Ανεπίσημο ξεκίνημα για την ΑΕΛ

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΠΟΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 22:16

Aνεπίσημο ξεκίνημα για τη νέα αγωνιστική χρονιά έκανε χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ στις εγκαταστάσεις των Δένδρων με κύριο στοιχείο ότι είχε λίγα νέα πρόσωπα αλλά έντονο το λαρισινό στοιχείο καθώς υπήρχε μια ενδεκάδα ντόπιων παικτών!

Παρόντες ήταν όλοι οι παίκτες από τους νεομεταγραφέντες πλην του Αιγύπτιου Μορσί που αναμένεται σήμερα στη Λάρισα.
Τα νέα πρόσωπα ήταν οι: Κάσος, Καρανίκας, Γκέκας, Φριούι, Νικολούδης, Χοτζάλι, Καπός(οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν αφού είχαν δοθεί δανεικοί) αλλά και οι νεαροί: Μπάμης, Καλούσης, Φουρκιώτης, Χατζής, Χαλάτσης, Πινακάς και Νούσιος. Από την «παλιά φουρνιά» το «παρών» έδωσαν οι: Γκοΐκοβιτς, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλας, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Θεοδωρόπουλος, Σιαφαρίκας, Σουλούκος.
Μια ενδεκάδα απ’ όλους τους παρευρισκόμενους ήταν Λαρισαίοι δίνοντας έντονα το ντόπιο στοιχείο στην ομάδα κάτι που επιθυμεί ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου και αυτοί ήταν οι: Καρανίκας, Θεοδωρόπουλος, Μόρας, Σουλούκος Μπάμης, Καλούσης, Φουρκιώτης, Χατζής, Χαλάτσης, Πινακάς και Νούσιος.
Λίγο πριν την πρώτη προπόνηση μίλησε στους παίκτες ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου που ήταν λακωνικός αφού περιμένει και την άφιξη νέων παικτών. Τόνισε στους ποδοσφαιριστές τη δυναμική της ΑΕΛ και την ανάγκη της πολύ καλής συμπεριφοράς των παικτών εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου αφού όλη η πόλη της Λάρισας ζει και αναπνέει για την ομάδα.
Τους είπε επίσης να είναι πειθαρχημένοι τονίζοντας τις ώρες των προπονήσεων και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στα αποδυτήρια, ενώ επισήμανε ότι δεν θα ανεχθεί κανέναν ποδοσφαιριστή που δεν προσέχει τη ζωή και τη διατροφή του.
Τέλος για τους στόχους είπε ότι η ΑΕΛ δεν έχει ταβάνι και θέλει το καλύτερο δυνατό στη νέα χρονιά.

 

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Στη χθεσινή πρώτη προπόνηση παρών ήταν ο μάνατζερ του 23χρονου Βαλκάνιου διεθνή παίκτη που βρίσκεται στη Λάρισα και λογικά σήμερα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ομάδα. Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν και την υπόθεση του παίκτη χειρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρης Μάρκου.

 

Γρομητσάρης, Βέργος και Μανθάτης

ΑΜΕΣΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Εκτός του 23χρονου Βαλκάνιου διεθνή περιφερειακού επιθετικού παίκτη που αναμένεται σήμερα να ενταχθεί στην ΑΕΛ υπάρχουν τρεις ακόμα μεταγραφικοί στόχοι για τη λαρισινή ομάδα. Αυτοί είναι οι: Χρήστος Γρομητσάρης που αγωνιζόταν πέρυσι στην Κέρκυρα (σέντερ μπακ 26 χρονών), Νίκος Βέργος (σέντερ φορ που ανήκει στον Ολυμπιακό ) και Γιώργος Μανθάτης (21 χρονών, πλάγιος μέσος που αγωνιζόταν πέρυσι δανεικός από τα Γιάννενα στον Ολυμπιακό).

 

 

Η ΑΕΛ απέκτησε τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη

Η ΑΕΛ χθες με αιφνίδια κίνηση προχώρησε στην απόκτηση του 25χρονου (γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1993 στη Βραζιλία) επιτελικού μέσου Μπρούνο Χαλκιαδάκη που πέρυσι αγωνιζόταν στα Γιάννενα. Ο παίκτης έφτασε στην Ελλάδα στην ηλικία των 16 ετών, όταν εντοπίστηκε από σκάουτερ του Εργοτέλη.  Στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Κασκαβέλ και πέρυσι σε 25 παιχνίδια στα Γιάννενα.
Έχοντας αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, ο Χαλκιαδάκης μπορεί να παίξει στην ελληνική εθνική ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ έχει αγωνισθεί στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της U-19 στο Διεθνές Τουρνουά Νεολαίας Κατάρ το 2012.
Ο Χαλκιαδάκης υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.
Μετά την απόκτηση του Χαλκιαδάκη παρελθόν αποτελεί η υπόθεση του Αλβανού Μπάτχα.

 

 

Από τη Σλοβενία στην Τουρκία

Ο Κροάτης πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αντνάν Αγκάνοβιτς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Αλτάι της Σμύρνης, η οποία ανέβηκε φέτος στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική της άνοδο.
Η είδηση αυτή έκανε έξω φρενών τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, καθώς είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα υπέγραφε σε ομάδα της Σλοβενίας.
Το πρωί είχε εκδοθεί ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Αγκάνοβιτς, αλλά λίγο μετά είχαμε την ακόλουθη δήλωση του Αλέξη Κούγια:
 «Πριν από λίγο με ενημέρωσαν συνεργάτες μου ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής μας Αντνάν Αγκάνοβιτς, ο οποίος μας παρακάλεσε να λύσουμε τη μεταξύ μας σύμβαση, για πολύ σοβαρό, όπως μας παρουσίασε με στοιχεία, ιατρικό λόγο της μέλλουσας συζύγου του, τελικά μεταγράφηκε αντί σε ομάδα της Σλοβενίας σε ομάδα της Τουρκίας.
Αν είναι αλήθεια αυτό το γεγονός, θέλω να δηλώσω ότι βρίσκομαι μπροστά σε ακόμα μία απογοήτευση μου από συμπεριφορά ποδοσφαιριστή. Νόμιζα ότι οι Σέρβοι, οι Κροάτες και οι Βόσνιοι είχαν ιδιαίτερα στοιχεία ανδρικής συμπεριφοράς, αλλά δυστυχώς κάθε μέρα διαψεύδομαι.
Αν είναι αλήθεια λυπάμαι πολύ για τον Αγκάνοβιτς. Η ποδοσφαιρική ζωή ενός ποδοσφαιριστού σπανίως διαρκεί περισσότερο από τα 35 του χρόνια, αλλά εκείνο που μένει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που διαρκούν για όλη τη ζωή. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Αγκάνοβιτς μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο εις βάρος μου, εις βάρος της ομάδος μας και εις βάρος των οπαδών μας».

 

 

Απεβίωσε αρχηγός της ΑΕΛ

Απεβίωσε ο αρχηγός της πρώτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιάννης Σαλταπίδας σε ηλικία 85 ετών. Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο Γιάννης Σαλταπίδας, ο θρυλικός αρχηγός της ΑΕΛ, ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε το παρθενικό περιβραχιόνιο της «βασίλισσας», αναπαύεται ήδη στη λαρισινή γη. Έφυγε στα 85 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με τα προβλήματα υγείας. Προερχόμενος από τον Ηρακλή Λάρισας, ο Γιάννης Σαλταπίδας, στελέχωσε με τα άλλα αστέρια της εποχής το πρώτο ρόστερ της ΑΕΛ, επιλέχθηκε δε και ως αρχηγός της ομάδας. Φόρεσε τα «βυσσινί» την ιστορική περίοδο 1964-65, αγωνιζόμενος σε 25 ματς πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου, επιτυγχάνοντας μάλιστα και 6 γκολ. Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ συμμετέχει στο πένθος των οικείων του και κατατάσσει τον Γιάννη Σαλταπίδα στο πάνθεον των ηρωικών μορφών της».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass