Βήματα για την άμεση καταπολέμηση της βίας

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΓΑ ΜΕ UEFA ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 18:02

Με πρωτοβουλία της UEFA πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ, στην οποία έδωσαν το «παρών» εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ο Μαρκ Τίμερ, σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας των γηπέδων, ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ομάδας για τα θέματα ασφάλειας των γηπέδων, παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αλέκος Χολέβας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το προσεχές 10ήμερο.
Από την πλευρά της UEFA παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου ασφάλειας των γηπέδων. Παράλληλα προτάθηκε από την UEFA, η παροχή τεχνικής βοήθειας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δωρεάν εκπαίδευση των αστυνομικών και των υπαλλήλων στις εταιρίες φύλαξης. Επιπλέον, η UEFA ανέλαβε την υποχρέωση να προγραμματίσει συνάντηση με εκπροσώπους ποδοσφαιρικών συλλόγων προκειμένου να τους ενημερώσει για τους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους.
Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα στιβαρό πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Είναι κάτι σύνθετο, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε ένα νομοθέτημα, θέλεις συνεργασία, θέλεις καλύτερες πρακτικές από όλη την Ευρώπη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ και έξι μήνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass