Στον Ρυθμό του Μουντιάλ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2018 15:08

Ο Εμπαπέ «πέταξε» έξω τον Μέσι

ΣΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 4-3

Το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου «σφράγισε» η Γαλλία, μετά από μεγάλη νίκη, 4-3, επί της φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, Αργεντινής, του απαρηγόρητου στην «Καζάν Αρένα», Λιονέλ Μέσι. «Καυτός σίφουνας» ο 19χρονος Εμπαπέ πέτυχε τα δύο (64’ και 68’) από τα τέσσερα γκολ των «μπλε» κι ενώ είχε κερδίσει και το πέναλτι από τον Ρόχο, στο 1-0 των «τρικολόρ» από τον Αντουάν Γκριεζμάν (13’).


Αν και ο Μέσι ήταν καλά κλεισμένος, η «αλμπισελέστε» είχε αντιδράσει και προηγηθεί με 2-1 (Ντι Μαρία 41’, Μερκάδο 48’). Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αγουέρο που μπήκε αλλαγή στο 66’ μείωσε σε 4-3.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «μπλε» επί της Αργεντινής, στις τρεις φορές που έχουν συναντηθεί σε Μουντιάλ. Το Νο10 της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ στην καριέρα του σε νοκ άουτ αγώνα σε Μουντιάλ και πάει σπίτι του, την ώρα που το Νο10 και ανερχόμενο αστέρι της Γαλλίας, Εμπαπέ, θα μετρά αντίστροφα για τον προημιτελικό της Παρασκευής (6/7) με το νικητή του Ουρουγουάη-Πορτογαλία.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Ματουϊντί, Παβάρ, Ζιρού - Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μασεράνο, Μπανέγκα, Οταμέντι
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Βαράν, Ερνάντες, Ματουϊντί (75’ Τολιντό), Καντέ, Πογκμπά, Εμπαπέ (89’ Τοβάν), Γκριεζμάν (83’ Φεκίρ), Ζιρού.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο (46’ Φάσιο), Ταλιαφίκο, Μπανέγκα, Μασεράνο, Πέρες (66’ Αγουέρο), Ντι Μαρία, Μέσι, Παβόν (75’ Μέξα).

 

Πρώτο crash test για την Κροατία κόντρα στη Δανία

Με λογικό φαβορί την Κροατία, διεξάγεται σήμερα (21:00) στο Νίζνι Νόβγκοροντ η αναμέτρηση των Βαλκάνιων με τη Δανία για τους «16» του Μουντιάλ.
Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες, οι Κροάτες έχουν το προβάδισμα, καθώς απέδειξαν ότι έχουν απαλλαγεί από τα προβλήματα διαχείρισης των αποδυτηρίων, δημιουργώντας μία ομάδα συνόλου με αρκετούς αστέρες και φυσικά προεξάρχοντος του Λούκα Μόντριτς. Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στο γήπεδο πως μπορούν να διαχειρισθούν και τον παράγοντα κρισιμότητα, που έλειψε στη φάση των ομίλων.
Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, που φαίνεται πως είναι το «απόλυτο αφεντικό» στην ομάδα, προτιμά το 4-3-3, ένα σύστημα που δίνει ελευθερία κινήσεων στον «ηλεκτρονικό εγκέφαλο» του Λούκα Μόντριτς, πίσω από τους Πέρισιτς, Ρέμπιτς και Μάντζουκιτς.
Όσον αφορά στους Σκανδιναβούς, προκρίθηκαν από έναν δύσκολο όμιλο, επιβεβαιώνοντας πως ο Αγκε Χαρέιντε, έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου, που ναι μεν έχει ως «κινητήριο μοχλό» τον Ερικσεν, αλλά ταυτόχρονα, διαθέτει έντονα το στοιχείο της αλληλοκάλυψης και της διαρκούς κίνησης. Ο έμπειρος τεχνικός δύσκολα αλλάζει το 4-2-3-1 με τους Σένε και Ντιλέινι να αυξομειώνουν τον ρυθμό της ομάδας, ανάλογα με την εξέλιξη και τις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Κάσπερ Σμάιχελ αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια και συνήθως αποδεικνύεται καταλύτης για το αποτέλεσμα.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Βίντα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.
ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Σένε, Έρικσεν, Σίστο, Πόουλσεν, Γιόργκενσεν.

 

Τα αστέρια ή το σύνολο;

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ;

Eνα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018 περιμένει σήμερα (17:00) τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Ρωσία, που θα διεξαχθεί στο Λουζνίκι της Μόσχας, για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ένα από τα χαρακτηριστικά του εν λόγω αγώνα είναι πως θα αναμετρηθεί μία ομάδα γεμάτη αστέρες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως είναι η Ισπανία, με μία ομάδα συνόλου, όπως είναι η «οικοδέσποινα» Ρωσία.
Η «ρόχα» είναι το λογικό φαβορί, παρά το γεγονός ότι σε αντίθεση με την Ρωσία, δεν προκρίθηκε εύκολα. Ο Φερνάντο Ιέρο, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία δύο ημέρες πριν το Μουντιάλ και δείχνει να τα καταφέρνει στις ισορροπίες μεταξύ αποδυτηρίων και αγωνιστικού χώρου. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας στο παραδοσιακό 4-2-3-1 είναι ο «βιονικός» Ινιέστα, ενώ στην άμυνα δεσπόζει ο Σέρχιο Ράμος και στην επίθεση οι Σίλβα, Κόστα και Ισκο.
Από την πλευρά τους, οι «αμφιτρύωνες» της διοργάνωσης προκρίθηκαν με σχετική άνεση από τον όμιλο, δείχνοντας στους πρώτους δύο αγώνες ότι ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχει φτιάξει μία ομάδα με όλη τη σημασία της έννοιας. Ολοι παίζουν για όλους, δεν υπάρχουν «βεντέτες» και γενικά η Ρωσία είναι μία ομάδα με εντυπωσιακή φυσική κατάσταση, πάθος και διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μέχρι να δεχθεί γκολ, οπότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, όπως φάνηκε και στον αγώνα με την Ουρουγουάη. Σημαντική απώλεια, αποτελεί ο τραυματισμός στην πρεμιέρα του Αλαν Τζαγκόεφ, ο οποίος με την εμπειρία και τις ικανότητές του έδινε κύρος και ουσία στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Σαούλ (Αλκάνταρα), Ίσκο, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα (Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα.
ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Φερναντές, Ζιρκόφ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοφ, Γκολόβιν, Τσερίσεφ, Τζιούμπα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass