ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Δύο πρωτιές για τον Ο.Α. Φοίβο

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 20:36

Με επιτυχίες για τον Ο.Α.ΦΟΙΒΟ Λάρισας ολοκληρώθηκε και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης για τις κατηγορίες 10-12-14-16 ετών.


Η Μιχαέλα Λάκη ήταν για άλλη μια φορά σαρωτική, χάνοντας μόλις 12 games στην πορεία της για την κατάκτηση της 1ης θέσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος της κατηγορίας Κορίτσια 14. Στον τελικό επικράτησε της αθλήτριας Δήμητρας Παύλου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών με σκορ 6-3, 6-3.
Αυτή είναι η 4η φορά που στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος στα μονά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για οποιονδήποτε αθλητή της περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι είναι ηλικιακά μία χρονιά μικρότερη από τις αντιπάλους της και αυτό αποδεικνύει πόσο μπροστά βρίσκεται από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.
Πρωταθλητής Ελλάδος στα διπλά της κατηγορίας Αγόρια 14 ήταν ο Ιωάννης Μπεχλιβανίδης πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση με συμπαίχτη τον Γεώργιο Βαλάρη του Ο.Α.Παπάγου. Στον τελικό έκαναν τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας του φαβορί του τουρνουά Μητσάκου-Σαμολαδά με σκορ 6-3, 6-2. Στα μονά έφτασε για πρώτη του φορά στους 16 καλύτερους της κατηγορίας όπου και έχασε οριακά από τον μετέπειτα 3ο νικητή Λαφαζάνο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Έτσι πιστοποιεί την αγωνιστική του άνοδο εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη 8άδα της Πανελλήνιας βαθμολογίας.
Την 4η θέση στα διπλά της ίδιας κατηγορίας κατέκτησε ο αθλητής μας Ελευθέριος Δημοβέλης με συμπαίχτη τον Α.Γραμματικούλη του Ο.Α.ΦΟΙΒΟΣ χάνοντας οριακά την 3η θέση έχοντας 2 matchpoints για τη νίκη.
Στα αγόρια της κατηγορία 14 ετών αγωνίστηκε επίσης ο αθλητής Κωνσταντίνος Τσαλόπουλος φτάνοντας ως τον γύρο 32 στα μονά και στην 5η θέση στα διπλά.
Στα Κορίτσια 14 η Βικτωρία Πιάχα έφτασε ως τον γύρο των 16 στα μονά όπου ηττήθηκε από τη μετέπειτα 3η νικήτρια Λαζαρίδου από τη Βέροια και κατέκτησε την 5η θέση στα διπλά με συμπαίχτρια τη Ρουσμένη του Ο.Α.Μαγνησίας. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Λυδία Πετσούλα φτάνοντας ως τις 32 στα μονά και στις 16 στα διπλά.
Στα Αγόρια 16 αγωνίστηκαν ο Μιχάλης Χατζηγεωργίου χάνοντας στον γύρο των 64 και ο Γεώργιος Τσαλόπουλος ως τον γύρο των 32.
Στα Κορίτσια 12 η Άννα Στάμου έφτασε ως τον γύρο των 32 του κυρίως ταμπλό και η Δανάη Αθανασίου αποκλείστηκε στα προκριματικά.
Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήσανε οι μικροί μας αθλητές κάτω των 10 ετών. Ο Ανδρέας Μεσσής έφτασε ως τον γύρω των 16, η Πετσούλα Φένια αν και ένα χρόνο μικρότερη σημείωσε πολύ καλή πορεία ως τον γύρο των 16, η Λίνα Παρλάντζα και η Γεωργία Μπεχλιβανίδη ως τις 32, ενώ η Ελισάβετ Μελαχροινούδη αποκλείστηκε στη φάση των Ομίλων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Φαρασλής έδωσε συγχαρητήρια στους αθλητές για την εξαιρετική τους απόδοση και τους προπονητές για την καθημερινή σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν ενώ εγκωμίασε το έργο του προπονητή Φοίβου Μιχαλόπουλου.
Μια χρονιά γεμάτη με επιτυχίες μπορεί να χαρακτηριστεί το 2017 για τον Ο.Α.Φοίβο Λάρισας αφού οι αθλητές του έκαναν περήφανη την πόλη μας τόσο Πανελλαδικά όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ο Ο.Α.Φοίβος με προπονητή αγωνιστικής τον Λαρισαίο πρώην πρωταθλητή Ελλάδος Μιχαλόπουλο Φοίβο φιγουράρει στην Α΄ Εθνική κατηγορία Διασυλλογικών στους άντρες και στις γυναίκες.
Οι αθλητές που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε και συνεχίζουν και φέτος τις επιτυχίες τους είναι η 13χρονη Μιχαέλα Λάκη, ο 13χρονος Αποστόλης Γραμματικούλης, ο 18χρονος Λέανδρος Μισδραχής και ο 18χρονος Χρήστος Δαγκλής.
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα ο σύλλογός μας κατατάσσεται ως το καλύτερο σωματείο σε πανελλαδικό επίπεδο διαφημίζοντας έτσι το Λαρισινό τένις σε όλη τη χώρα.
Οι επιτυχίες πιο συγκεκριμένα των Μισδραχή και Δαγκλή και ακόμη περισσότερο της Λάκη αποδεικνύουν ότι στον Ο.Α.Φοίβο η ποιότητα της προπόνησης είναι εφάμιλλη των καλύτερων Ακαδημιών της Ευρώπης.
Το όνειρο του Φοίβου Μιχαλόπουλου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα αφού 150 παιδιά και 100 ενήλικες αθλούνται καθημερινά στον υπέροχο χώρο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει κάνοντας τρόπο ζωής το άθλημα το οποίο τόσα χρόνια υπηρετεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στους προπονητές του συλλόγου για την εξαιρετική δουλειά τους:
Ευθύμη Σκουρτιά, Emmanuel Dickson, Κωνσταντίνα Χατζηνίκου, Γιούλη Λαφαζάνη, Αντωνία Κολοβού, Άννα- Μαρία Ντανιελιάντς και τον γυμναστή μας Νίκο Μαλάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass