ότι για πρώτη φορά έκανε Πάσχα μακριά από την πόλη του χωρίς τους δικούς του ανθρώπους.

«Για μένα αυτό το Πάσχα είναι ξεχωριστό και μοναδικό» μας λέει και πρόσθεσε: «δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου όχι απλά επειδή πήγα να συμμετάσχω σε διεθνή μαραθώνιο αλλά έκανα και ατομικό ρεκόρ ενώ ήμουν πρώτος απ’ όλους τους Έλληνες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Το χάρηκα αλλά ακόμα μεγαλύτερη χαρά πήρα από τους συμπατριώτες μου που μέσω του διαδικτύου μου έστειλαν συγχαρητήρια έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα. Άφησαν για λίγο χρόνο τις οικογενειακές τους στιγμές για να παρακολουθήσουν την προσπάθειά μου. Τους ευχαριστώ».

Σχετικά με την εμπειρία να γιορτάσει το Πάσχα από απόσταση μας απάντησε: «Πάσχα στον Τύρναβο έχω κάνει πολλές φορές αλλά αυτός ο μαραθώνιος ήταν όνειρο ζωής. Χαλάλι οι θυσίες που έκανα. Προετοιμαζόμουν μεγάλο διάστημα και πέτυχα περισσότερα απ’ όσα μπορούσα να φανταστώ. Για μένα αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε το Πάσχα μπορεί να είναι μια μεγάλη γιορτή αλλά για μερικούς είναι μέρα εργασίας ή μέρα σκληρής δουλειάς».

Ένας άλλος Λαρισαίος ο Αλέξης Παπαλεξίου την ίδια μέρα μετείχε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στην Κωνσταντινούπολη όπου τερμάτισε 7ος και ήταν μια διοργάνωση που γινόταν παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass