Μαγικές στιγμές και ρεκόρ στον 7ο Faethon Olympus Marathon

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2018 15:17

Μοναδικές στιγμές έζησαν πάνω από 600 δρομείς που πήραν μέρος στον 7ο Faethon Olympus Marathon-Απόστολος Τσουρέκας, ο οποίος διεξήχθη στον Κοκκινοπηλό Ελλασόνας.

Αθλητές, εθελοντές, διοργανωτές κέρδισαν το μεγάλο… στοίχημα και έστειλαν μήνυμα πως το ορεινό τρέξιμο μέσα σε καταπράσινα τοπία, αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό, αποφασίστηκε να γίνει κανονικά ο αγώνας και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Ρεκόρ σε όλους τους αγώνες (Faethon Olympus Marathon, Rupicapra)και μια μεγάλη ικανοποίηση για το τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης που αντεπεξήλθε πλήρως σ’ όλα.

Στον F.O.M, μετά από σκληρή μάχη, νικητές στους άνδρες αναδείχθηκαν οι: Nicola Giovanelli (Team La Sportiva-Blackroll) με χρόνο 5:09:20, Δημητρίου Δημήτρης (Φυτοφάγοι – Compressport Cyprus) με χρόνο 5:38:45 στη 2η θέση και PauBartolo (Nike) με χρόνο 5:39:32στην 3η θέση.

Στις γυναίκες τερμάτισαν μαζί οι Ισπανίδες Montserrat Guerrero (Julboeyewear) και Nutria Dominguez (Tugawear-Esportivaaksa) με χρόνο 6:37:19 και τρίτη τερμάτισε με χρόνο 7:58:32 η AdinaTaipei από τη Ρουμανία.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα Baliotisnature Trail, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί αθλητές, τερμάτισαν εν μέσω δυνατής βροχής.

Όσον αφορά στο 2o Rupicapra 20 χιλ., ρεκόρ διαδρομής έγινε από τον 19χρονο Εμμανουήλ Πουρίκα (Distance Runners Club) με χρόνο 2:16:31, στη 2η θέση ο Θοδωρής Ζιάκκας (Λύκοι Κεχαγιόγλου Animal Rights) με χρόνο 2:20:43 και στην 3η θέση o Αριστείδης Γκιζλής (Trg/Σ.Δ. Τρικάλων) με χρόνο 2:21:28.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού η Δέσποινα Τροϊρη (Οlympus Marathon Running Team) με 3:07:43, στη 2η θέση τερμάτισε η Κρυσταλία Κουτσιμάνη(Vmax) με χρόνο 3:12:45 και στην 3η θέση η Σοφία Κρίκου (Γ.Σ. Δεσκάτης) με 3:18:40. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα Vmax.

*Στον 3ο Faethontrail πρώτος τερμάτισε o Βαλεντίνος Πούρικας (Distance Runners Club )με χρόνο 1:03:47, στη 2η θέση ο Αλέξανδρος Γράκης με χρόνο 1:08:16και στην 3η θέση o Αποστολής Ζήνδρος (ΧΟΣ Μύτικας)με χρόνο 1:10:22.

Στις γυναίκες, στην πρώτη θέση η περσινή νικητήρια Μπουρουζίκα Ελένη (Distance Runners Club) με χρόνο 1:29:00, στη 2η θέση η Αρετή Ασσυχίδου (Peakstore) με χρόνο 1:31:00 και στην 3η θέση η Κατρίνα Μπέκα με χρόνο 1:31:10.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους

σε αυτούς που στήριξαν τους σταθμούς των τριών αγώνων της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από τους εθελοντές του Faethon, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας.

Επίσης, σε όλους τους χορηγούς, καθώς επίσης και στους υποστηρικτές, που ήταν μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας, το Κ.Ε.Ο.Α.Χ και το Δασαρχείο Ελασσόνας.

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΕΝΕΙΜΕ Ο ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Για τη μεγαλειώδη συμμετοχή των 600 και πλέον δρομέων, που έδωσαν την ψυχή τους και το σώμα τους για να καταφέρουν να αγγίξουν τον ήλιο, και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, μίλησε με θαυμασμό ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, που καταχειροκρότησε τους «φτερωτούς» αθλητές για τον σεβασμό τους, την αγάπη τους, και τις υψηλές προσδοκίες που επισφράγισαν για μία ακόμη χρονιά τον θεσμό του ορεινού Μαραθωνίου, στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.

Συνεχάρη τους εμπνευστές και διοργανωτές του θεσμού, που «γέννησαν», ανέπτυξαν και εξύψωσαν στο «ψηλότερο» σημείο τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, το «Faethon Olympus Marathon», διαγράφοντας έτσι τη δική τους ξεχωριστή πορεία, στην έμπρακτη στήριξη του τόπου τους, μέσα από την προβολή του Ολύμπου, του πολιτισμού, και των ιδανικών της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass