Γήπεδο «Νικολάου Μηλιώνη-Καραούλι» της Βερδικούσιας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 18:51

Αγαπητή «Ελευθερία»
Το συμβούλιο της τοπικής Κοινότητας Βερδικούσιας και η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της «Προοδευτικής», τίμησε τον Βερδικουσιώτη, επίτιμο δικηγόρο Νικόλαο Ι. Μηλιώνη για την πολυετή προσφορά του και κυρίως στα δύσκολα χρόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη δεκαετία 1970-80.


Ο Νικόλαος Μηλιώνης υπήρξε ιδρυτής και διετέλεσε πρόεδρος, προπονητής αλλά και «πατέρας, αδελφός και δάσκαλος». Με αστείρευτο πάθος για το χωριό και τον αθλητισμό ήρθε από το πουθενά και τάραξε τα νερά στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο.
Όχι μόνο στον Νομό Λάρισας αλλά και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας (Ε.Π.Ο.), τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (Α.Σ.Ε.Α.Δ.).
Μάζεψε όλα τα παιδιά από τα γιαπιά και τα χωράφια, τα εκπαίδευσε και συγκρότησε ένα πανίσχυρο ποδοσφαιρικό συγκρότημα δημιουργώντας τη «θρυλική» Προοδευτική Βερδικούσιας.
Συγκρούσθηκε με παράγοντες του ποδοσφαίρου και του διαιτητικού κατεστημένου και κέρδισε μάχες στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Προστάτεψε εμάς, τους ποδοσφαιριστές του, μας αγκάλιασε όλους σαν στοργικός πατέρας.
Μας έδωσε αξία, αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια, δόξα και καταξιωθήκαμε στα μάτια των Βερδικουσιωτών σαν άνθρωποι, σαν χαρακτήρες, σαν οικογενειάρχες, σαν επαγγελματίες, αλλά και σαν επιστήμονες μιας ευρύτερης κοινωνίας.
Για τη Βερδικούσια και για εμάς όλους, ο ιδρυτής πρόεδρος, έκανε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μια μεγάλη γιορτή.
Το γλεντούσαμε, το γιορτάζαμε και το απολαμβάναμε όλοι μας και αυτό συνέβη, διότι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η ομάδα της «Προοδευτικής», ένωσε όλους τους Βερδικουσιώτες.
Γι’ αυτό εμείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της συντάξαμε και υπογράψαμε  επιστολή προς τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας με την οποία ζητούσαμε  να ονομασθεί το σημερινό γήπεδο του χωριού σε: «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ I. ΜΗΛΙΩΝΗ-ΚΑΡΑΟΥΛΙ».
Ο πρόεδρος της ομάδας κύριος Γιάννης Τάκας και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ενέκριναν το αίτημά μας και εν συνεχεία το κατέθεσαν στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Βερδικούσιας προς έγκριση.
Τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα να τιμήσουν τον ιδρυτή-πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της «Προοδευτικής».
Πριν από λίγες ημέρες το γήπεδο πήρε την ονομασία που προτείναμε και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι αλλά και χαρούμενοι, που το αίτημά μας έγινε δεκτό.
Γιάννης Ν. Δαούλας
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass