Στους «οκτώ» Σουηδία και Αγγλία

*ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 1-0 ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ 4-3 ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 15:20

Στους «8» του Μουντιάλ 2018 προκρίθηκε η Σουηδία, η οποία σε αγώνα που έγινε στην Αγία Πετρούπολη για τη φάση των «16» νίκησε 1-0 την Ελβετία, με τέρμα του Φόρσμπεργκ στο 66΄. Η Σουηδία θα παίξει στα προημιτελικά στις 7 Ιουλίου (17:00) στο Cosmos Arena της Σαμάρα.

Μία μόλις αλλαγή (τον μέσο Γκούσταβ Σβένσον στη θέση του τιμωρημένου Σεμπάστιαν Λάρσον) έκανε ο Γιάνε Αντερσον στην ενδεκάδα της Σουηδίας για τον αγώνα με την Ελβετία, σε σχέση με το ματς κατά του Μεξικού (3-0) για τη φάση των ομίλων.

Αντίθετα, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς των ομίλων κατά της Κόστα Ρίκα (2-2). Ο έμπειρος Ζοάν Τζουρού πήρε τη θέση του τιμωρημένου Φαμπιάν Σαρ, ενώ αντί του επίσης τιμωρημένου αρχηγού της ομάδας, Στέφαν Λιχτστάινερ, στην ομάδα μπήκε ο Μίχαελ Λανγκ. Ακόμη, ο Στίβεν Ζούμπερ ξεκίνησε βασικός στη δεξιά πτέρυγα της ομάδας αντί του Μπρέελ Εμπολό, ενώ προτιμήθηκε στην αρχική ενδεκάδα και ο Γιόσιπ Ντρμιτς (σκόραρε κατά της Κόστα Ρίκα) αντί του Μάριο Γκαβράνοβιτς που έμεινε στον πάγκο.

Η Σουηδία έφθασε τους 50 αγώνες σε τελική φάση του Μουντιάλ χωρίς να έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο. Επίσης οι δύο εθνικές ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά μεταξύ τους σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες κάρτες: 31΄ Λούστιγκ (χάνει το επόμενο ματς) / 61΄ Μπεχράμι, 68΄ Τζάκα

Κόκκινες κάρτες: 90΄+3 Λανγκ

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (82΄ Κραφτ), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90΄ Τέλιν), Φόρσμπεργκ (82΄ Όλσον), Σβένσον, Κλάεσον, Τοϊβόνεν,

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ακάντζι, Λανγκ, Τζάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (73΄ Εμπολό), Τζεμαϊλί (73΄ Σεφέροβιτς), Ντρμιτς, Τζουρού, Σακίρι.

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ

Στα πέναλτι κρίθηκε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Τελικά κατέληξε στην Αγγλία, η οποία επικράτησε στη διαδικασία της Κολομβίας με 4-3. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξε ισόπαλη 1-1, με το γκολ από τα 11 μέτρα του Χάρι Κέιν στο 57ο λεπτό και την κεφαλιά του Γέρι Μίνα στο τρίτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων.

Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησαν για τους Άγγλους οι Κέιν, Ράσφορντ, Τρίπιερ και Ντάιερ (ο Οσπίνα απέκρουσε το σουτ του Χέντερσον) και για τους Κολομβιανούς οι Φαλκάο, Κουαδράδο και Μουριέλ, ενώ η εκτέλεση του Ουρίμπε κατέληξε στο δοκάρι και του Μπάκα αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ.

Τα «τρία λιοντάρια» θα παίξουν για μια θέση στα ημιτελικά με τη Σουηδία στις 7 Ιουλίου (17:00), στη Σαμάρα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας (116΄ Ζαπάτα), Μίνα, Ντάβινσον Σάντσες, Μοχίκα, Κάρλος Σάντσες (79΄ Ουρίμπε), Λέρμα (61΄ Μπάκα), Μπάριος, Κουαδράδο, Κιντέρο (88΄ Μουριέλ), Φαλκάο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ Γουόκερ (113΄ Ράσφορντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Γιανγκ (102΄ Ρόουζ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Ντέλε Άλι (81΄ Ντάιερ), Στέρλινγκ (88΄ Βάρντι), Κέιν.

Η προημιτελική Φάση

Γαλλία – Ουρουγουάη (06/07, 17:00)

Βραζιλία – Βέλγιο (06/07, 21:00)

Σουηδία- Αγγλία (07/07, 17:00)

Ρωσία – Κροατία (07/07, 21:00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass