Γιάννης Καραναστάσης: Πολυσχιδής δράση και στον αθλητισμό

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 22:04
Πανηγυρισμοί παικτών, φιλάθλων και μελών του ΔΣ μετά την κατάκτηση  κυπέλλου απ’ το τμήμα μπάσκετ. Διακρίνονται οι: Γ. Ναούμ, Ν. Σδρούλιας, Κ. Καρακώτσογλου, Γιάν. Καραναστάσης, Θ. Χαρισούλης,  Αρ. Παπουτσής, Δ. Τσουγένης, Δ. Ιωάννου, Γ. Δημάκης, Απ. Μητρολιός Πανηγυρισμοί παικτών, φιλάθλων και μελών του ΔΣ μετά την κατάκτηση κυπέλλου απ’ το τμήμα μπάσκετ. Διακρίνονται οι: Γ. Ναούμ, Ν. Σδρούλιας, Κ. Καρακώτσογλου, Γιάν. Καραναστάσης, Θ. Χαρισούλης, Αρ. Παπουτσής, Δ. Τσουγένης, Δ. Ιωάννου, Γ. Δημάκης, Απ. Μητρολιός

Στην πλούσια αθλητική δράση του Γιάννη Καραναστάση, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΛ, Σπύρος Μπαρμπούτης, ο οποίος τόνισε τα εξής:


«Ο Γιάννης Καραναστάσης είχε πολυσχιδή δράση στη μαθηματική παιδεία, την πολιτική αλλά και τον αθλητισμό, αφού στη δεκαετία 1970-’80 υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΑΛ όπου και προσέφερε ουσιαστικά, πολύτιμες υπηρεσίες.
Οι ενέργειες και προσπάθειές του, με όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΑΛ ήταν να είναι η κάθε νέα αθλητική περίοδος καλύτερη από την προηγούμενη.
- 1972: Στο πανεπαρχιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, στην Αθήνα όπου η ΕΑΛ στον τελικό έχασε τη νίκη και άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία, με ένα καλάθι «δώρο» των διαιτητών προς τη Νίκη Βόλου (53-55), ο Γιάννης Καραναστάσης δήλωνε: «Η διαιτησία αδίκησε εμφανώς την ΕΑΛ και ο αγώνας κρίθηκε από ένα καλάθι που δεν επετεύχθη αλλά προς γενική κατάπληξη «εμετρήθη» από τους διαιτητές».
-1973: Ελαβε μέρος στη ΓΣ της ΕΑΛ με θέμα τη συγχώνευση με τον ΓΣΛ που αναδείχθηκε αρνητική όπως και η αντίστοιχη ΓΣ του ΓΣΛ.
-1975: Πρωτοστάτησε στην κατάθεση προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ για την «παραχώρηση» του Στ. Φενέκου στον Παναθηναϊκό.
-1977: Συμμετείχε στο διεθνές «Κύπελλο Ανοίξεως 1977», που έγινε στη Λάρισα.
-1979: Επισκέφθηκε τον υφυπουργό Γ. Σουφλιά για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση της ΕΑΛ.
Γενικά εργάστηκε για την ενίσχυση της ΕΑΛ οικονομικά από μέλη της όπως και για τη μετάθεση στη Λάρισα στρατευμένων αθλητών της ΕΑΛ.
-1980: Ηταν αρχηγός αποστολής, στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, στην Ξάνθη.
-1981: Συμμετείχε στην απόφαση διάλυσης του Κολυμβητικού Τμήματος της ΕΑΛ (αντίστοιχα και του ΓΣΛ) ώστε να δημιουργηθεί ο ΝΟΛ.
- Μειοψήφησε στο ΔΣ στη μεταγραφή του αθλητή Σπ. Πρωτοψάλτη στον ΠΑΟ.
- Μειοψήφησε στο ΔΣ στην πρόσληψη του Βαγγ. Αλεξανδρή, ως προπονητή στο τμήμα μπάσκετ.
-1983: Ορίστηκε υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ.
Σπ. Μπαρμπούτης
πρόεδρος της ΕΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass