Οι μισές γυναίκες βλέπουν Μουντιάλ!

*«Βυσσινί Αμαζόνες»: «Θα μας ακολουθήσουν κι άλλες»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 22:18

Εκατομμύρια γυναικών απολαμβάνουν το Μουντιάλ της Ρωσίας, σε τέτοιο βαθμό που οι σύζυγοί τους ενοχλούνται από την ακατάπαυστη προβολή του ποδοσφαίρου στην τηλεόραση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας, που δημοσίευσε χθες το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία συμμετείχαν 1.500 γυναίκες, όπου περισσότερες από τις μισές είπαν ότι παρακολουθούν το τουρνουά σε ημερήσια βάση. Μία στις πέντε δήλωσαν μάλιστα εκστασιασμένες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, περισσότερο κι από τον σύντροφό τους. Σχεδόν 2 στις 10 έχουν κληθεί από τους συζύγους ή τα αγόρια τους να αλλάξουν κανάλι προκειμένου να παρακολουθήσουν κάτι άλλο.

Με τέτοια γυναικεία ανταπόκριση στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη αποφάσισε ο μοναδικός γυναικείος σύνδεσμος ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, οι «Βυσσινί Αμαζόνες» που είναι στο πλευρό της ΑΕΛ να γιορτάσουν τα εννέα χρόνια από την ίδρυσή τους και το συνδύασαν με τα τριάντα χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ υπήρχε κι ένα βίντεο με φωτογράφιση που έκαναν μέλη τους στο Ael Fc Arena με στολές παικτών της πρωταθλήτριας ομάδας.

Το πάρτι τους είχε μουσική αλλά και ποδόσφαιρο…. Μάλιστα η στρογγυλή θεά «μαγνήτισε» τους παρευρισκόμενους με τον αγώνα Σερβίας-Ελβετίας 1-2 και αποφάσισαν το τελετουργικό τους να το κάνουν μόλις τελείωσε ο αγώνας, αφού έχουν το ποδόσφαιρο και την ΑΕΛ στο… αίμα τους.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του πρώην αντιπεριφρειάρχη Θανάση Παιδή (που στηρίζει τον σύλλογο) αλλά και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών ν. Λάρισας(Γαραζανάκης, Αλεξούδης, Ντραμπάκουλας).

Η πρόεδρος Μαρία Τσακνάκη εξέφρασε μερικά παράπονα ότι δεν στηρίχθηκε η εκδήλωσή τους αλλά από την άλλη θεωρεί ότι με την αύξηση του γυναικείου πληθυσμού που παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και συμμετέχει σε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σύντομα τα μέλη θα αυξηθούν και οι «Βυσσινί Αμαζόνες» θα μείνουν στην ιστορία ως πρώτος γυναικείος σύνδεσμος συλλογικής ομάδας, όπως έγραψε ιστορία και η γυναικεία ομάδα του Κέντρου Λάρισας που ήταν από τις πρωτοπόρες ομάδες στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Και δεν είναι μόνο ενήλικες γυναίκες που παρακολουθούν στενά τα γεγονότα στη Ρωσία, αφού περισσότερα κορίτσια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση, όπου συμμετείχαν 500 κορίτσια ηλικίας 6-16 ετών, διαπίστωσε ότι περισσότερα κορίτσια σε σχέση με το παρελθόν θα ήθελαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο (22%), παρά να έχουν σχέση με έναν ποδοσφαιριστή (9%). Περίπου 2 στις 20 είπαν ότι θα ήθελαν να προπονήσουν μία ομάδα κάποια στιγμή.

Στη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το 57% των γυναικών, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες που είναι ειδικές με το ποδόσφαιρο ώστε ν' αναλύουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το 44% θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο παραμένει ένα άκρως σεξιστικό άθλημα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass